Ruisrock

7.7.2001, 0:00  |  Reissupäiväkirja

Lauantai 7.7.2001

DeFrostin Seat Toledo starttasi Kalliosta kohti Turkua suunnitelmien mukaisesti kello 11 aamulla. Kyydissä olivat Markku, Miki, minä (Aki) ja Mike Sierra. Miki Pii suostui ajamaan loppumatkan, joten minä ja Markku aloitimme kippauksen välittömästi. Jami Motti oli tullut Turkuun jo edellisenä päivänä. Kävimme hakemassa hänet kyytiimme ennen alueelle menoa.

Turussa parkkeerasimme automme Linnankatu 66:n kohdille, josta lähdimme kävelemään kohti Ruissaloa. Oli ihan helvetin kuuma. Fiksuna miehenä olin jo juonut kaikki kaljani automatkalla joten kävelymatkasta tuli aika tuskainen. Perille kuitenkin päästiin ja yhteistyökumppaneiden tiskiltä passit napattuamme siirryimme Paviljonki-lavan backstagealueelle. Ilmassa oli pientä jännitystä, sillä meille jaettiin kortit joiden mukaan ilmaiseksi tarjottaisiin vain neljä juomaa. Onneksi kortit olivat vain pelottelua – lehdistöä varten kuulemma. Juomakortteja saimme lisää kun vaan kävimme hakemassa.

Päivä kului armottomasti olutta ja siideriä kaataessa ja promo-cd:tä jakaessa. Tapasimme muutamia levy-yhtiöiden ja median edustajia ja pakotimme heidät ottamaan cd:mme. ”Kuolevaisten” puolella käytiin kääntymässä pari kertaa, mutta siellä oli niin hirveä ryysis, ettemme jaksaneet jäädä hörhöilemään. Näimme olutaidan kaatuvan ja pätkän Ismo Alangon keikkaa. Hyvältä näytti. Ismon keikka siis, ei aidan kaatuminen.

Illalla kävimme katsomassa pari biisiä HIMiä. Bändi näyttää ja kuulostaa maailmanluokan bändiltä ja hyvä niin. Kolmannen biisin jälkeen siirryimme taksijonoon ja heilahdimme keskustaan. Kurvasimme taksilla Seatin kautta hakemassa viiniä ja siitä johonkin rokkibaariin. Siellä olutta ja valkovenäläisiä kaadettuamme kävelimme Aurajoen rantaan tuhoamaan DeFrostin kotiviiniä.

Jossain humalan vaiheessa sain idean mennä uimaan Aurajokeen. Seurakseni sain Miki Piin ja Jani A:n. Vesi oli helvetin likaista, mutta eipä haitannut. Jalat ja kädet meni vähän ruhjeille mutta kyllähän joku upi (unidentified party injury) täytyy festareilta jäädäkin. Yö nukuttiin DeFrostin Seat-hotellissa. Paitsi Markku itse ei nukkunut. Oli liian kuuma sille. Samoilla silmillä ajeli sunnuntai-iltaan.

Miki ja Jani A yrittivät pystyttää telttaa nurmikolle pyörä- ja autoteiden väliin. Tulos: teltta ulos pussista ja kaksi metalliputkea yhteen -> molemmat nukkuivat keskellä pyörätietä. Ohikulkijat olivat kummissaan.

Sunnuntai 8.7.2001

Festarialueelle valuttiin taas ja päivä kului suurinpiirtein samoissa merkeissä kuin lauantaikin. Sunnuntaina ei enää mitään juomakortteja kyseltykään vaan oli open bar. Sehän meille sopi.

Sunnuntaina tavattiin mielenkiintoisia ihmisiä, joista päällimmäisenä jäi mieleen Manboyn Antti. Loistava mies ja erinomainen kaataja. Piste hänelle. (Jos Antti tätä luet, niin ”mökille-pataan” -kutsu on edelleen voimassa.) :) Terveiset myös Aktivistin Juhanille ja muille. Onko levyt kuunneltu?

Turkkusessa käytiin katsomassa Maritta Kuulaa ja Archangelia Säätämössä. Kova laulaja se Kuula.

Seuraava yö vietettiin Scandic-hotellissa, minä lattialla pummilla kun ei saatu lisävuodetta. Huoneessa oli ihan järjettömän kuuma, joten uni jäi vähän katkonaiseksi. Ajomatka takaisin Helsinkiin oli vähintäänkin hikinen. Lisäksi viikonlopun aikana Seatista oli tyhjentynyt oikea takarengas, joka lopulta puhkesi Helsinkiin päästyämme. Kirottua.

Helsingissä 10.7.2001 klo 14.50.
Aki Tykki

Kommentoi

Tulevat keikat

2020

05.08. SAVONLINNA, Panimoravintola Huvila
08.08. SEINÄJOKI, Vauhtiajot
21.08. HAMINA, Työskin Liveterassi
27.08. HELSINKI, Allas Sea Pool
28.08. TAMPERE, Satamaravintola Kaisla [Liput!]
09.09. ESPOO, Sellosali [Laulun takaa –klubi: Aki Tykki] [Trio-keikka] [Liput!]

 

 

 

 

*** Viimeisimmät muutokset!