Oulu, Foxia (RMJ)

14.6.2003, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Markku DeFrost:

Klo 12.00: Heräsin noin puolenpäivän aikaan ja väsytti ihan helvetisti, koska olin edellisenä iltana istunut tuopposen ääressä puoli kuuteen asti. Päivä alkoi aamupalalla, joka oli tarttunut mukaan yöllä keikkapaikan bäkkäriltä, eli jotain leipää ja muuta epämääräistä. Roudaaminen oli jotenkin poikkeuksellisen vaikeata, koska tarjolla ei ollut hanasta saatavaa mustaa sihijuomaa baarin hälytysjärjestelmien vuoksi. Pääsimme lähtemään Kokkolasta noin kahden maissa. Ajomatkaa Ouluun ei ollut kuin 200 km mutta meillä oli silti kiire, koska akustinen veto Anttilassa alkoi klo 17. Matkan varrella pysähdyimme Kalajoella jossa muut söi purilaiset ja minä korjasin oloani yhdellä jallukolalla. Hieno paikka!

Klo 16.00: Oulussa kirjauduimme pikaisesti hotelliin ja vaikka ensivaikutelma oli hieman tunkkainen, saimme huomata että huoneemme olivat kiertueen parhaasta päästä. Mulla ja Akilla oli todella iso huone jossa oli sauna, ilmaiset leffakanavat yms. kivaa. Suihku, vaatteiden vaihto ja parranajo vartissa ja eikun Anttilaan. Anttilan veto oli todella hyvä, ihmisiä oli saapunut paikalle mukavasti, hankalasta ajankohdasta (lauantai klo 17 ) huolimatta. Oli mukava huomata, että Anttilan rundikin parani tasaisesti loppua kohti. Anttilasta suuntasimme Alkoon täydentämään minibaarin tarjoilua mahdollisia yön jatkoja varten.

Klo 19.00: Varsinainen keikkamme Oulussa oli Foxia -nimisessä ravintolassa, joka on entinen elokuvateatteri. Paikka on todella hieno ja ravintolan oma äänentoisto oli sitä luokkaa, ettemme tarvinneet omia PA -laitteitamme. Soundcheckissä harjoittelimme Stars -biisin yllätyksenä/kunnianosoituksena Firevisionin pojille, joiden kanssa on ollut aivan jumalattoman hauskaa! Stars treenattiin pelkillä monitoreilla, ettei ylläri paljastuisi alakerrassa ruokailemassa olleille Faikkareille. Soundcheckin jälkeen siirryimme tekniikan kanssa syömään alakerran ravintolaan jossa oli maailman mukavin tyttö tarjoilemassa. Jos luet tätä, niin pyydän anteeksi sekalaista seuruettamme, joka ei osaa käyttäytyä eikä olla hetkeäkään hiljaa :). Ruoan jälkeen painuin pehkuihin hetkeksi. Noin klo 22 alkoi valmistautuminen illan keikkaan. Join ensin pari lonkeroa Akin ja Jamin kanssa ja sitten sain kutsun Faikkareille Tamun ja Sompin kanssa saunomaan. Muutaman jallun ja tupakan säestämänä kello löi 23.30 ja oli aika siirtyä keikkapaikalle.

Klo 24.00: Keikkapaikalla ei ollut jostain syystä ihmisiä kovinkaan paljoa, voi tietenkin johtua myös siitä että baari oli niin jumalattoman iso ettei siellä 100 ihmistä tunnu vielä missään. Keikka sujui kuitenkin hyvissä fiiliksissä ja pitkän rundin kokemuksella. Oli helvetin hienoa soittaa Firevisionin Stars, kun pojat olivat itse paikalla diggailemassa, eivätkä tietenkään tienneet että soitamme sen yllärinä. Lisäksi illan encore-biisinäkin oli Happoradiolle uutta materiaalia, Soitimme englantilaisen Napalm Death -yhtyeen teoksen You suffer. Se taisi vetää yleisönkin aivan sanattomaksi, koska hiljaisuus biisin jälkeen oli käsin kosketeltavaa. Ja miksikäs ei, onhan kyseinen schlaager nykyisen populäärimusiikin merkkipaaluja.

Klo 02.00: Koko kiertueporukka lavalla yhtäaikaa, Kondensaattori (vt. kiertuemanagerimme) soitti kitaraa ja äänimiehemme Hoover aka Kelkka lauloi Frööbelin Palikat -yhtyeen kappaletta ”pää-olkapää-peppu”… tai jotain sellaista. Koreografiasta vastasi Faikkarit ja me. Hetkeä myöhemmin joimme takahuoneessa halpaa kuohuviiniä ja poltimme huonolaatuisia sikareita. Se on muusikon pyhä kun kiertue loppuu! Siinä tuoksinassa takahuoneesta (2.krs) lensi mm. yksi kenkä paikallisen dj:n soittimen päälle alakertaan ja sitä rataa.

Klo 03.00: Kiertueen väki laulaa kurkkusuorana Lihakeittopäivä-kappaletta (säv. Livin on a prayer) Oulun bar 45:ssa.

Klo 05.00 Hotellijatkot käynnissä, hotellin järjestysmiehet paikalla rauhoittelemassa meteliä, sauna päällä, Jami alasti käytävässä…

Klo 07.00: Aki, Jami ja minä aamupalalla.

Klo 08.00: Vihdoinkin unta palloon.

…Sunnuntai 15.6

Huoneiden luovutus oli klo 13.00. Viime yön meteliä häpeillen mentiin äkkiä aulasta läpi. Jami oli edelleen kännissä. Herkkä hetki aurinkoisella Oulun kadulla kun hyvästelimme kiertueporukan. On ollut hauskaa rundata kanssanne, toivottavasti törmäillään vielä, muuallakin kuin RMJ 2003:ssa! Ja sitten noin 730 kilometrin ajomatka Oulusta Lahden kautta Helsinkiin… herkkua!

Kommentoi