Ankkarock

3.8.2001, 0:00  |  Reissupäiväkirja

Perjantai 3.8.2001

Ankkarockin viettomme alkoi itseasiassa jo perjantaina, kun kävin vierailevana tähtenä laulamassa iskelmämusiikkia Miki Piin työkaverin häissä. Joku loistava henkilö oli varannut bändille pullon giniä, pullon tonicia sekä korillisen olutta. Siitähän se sitten alkoi se alamäki jälleen. Jossain Tuusulassa pidetyistä häistä vapauduin noin kello 22 ja siirryin DeFrostin ystävällisellä kyydityksellä hänen luokseen juomaan lissää viinaa, lissää viinaa, parlez vous.

Miki Pii oli saanut valmiudenkohotuskäskyn jo hyvissä ajoin, ja saapuessamme Tsadiin hän oli jo melko hyvässä nosteessa. Siirryimme Baker’s pubiin (loistavat paninit siellä!) kippaamaan hyvässä seurassa hyviä juomia. Myös Jami Motti Heltsunsa kera liittyi seuraamme.

Baakarin pubissa väläytettiin valoja jälleen 3.30 (perkeleet!) ja niinpä siirryimme Kallioon jatkoille. Jostain löytyi viinaa ja leiriydyimme Mike Sierran luksusasuntoon Harjukadulle. Kippaus jatkui. Miki Pii feidasi itsensä jossain vaiheessa kulissiin, jatkoimme Sierran, DeFrostin ja Ukon kanssa. Minä kuulemma nukuinkin pari tuntia. Muut ei. (DeFrostilla alkaa tulla tavaksi painella festarit samoilla silmillä. Kunnioitettavaa sinänsä.)

Lauantai 4.8.2001

Koitti aamupäivä ja lähdimme siirtymään kohti Vesalan majaamme (La casa de DeFrost), jonne odottelimme saapuvaksi äänittäjävelhoamme Haapasaloa seurueineen. Markun luona tyhjensimme pullollisen vodkaa ja kahvilikööriä sekä pari litraa maitoa. Aika sekaisin alettiin olla. Saunassakin käytiin ja keskusteltiin henkeviä.

Loimaan jengi saapui joskus yhdentoista maissa paikalle ja aloitti tietenkin juomisen samantien. Näin teki käsittääkseni myös kotonaan lepäilemässä käynyt Miki Pii. Jossain vaiheessa lähdimme Vesalasta parilla taksilla kohti Ankkarockin maankuulua backstagealuetta. Minähän olin luonnollisesti puku päällä (häistä tulossa) joten vaihdoin jalkaani jotkut DeFrostin ikirutkut housut. Fiksuna miehenä jätin tietenkin lompakkoni vanhojen housujen taskuun..

Tässä vaiheessa muistini alkaa tehdä tepposia. Muistan, että istuimme bäkkärin katoksessa ja kävimme kilvan hakemassa ilmaista olutta ja siideriä. Ja leipiä siellä oli ainakin tarjolla myös, muista ruoista en tiedä. Muistan, että tapasimme jälleen Manboyn Antin – keskustelustamme minulla ei ole mitään käsitystä. Hauskaa meillä taisi olla. Antilla oli kasvoissa joitain kummallisia maalattuja viivoja. Voi olla että hän selitti niiden tarkoituksenkin, mutta turhaa työtä on tehnyt.

Muistan myös, että jossain vaiheessa olimme äänittäjämme Haapasalon kanssa päähänlyöntikilpailua. Pelin ideana on lyödä vuorotellen toista päähän mahdollisimman kovasti.

Jossain vaiheessa satoi vettä aika rankasti, onneksi bäkkärialue oli katettu. Sinänsä katoksella ei ollut merkitystä, että saimme loistoidean käydä ottamassa suihkuja pukkaamalla vesi katoksen päälle jääneistä ”pusseista” niskaamme. Lopputuloksena oli läpimärkä puvuntakki ja helvetinmoinen paleleminen. Sitten elämästäni katosi pari tuntia jonnekin.

Seuraava muistikuvani oli, että seisoskelin muusta seurueesta eronneena jossain päin backstagealuetta. Kännykästäni oli akku loppu, tupakkaa ei ollut yhtä ainoaa ja se lompakkokin tosiaan oli siellä Vesalan perukoilla. Sillon ei vakuuttanut, pikemminkin vitutti. Korso voi olla raaka paikka eksyneelle rockmuusikolle. Onneksi säikähdykseni oli turhaa, Miki Pii oli vielä notkumassa alueella. Hänen siivellään pääsin lopulta Kallioon turvaan. Tänks, män.

Legendaarisimman keskustelun kävi Loimaan seurueeseen kuulunut Mikko, joka näki alueella Tutun Naaman. Mikko meni Naaman luokse ja loihe lausumaan ”Sää näytät helkkarin tutulta, ooksää Loimaalt?”. Tuttu Naama vastasi olevansa Espoosta. Hetkeä myöhemmin Mikko tajusi puhuvansa Jere Lehtiselle.

Että näin meni Ankkarock tänä vuonna. Ihan hienosti siis.

Helsingissä, 12.8.2001 klo 20.56
Aki Tykki

Kommentoi

Tulevat keikat

2020

05.08. SAVONLINNA, Panimoravintola Huvila
08.08. SEINÄJOKI, Vauhtiajot
21.08. HAMINA, Työskin Liveterassi
27.08. HELSINKI, Allas Sea Pool
28.08. TAMPERE, Satamaravintola Kaisla [Liput!]
09.09. ESPOO, Sellosali [Laulun takaa –klubi: Aki Tykki] [Trio-keikka] [Liput!]

 

 

 

 

*** Viimeisimmät muutokset!