Rauma, Raumanmeren Juhannus

20.6.2003, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Sateisena juhannusaattoaamuna lähdettiin Kalliosta kohti hyvissä ajoin, kerrankin. Tietenkään kaikki ei mennyt putkeen – Jami-parka oli reiskan 38 asteen kuumeessa lähtömme hetkellä. Apteekista kasa dopingia ja kioskilta naurettava määrä nesteitä ja tien päälle. On sitä ennenkin keikkoja taudissa vedetty! Sade oli kovimmillaan saapuessamme Raumanmeren Juhannuksen bäkstaagi-alueelle ja tunnelma oli sanalla sanoen apeahko. Jimi Pääkallo uuden yhtyeensä Technicolourin kanssa aloitteli settinsä pian saapumisemme jälkeen ja lavanedusta näytti aluksi todella synkältä: krapulaisia ihmisiä oli herännyt paikalle vain kourallinen. (Myöhemmin meille selvisi, että Technicolour-parka oli joutunut aloittamaan keikkansa ennen kuin festarialueen portit olivat edes auki.) Onneksi Jimin energisen keikan aikana ilma hitusen selkiytyi ja porukkaakin valui paikalle koko ajan enemmän. Aloitimme settimme ajallaan pikaisen äänitarkastuksen jälkeen. Hommaamme helpotti erittäin paljon se, että miksauspöydän takana istui koko RMJ-kiertueemme miksannut Kulju, ja lavan reunalla meininkiämme kyttäsi koko RMJ-kiertueen lavan reunalla meininkiämme kytännyt Koippa. Kiitos teille taas. Lavakuuntelun saimme loppujen lopuksi erittäin hyväksi. Kiitokset siis myös lavamiksaajalle, kuka olitkin. Koko keikkamme ajan väkeä pakkautui lavan eteen enenevässä määrin niin että ”hittibiiseihin” mennessä tunnelma oli jo erittäin kohdallaan. Soittaminen oli ilo ja paikalla olleet tuntuivat pitävän kuulemastaan. Käski sieltä joku soittaa Väärä mies -kappaleenkin, mutta ei meillä siihen ollut aikaa kun setti sai kestää vain puoli tuntia. Ehkä ensi vuonna.

Keikan jälkeen meidän oli tarkoitus lähteä samantien takaisin Helsinkiin, mutta kun RMJ:n tasoiselta backstagelta ei niin vain lähdetä, ellei ole ihan pakko. Tein Mikin kanssa pikaisen päätöksen jäädä sittenkin hengaamaan Raumalle periaatteella ”kyllä me jonnekin itsemme yöksi ahdetaan”, mitään majoitustahan emme tietenkään olleet hankkineet. Loppubändi jatkoi suunnitelmien mukaan kukin tahoilleen, ja Jamikin oli tietojeni mukaan kaatanut juhannuksen pois Helsingin yössä. Kuume taisi olla siis helpottanut. Loppuyöstä onnistuin sössimään puhelimeeni kolme kertaa väärän pin-koodin, eksymään tutuista ja ajautumaan lopulta Koipalle yöksi. Miki nukkui Matolaatikoksi ristityssä pakettiautossamme, jolla meidän seuraavana aamuna oli määrä suunnata Kouvolan Party Planetiin keikalle. Siitä lisää seuraavassa…

Kommentoi