Kaustinen, Konsta

28.6.2003, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Piiitkästä aikaa keikka, joka ei ole a) RMJ-kiertuetta, b) festivaalikeikka, c) unplugged eikä d) kotikaupungissa. Edessämme oli siis jonkinlainen totuuden hetki: saammeko houkuteltua keikalle porukkaa. Matka alkoi Kallion Tokoinrannasta Matolaatikon käyntiin työntämisellä ja kamat treenikämpältä lastasimme käynnissä pidettävään autoon. Matkan aikana Pakun käsikaasukin hajosi, joten jonkun (Mikin) täytyi istua autossa myös tauon aikana pitämässä jalkaa kaasupolkimella. Näppärää. Matkasta kuitenkin selvittiin ja Kaustiseen (vai pitäisikö se sanoa Kaustisille? kertokaa joku joka tietää) saavuttiin aikataulun mukaisesti. Iloisen jälleennäkemisen miksaaja Kuljun ja valomies Kanttorin jälkeen seurasi iloinen roudaus ja äänitarkastus. Konsta on mainio keikkapaikka. Lava on riittävän suuri ja lavan edusta riittävän pieni. Pientä hämminkiä aiheutti ainoastaan se, että valomiehellemme oli etukäteen infottu lavan olevan kolme metriä korkea. Olisihan se varmaan ollutkin, ellei 220 cm:n korkeudessa olisi ollut puista ritilikköä. Onneksi ammattimies Kanttori ei pienistä hätkähdä vaan rakensi jälleen keikallemme näyttävän valoshown.

Soundcheckin jälkeen siirryimme majoitukseen, joka tällä kertaa oli joku ihmeen terveyshotelli, noin kilometrin päässä keikkapaikasta. Paikan vakuuttavuutta ei ihmeemmin vahvistanut aulassa sijainnut rollaattori ja ystävällinen viesti: ”Hotellin rollaattori on vapaasti asukkaiden käytettävissä”. Kiusauksesta huolimatta pysyimme kapineesta erossa. Huoneet olivat kuitenkin siistit ja viihtyisät ja kaikki siltä osin kunnossa. Paitsi että ulkona piti tupakalla käydä, onneksi olimme ensimmäisessä kerroksessa.

Keikkapaikalle saavuttiin vajaa tunti ennen keikkaa jännittämään saapuuko paikalle ihmisiä. Ja tulihan niitä sitten lopulta onneksi vaikka millä mitalla. Keikka oli vallan mainio. Kokeilimme täysin uudenlaista biisilistaa ja sekin tuntui olevan onnistunut. Ja pitkästä aikaa soitimme myös kappaleen Nolla ja se toimi paremmin kuin hyvin. Minkähän takia sitä on pidetty paitsiossa? Loppuyö sujui hyvin iisien hotellijatkojen parissa. Skandaaleja: 0.

Soitettu setti:

1. Happoa
2. Väärä mies
3. Pahoille teille
4. Kaksi tarinaa
5. Pohjalta
6. Ikävä ihollesi
7. Sinä
8. Pois Kalliosta
9. JHP
10. Mulla menee hyvin
+encore: Nolla

Kommentoi