Vaasa, Party House (RMJ)

24.5.2003, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Markku DeFrost: Aamu valkeni Kuopiossa aikaisin, roudis oli jo klo 10 syystä että edessä oli noin 400 km moottorimarssi sekä akustinen veto Anttilassa jo klo 17. Onneksi ilta Kuopiossa ei mennyt juopottelun puolelle! (Ensimmäinen kerta tällä viikolla). Paitsi Mikillä meni.

Saavuimme Vaasaan noin klo 16:n maissa ja kävimme tsekkaamassa paikallisem Anttilan, jonka jälkeen kirjauduimme hotelliin. Hotelli oli ensluokkaisen hieno! Pikasuihkun ja vaatteiden vaihdon jälkeen suuntasimme takaisin Anttilaan. Väkeä oli paikalla kivasti, olipa joillain ihan kameratkin mukana. Muutama biisi akustisesti, nimmareita kehiin ja sitten nokka kohti Party Housea jossa keikkabussi odottikin jo kutsuvasti perälava auki. Faikkarit lähti Seinäjoelle omalle promokeikalleen, joten me teimme soundcheckin ekana. Kelkalla oli kova homma miksauspöydän takana saada resonoiva ravintola aisoihin mutta käsittääkseni huolellisen insinöörityön ansiosta hän siinä onnistui melko mainioisti. Soundcheck loppui 10 vaille yhdeksän ja sitten tuli aikas kiire kaljakauppaan. Jami oli puikoissa kun paukautettiin lähimmälle Essolle. Tais mennä pari kertaa päin punaisiakin mutta kuinka ollakaan, kerittiin ajoissa ja päätettiin ostaa sitten kunnolla…

Saimme Anttilassa kutsun kotibileisiin jonne suuntasimme hotellilta ennen keikkaa. Kuinka ollakkaan, bileet olivat jo siirtyneet muualle, joten me painuimme keikkapaikan takahuoneeseen juomaan bändille varattuja virvokkeita. Dj Protoni ei ollut lainkaan mukana Vaasassa, joten juontajan pesti oli varattu minulle. Äänenavaukseen tuli otettua mm. ”väliinputoaja” -niminen shotti jossa oli muistaakseni minttuviinaa, vodkaa ja tabascoa…. Juuri ennen lavalle nousemista vaikutti siltä että porukkaa ei ollut paikalla nimeksikään, mutta kuin taikaiskusta, lavan eteen pörähti kiitettävästi ihmisiä ensimmäisen biisin aikana. Setti toimi mainiosti ja ihmiset jorasivat. Pääsimme jälleen encoren makuun joka takasi, että Vaasasta jäi helevetin hyvä mieli. Keikan jälkeen paikan omistaja alkoi todenteolla juottaa meitä. Itsellänihän oli vielä se kuuluttajan nakki hoidettavana ja aivan loppuillasta muistan pyllistäneeni lavalla yleisölle ja huudattaneeni yleisöä kolme kertaa: ”Aah, mikä ihana ahteri”. Ja Vaasa huusi.

Eipä se ilta siihen valomerkkiin loppunut. Vaikka olisi kyllä pitänyt. Lähdettiin jatkoille hotellille sirkuksen ja tekniikan kanssa. Jatkopaikkana toimi Akin ja Mikin huone, jossa yön aikana järjestettiin mm. painiotteluita, stand up -komiikkaa ja ikkunapissausta (7. krs.!). Minä, Aki, Jami ja sirkuksen Antti, mentiin vielä hölmöilemään aamupalalle. Hienostohotellin aamiaissalissa soi klassinen musiikki ja käyrät luki Vasabladettia. Myö ölistiin ja käyttäydyttiin muutoinkin huonosti, Aki mm. löi minua turpaan ja minä Akia vessan ovella päähän….Ihan hyvässä hengessä tietenkin :) Syynä Akin kimmastumiseen oli se, että minä väitin Akin pudottaneen lattialle palan röstiperunaa, vaikka se Akin mielestä oli munakokkelia.

Epilogi: Kirjoitan tätä maanantai-aamuna. Kyynärpää on puolikkaan jalkapallon kokoinen, toinen käsi ei taivu kunnolla, puhekeskus pätkii, ääni on paineessa ja mulla on mustelmia jokapuolella. Edessä on liskojen yö ja takana on viiden päivän putki. Kyllä kiertue-elämä on mukavaa!

Hyvää: yleisö, bäkkäritarjoilut, hotelli
Huonoa: paikallisten kotibileiden sijainnin varianssi, seuraavan päivän olotila, Jamilta murtui kylkiluu siinä hotellinujuamisessa

ps. Kiitos Mikille, joka palautti meidän Helsinkiin!

Kommentoi