Kokkola, Kaarle (RMJ)

13.6.2003, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Markku DeFrost: No joo-o. Krapulainen matkamme alkoi Joensuusta alkuiltapäivästä kohti Kokkolaa ja tuntui kestävän ikuisuuden. Oltiin perillä joskus puoli seitsemän maissa ja ajateltiin että keritään just soundcheckiin. Ja paskanlaukaus! Porista Kokkolaan matkalla ollut toinen keikkabussimme oli kokenut matkalla kovia ja oli tuolloin vasta noin 120 kilometrin päässä Kokkolasta. Tsekattiin huoneet ja mentiin hetkeksi lepäämään ennen raivoroudausta. Bussi saapui keikkapaikalle noin 20 maissa ja sitten muuten kannettiin! Soundcheckin piti periaatteessa olla ohi klo 21 mennessä, vaikka jokainen kyllä tiesi, ettei se onnistuisi. Aikamoisella vauhdilla saimme kuitenkin paketin kasaan, Happoradion soundcheck päättyi joskus 21.45, kun baari oli jo auki. Onneksi kukaan ei ollut vielä tullut sisälle.

Nyt täytyy tunnustaa, että minulla on täysin epäselvää mitä tein/tapahtui ennen keikkaa. Lähimuisti pätkii. Kävin ainakin Faikkareiden Tammisen ja Sompin kanssa saunomassa ja kai sitä jotain kaljatouhuja on ollut. Muuta mie en muista. Valitettavasti. Keikka alkoi noin klo 00.30, paikalla oli porukkaa todella paljon, joukossa huomattavasti myös vanhempaa (+40) väkeä. Ensin tuo ikäjakauma hieman arvelutti, (että mitenkähän Mulla menee hyvin yms. iskelmät uppoavat noihin?) mutta keikan alkaessa peli oli selvä. Lavan eteen kertyi kiitettävästi porukkaa ja Pohjanmaa todisti jälleen olevansa rock! Keikka oli mielestäni ehdottomasti kiertueen top10 -listalla.

Keikan jälkeen on taas muistikuvat vähän hatarampia. Muistan pukeneeni takahuoneesta löytyneet joulupukin vaatteet päälleni ja tilanneeni baarista kaksi glögiä. Eivät myyneet. Jossain vaiheessa filosofoimme Tammisen kanssa baarin puolella josta siirryimme takaisin bäkkärille. Siinä hetken juteltuamme tuli baarin pitäjä ilmoittamaan, että pitäsi siirtyä hotellihuoneisiin, kun kello on puoli viisi aamulla. Aha, ilmankos muita ei enää näkynytkään… Tamminen meni sitten nukkumaan, jäimme Koipan kanssa tupakoimaan käytävälle, kun emme viitsineet herätellä huoneissa nukkuvia rokuja. Yksipä ei vielä nukkunutkaan. Aki kuikuili oman huoneensa ovelta ja viittilöi tulemaan vielä yömyssylle. No minähän menin (…ja Koippa tuli kanssa, vaikka ei juo). Puoli kuuteen asti tarinoitiin Akin ja Koipan kanssa aiheesta ”80-luvulla valmistetut elektroniikkatuotteet olivat huomattavasti parempia ja kestävämpiä kuin nykyään myynnissä olevat”.

Hyvää: hieno baari, hyvä yleisö, hyvä hotelli
Huonoa: ei sihijuomaa hanassa, 90 ja 2000 -luvulla valmistetut elektroniikkatuotteet

Kommentoi