Miksei täällä tapahdu mitään?

14.12.2001, 0:00  |  Uutiset

Happoradio on viettänyt näennäisen hiljaista elämää viimeisen parin kuukauden ajan. Todellisesta tauosta ei kuitenkaan ole kyse, vaan yhtye elää ja toimii pinnan alla (pohjalla..) koko ajan. Uutta musiikkia syntyy ja vanha hioutuu paremmaksi. Keikkoja yhtye ei pysty tekemään ennen helmikuuta Aki Tykin Aasian rundin takia, ja joulukuulle suunniteltu demosessiokin siirtyi kevääseen Popstudion remontin takia.
Sivujen kävijämäärä muuten pompsahti yli neljän tuhannen. Siistiä.

Joensuu, Kerubi

29.9.2001, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Kerubi on nykyään helvetin hyvä keikkapaikka. Hommat on hoidettu niin, että bändi tuntee itsensä tärkeäksi. Kiitoksia roudarikurssilaisille ja muille siellä. Joku oli jopa imuroinut netistä kuviamme ja rakentanut meille keikkajulisteen.

Keikka meni melko mainiosti huolimatta flunssasta, nivelsiteistä ja ristiäisistä. Yleisö ei ihmeemmin bailannut, mutta se taitaa olla aika tavallista Joensuussa: bändit tsekataan, ei bailata. Ok meille. Soitto joka tapauksessa kulki hyvin ja soundit olivat kohdillaan. Keikka saatiin myös videolle ja minidiscille.

Jatkoilla hotelli Atriumissa aamuun asti taas. Tietenkin!

Soitettu setti:

Intro (Pussylovers)
1. TNA
2. Pois Kalliosta
3. Happoa
4. Sinä se oot
5. Pahoille teille
6. Nolla
7. Perhosentappo
8. Kerho
9. Pohjalta
10. Lyön takaisin

Aki Tykki Intiaan ja Thaimaahan

28.9.2001, 0:00  |  Uutiset

Aki Tykki lentää 2.1.2002 Mumbaihin (Bombay) viettääkseen Intiassa 26 päivän ”loman”. 28.1. Tykki lentää Kalkutasta Bangkokiin, josta takaisin Suomeen 8.2.

Loimaa, Räntärock

22.9.2001, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Happoradio jatkaa hyvien keikkojen sarjaa, meininki Loimaalla oli loistava. Koko Räntärock-tapahtuma oli järjestetty niin hienosti, että se ansaitsee oman raporttinsa Reissupäiväkirja-osioon. Mainittakoon jo tässä vaiheessa, että Markku DeFrost pamautti nilkastaan nivelsiteet tanssittuaan tuolilla.

Pari uutta kipaletta saatiin taas settiin. Erityisesti mainittakoon Sinä se oot, joka soitettiin ensimmäisen kerran treeneissäkin vasta edellisenä päivänä. Sovitus oli ehkä hieman hajanainen, mutta oikeastaan hyvin lähellä totuutta jo. Lisäksi mainittakoon Perhosentappo, jossa Jami Motti päästetään kerrankin oikeuksiinsa. Ja keikan kohokohta oli tietenkin Markku DeFrostin laulama Ossin jälkeiset (Sielun Veljet -cover), jossa Aki soitti rumpuja!

Tämä keikka myös taltioitiin minidiscille, joten livepätkiä saadaan myös piakkoin näille sivuille. (Jälkihuomautus 15.3.2004: Ei muuten saatu…)
(Jälkihuomautus 15.4.2006: Eikä tulla saamaankaan, on sen verran kauheeta settiä…)

Soitettu setti:

Intro (Pussylovers)
1. TNA
2. Pois Kalliosta
3. Happoa
4. Pahoille teille
5. Sinä se oot
6. Perhosentappo
7. Nolla
8. Kerho
9. Pohjalta
10. Lyön takaisin
+Encoret: Ossin jälkeiset, Mulla menee lujaa

Räntärock

22.9.2001, 0:00  |  Reissupäiväkirja

Lauantai 22.9.2001

Räntärock’2001 pidettiin Loimaalla, Haapasalon kotitalon välittömässä läheisyydessä. Paikalle kertyi muistaakseni 114 henkeä (vieraskirjan mukaan) ja meininki oli sen mukainen. Tapahtuman järjestäjät olivat nähneet vaivaa saadakseen tapahtumasta hienon huolimatta noin 500 markan budjetista. Esimerkkinä mainittakoon vessa, joka oli WC-kyltillä varustettu ovi keskellä peltoa. Jotenkin se muistutti minua Monty Pythonista, vain kirjoituspöytä ja John Cleese puuttuivat. Miksauspöytä yms. oli aseteltu vanhan autonromun etupenkkien paikalle, ja auto hinattu ”miksaustorniksi” lavan edustalle. Äänimies Haapasalo hoiti nappuloitaan auton takapenkillä istuen.

Happoradio aloitti keikkansa noin kello 23. Meininki oli mainio. Lisää keikkapäiväkirjoissa.

Soiton jälkeen alkoi tietenkin armoton kippaus, eikä aikaakaan niin voi kauhistus. Noin puoli tuntia viimeisen soinnun jälkeen Markku DeFrost päätti esittää kuuluisan tuolitanssinsa Lenny Kravitzin Are you gonna go my wayn tahtiin. Ensimmäisen kertosäkeen loppuun mennessä tuoli oli kaatunut ja Markku sen mukana. Lopputulos: oikea jalka kauttaaltaan sinipunainen ja vasemmasta jalasta nivelsiteet paskana. Terveyskeskuksesta side ja kepit ja taksilla Seurahuoneelle. Ei saa jäädä tuleen makaamaan.

Raaka-Jääskeläinen (yksi kolmesta bändimme mukana tulleesta sekopäästä) humaltui Koskenkorvan voimin Happoradion keikan aikana. Pikakänneistään kuuluisa paskakuski sammui muutama hetki keikan jälkeen autoonsa, otsa ohjauspyörää vasten. Ehti kuitenkin vittuilla kaikille ohikulkijoille ennen nukahtamistaan. (Toivottavasti kukaan ei ottanut liian vakavasti Raa’an höpötyksiä.)

Jani A (toinen kolmesta sekopäästä) tanssi pöytien päällä, kunnes ne muuttuivat lautakasoiksi. Mies itse säilyi kuitenkin ehjänä. Myös yksi sohvista oli hajonnut, mutta siitä hän kieltäytyi ottamasta kunniaa itselleen. Eipähän kaikki hajonnut mennyt meidän porukan piikkiin. :)

Outsa (se kolmas sekopää, kaatajien aatelia), ei hajottanut mitään vaan käyttäytyi promilleista huolimatta hyvin. Ottakaa miehet mallia hänestä!

Kaatamista jatkettiin tapahtuman päätyttyä baareissa, ensin Seurahuoneella, sitten Seilorissa. Muistikuvat hieman hataria. Seurueemme oli kasassa autoon sammunutta Raakaa lukuunottamatta. Baarien sulkeuduttua palasimme lyhyen katusession (jonka aikana mm. Miki Pii nähtiin kierimässä pitkin katua) jälkeen Haapasalon talolle juomaan myymättä jääneitä siidereitä yms.

Sunnuntai 23.9.2001

Aamulla heräsin Raa’an Escortista Outsan ja Jani A:n kera. Kylmä oli, mutta onneksi salmiakkikossua oli vielä jäljellä. DeFrost nukkui studion sohvalla, Miki Pii Haapasalon olohuoneen lattialla, ja Motti-man studion rumpuhuoneen lattialla. Kaikki selvisivät hengissä! Pizzat syötyämme palasimme Helsinkiin, jossa minä, Outsa ja Raaka vietimme rattoisan päivän laulamalla karaokea Populuksessa yöhön asti.

Maanantai – tiistai 24.-25.9.2001

Lepakoiden lentonäytös.

Helsingissä 26.9.2001 klo. 11.30
Aki Tykki

Helsinki, Factory

29.8.2001, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Jep. Ensimmäinen Helsingin keikkakin sitten takana, ja hyvinhän se meni taas. Basson varressa heilui (varsin ansiokkaasti) lopulta Korkeajännitys-yhtyeen kitaristi Johtis, Jami Motti toipui vielä kolaristaan. Seuraavalla keikalla Motti on jo kunnossa.

Yleisöä oli keikalla ihan mukavasti ottaen huomioon että Tajuvanan viime hetken jänistyksen takia olimme illan ainoa bändi. Kiitoksia teille, jotka vaivauduitte paikalle. Ja olutta oli myyty ihan helvetisti yleisömäärään nähden. Kuinkas muutenkaan. 8)

Se on ehkä hyvä merkki, että kaikki valittelivat setin lyhyyttä. Eipähän kukaan ehtinyt kyllästymään. (Ja setti oli muuten pidempi kuin kummallakaan Joensuun keikalla, niin kuin näette.)

Keikan jatkoilla menikin sitten taas aamuseitsemään Mike Sierran ja Riku Piden kanssa

Soitettu setti:

1. TNA
2. Happoa
3. Pois Kalliosta
4. BG
5. Nolla
6. Pahoille teille
7. Kerho
8. Pohjalta
9. Lyön takaisin
+Encoret: Lammaslaulu, Mulla menee lujaa

Jami Motti kolarissa

27.8.2001, 0:00  |  Uutiset

Basisti Jami Motti on ajanut kolarin Porissa. Ongelmia niskanikamien ja ranteen kanssa – sairaalasta mies kuitenkin on jo päässyt pois. Auto tosin taitaa olla lunastuskunnossa. Kolarin toinen osapuoli lensi päin seinää ja hajotti talosta ikkunan. Tällä hetkellä on vieläkin epäselvää, kuka soittaa bassoa keskiviikon keikalla. Epätietoisuus on hieno asia.

”Onko yleisön joukossa bassonsoittotaitoisia?”

22.8.2001, 0:00  |  Uutiset

Jami Motti joi liikaa, eikä pääse osallistumaan Factoryn keikalle. Tuuraajaksi yritettiin saada Linko-yhtyeen Pohmelo, mutta hänkin estyi. Viimeisenä oljenkortena bassoon nyt tulossa Korkeajännitys-yhtyeen Johtaja Kuronen. Armoton treenaus alkakoon.

Pieniä uutisia

11.8.2001, 0:00  |  Uutiset

– Sivuilla jo 600 käyntiä. Jeah.
– Kerubin keikka siirtyy myöhemmäksi.
– Factoryssa näillä näkymin mukana Tajuvana.
– Ankkarockin bäkkärivisiitiltä kirjoitettu muistelmat.

Ankkarock

3.8.2001, 0:00  |  Reissupäiväkirja

Perjantai 3.8.2001

Ankkarockin viettomme alkoi itseasiassa jo perjantaina, kun kävin vierailevana tähtenä laulamassa iskelmämusiikkia Miki Piin työkaverin häissä. Joku loistava henkilö oli varannut bändille pullon giniä, pullon tonicia sekä korillisen olutta. Siitähän se sitten alkoi se alamäki jälleen. Jossain Tuusulassa pidetyistä häistä vapauduin noin kello 22 ja siirryin DeFrostin ystävällisellä kyydityksellä hänen luokseen juomaan lissää viinaa, lissää viinaa, parlez vous.

Miki Pii oli saanut valmiudenkohotuskäskyn jo hyvissä ajoin, ja saapuessamme Tsadiin hän oli jo melko hyvässä nosteessa. Siirryimme Baker’s pubiin (loistavat paninit siellä!) kippaamaan hyvässä seurassa hyviä juomia. Myös Jami Motti Heltsunsa kera liittyi seuraamme.

Baakarin pubissa väläytettiin valoja jälleen 3.30 (perkeleet!) ja niinpä siirryimme Kallioon jatkoille. Jostain löytyi viinaa ja leiriydyimme Mike Sierran luksusasuntoon Harjukadulle. Kippaus jatkui. Miki Pii feidasi itsensä jossain vaiheessa kulissiin, jatkoimme Sierran, DeFrostin ja Ukon kanssa. Minä kuulemma nukuinkin pari tuntia. Muut ei. (DeFrostilla alkaa tulla tavaksi painella festarit samoilla silmillä. Kunnioitettavaa sinänsä.)

Lauantai 4.8.2001

Koitti aamupäivä ja lähdimme siirtymään kohti Vesalan majaamme (La casa de DeFrost), jonne odottelimme saapuvaksi äänittäjävelhoamme Haapasaloa seurueineen. Markun luona tyhjensimme pullollisen vodkaa ja kahvilikööriä sekä pari litraa maitoa. Aika sekaisin alettiin olla. Saunassakin käytiin ja keskusteltiin henkeviä.

Loimaan jengi saapui joskus yhdentoista maissa paikalle ja aloitti tietenkin juomisen samantien. Näin teki käsittääkseni myös kotonaan lepäilemässä käynyt Miki Pii. Jossain vaiheessa lähdimme Vesalasta parilla taksilla kohti Ankkarockin maankuulua backstagealuetta. Minähän olin luonnollisesti puku päällä (häistä tulossa) joten vaihdoin jalkaani jotkut DeFrostin ikirutkut housut. Fiksuna miehenä jätin tietenkin lompakkoni vanhojen housujen taskuun..

Tässä vaiheessa muistini alkaa tehdä tepposia. Muistan, että istuimme bäkkärin katoksessa ja kävimme kilvan hakemassa ilmaista olutta ja siideriä. Ja leipiä siellä oli ainakin tarjolla myös, muista ruoista en tiedä. Muistan, että tapasimme jälleen Manboyn Antin – keskustelustamme minulla ei ole mitään käsitystä. Hauskaa meillä taisi olla. Antilla oli kasvoissa joitain kummallisia maalattuja viivoja. Voi olla että hän selitti niiden tarkoituksenkin, mutta turhaa työtä on tehnyt.

Muistan myös, että jossain vaiheessa olimme äänittäjämme Haapasalon kanssa päähänlyöntikilpailua. Pelin ideana on lyödä vuorotellen toista päähän mahdollisimman kovasti.

Jossain vaiheessa satoi vettä aika rankasti, onneksi bäkkärialue oli katettu. Sinänsä katoksella ei ollut merkitystä, että saimme loistoidean käydä ottamassa suihkuja pukkaamalla vesi katoksen päälle jääneistä ”pusseista” niskaamme. Lopputuloksena oli läpimärkä puvuntakki ja helvetinmoinen paleleminen. Sitten elämästäni katosi pari tuntia jonnekin.

Seuraava muistikuvani oli, että seisoskelin muusta seurueesta eronneena jossain päin backstagealuetta. Kännykästäni oli akku loppu, tupakkaa ei ollut yhtä ainoaa ja se lompakkokin tosiaan oli siellä Vesalan perukoilla. Sillon ei vakuuttanut, pikemminkin vitutti. Korso voi olla raaka paikka eksyneelle rockmuusikolle. Onneksi säikähdykseni oli turhaa, Miki Pii oli vielä notkumassa alueella. Hänen siivellään pääsin lopulta Kallioon turvaan. Tänks, män.

Legendaarisimman keskustelun kävi Loimaan seurueeseen kuulunut Mikko, joka näki alueella Tutun Naaman. Mikko meni Naaman luokse ja loihe lausumaan ”Sää näytät helkkarin tutulta, ooksää Loimaalt?”. Tuttu Naama vastasi olevansa Espoosta. Hetkeä myöhemmin Mikko tajusi puhuvansa Jere Lehtiselle.

Että näin meni Ankkarock tänä vuonna. Ihan hienosti siis.

Helsingissä, 12.8.2001 klo 20.56
Aki Tykki

Tulevat keikat

2020

30.10. KAJAANI | Kajaani Fest Lammen Loiskeet [PERUTTU]
30.10. JOENSUU | Las Palmas [PERUTTU]

11.11. HELSINKI, Triplan Kulttuuriaukio [Akustinen] [Liput]
28.11. RANTASALMI | Spa Resort Järvisydän [PERUTTU]
04.12. LAHTI | Möysän Musaklubi
05.12. MIKKELI | Wilhelm Public House
18.12. TURKU | Apollo Live Club
19.12. JYVÄSKYLÄ | Lutakko

 

 

 

 

*** Viimeisimmät muutokset!