Räntärock

22.9.2001, 0:00  |  Reissupäiväkirja

Lauantai 22.9.2001

Räntärock’2001 pidettiin Loimaalla, Haapasalon kotitalon välittömässä läheisyydessä. Paikalle kertyi muistaakseni 114 henkeä (vieraskirjan mukaan) ja meininki oli sen mukainen. Tapahtuman järjestäjät olivat nähneet vaivaa saadakseen tapahtumasta hienon huolimatta noin 500 markan budjetista. Esimerkkinä mainittakoon vessa, joka oli WC-kyltillä varustettu ovi keskellä peltoa. Jotenkin se muistutti minua Monty Pythonista, vain kirjoituspöytä ja John Cleese puuttuivat. Miksauspöytä yms. oli aseteltu vanhan autonromun etupenkkien paikalle, ja auto hinattu ”miksaustorniksi” lavan edustalle. Äänimies Haapasalo hoiti nappuloitaan auton takapenkillä istuen.

Happoradio aloitti keikkansa noin kello 23. Meininki oli mainio. Lisää keikkapäiväkirjoissa.

Soiton jälkeen alkoi tietenkin armoton kippaus, eikä aikaakaan niin voi kauhistus. Noin puoli tuntia viimeisen soinnun jälkeen Markku DeFrost päätti esittää kuuluisan tuolitanssinsa Lenny Kravitzin Are you gonna go my wayn tahtiin. Ensimmäisen kertosäkeen loppuun mennessä tuoli oli kaatunut ja Markku sen mukana. Lopputulos: oikea jalka kauttaaltaan sinipunainen ja vasemmasta jalasta nivelsiteet paskana. Terveyskeskuksesta side ja kepit ja taksilla Seurahuoneelle. Ei saa jäädä tuleen makaamaan.

Raaka-Jääskeläinen (yksi kolmesta bändimme mukana tulleesta sekopäästä) humaltui Koskenkorvan voimin Happoradion keikan aikana. Pikakänneistään kuuluisa paskakuski sammui muutama hetki keikan jälkeen autoonsa, otsa ohjauspyörää vasten. Ehti kuitenkin vittuilla kaikille ohikulkijoille ennen nukahtamistaan. (Toivottavasti kukaan ei ottanut liian vakavasti Raa’an höpötyksiä.)

Jani A (toinen kolmesta sekopäästä) tanssi pöytien päällä, kunnes ne muuttuivat lautakasoiksi. Mies itse säilyi kuitenkin ehjänä. Myös yksi sohvista oli hajonnut, mutta siitä hän kieltäytyi ottamasta kunniaa itselleen. Eipähän kaikki hajonnut mennyt meidän porukan piikkiin. :)

Outsa (se kolmas sekopää, kaatajien aatelia), ei hajottanut mitään vaan käyttäytyi promilleista huolimatta hyvin. Ottakaa miehet mallia hänestä!

Kaatamista jatkettiin tapahtuman päätyttyä baareissa, ensin Seurahuoneella, sitten Seilorissa. Muistikuvat hieman hataria. Seurueemme oli kasassa autoon sammunutta Raakaa lukuunottamatta. Baarien sulkeuduttua palasimme lyhyen katusession (jonka aikana mm. Miki Pii nähtiin kierimässä pitkin katua) jälkeen Haapasalon talolle juomaan myymättä jääneitä siidereitä yms.

Sunnuntai 23.9.2001

Aamulla heräsin Raa’an Escortista Outsan ja Jani A:n kera. Kylmä oli, mutta onneksi salmiakkikossua oli vielä jäljellä. DeFrost nukkui studion sohvalla, Miki Pii Haapasalon olohuoneen lattialla, ja Motti-man studion rumpuhuoneen lattialla. Kaikki selvisivät hengissä! Pizzat syötyämme palasimme Helsinkiin, jossa minä, Outsa ja Raaka vietimme rattoisan päivän laulamalla karaokea Populuksessa yöhön asti.

Maanantai – tiistai 24.-25.9.2001

Lepakoiden lentonäytös.

Helsingissä 26.9.2001 klo. 11.30
Aki Tykki

Kommentoi