Joensuu, Ilosaarirock

11.7.2003, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Jeah! Kotikaupunki, Kaarihalli, Ilosaarirock-viikonloppu, ja soittoaika illan toiseksi viimeisenä loistavalla lavalla loistavan äänentoiston kanssa. Odotukset olivat korkealla.

Soundcheck-aikataulut menivät päin perseitä, mutta niin ne usein menee näissä bänditapahtumissa kun yhtyeitä saapuu eri puolilta Suomea. Onneksi saimme kuitenkin tehdä äänitarkastustamme ruhtinaallisen pitkään (ah niin ihanan) Mariskan myöhästyttyä roimasti. Checkien jälkeen hävisimme tahoillemme, muut koteihinsa ja Markku säätämään jotain Ilosaarirock-hommia. Illalla minä saavuin paikalle ensimmäisenä. Olin päättänyt viimeinkin nähdä Dallas-bändi Stellan keikan ja ehdin siitä yli puolet näkemäänkin. Piru että on mainio bändi. Onnea heille! Näin myös toisen Dallas-bändin, Korkeajännityksen, keikan ja sehän oli mainio myös kuten aina. Paitsi ne siat on tehneet biisin, jonka väliosassa lauletaan ”Olen ollut täällä pitkään, aivan liian pitkään”. Röyhkeyden huippu! ;)

Mariskan keikan aikana muutkin bändimme jäsenet saapuivat paikalle ja adrenaliinitaso (ja juopumustaso…) alkoi kohota lupaavaa vauhtia. Ennen keikkaamme säntäsin kolme kertaa koko Kaarihallin läpi tussi kourassa kun olisin halunnut Mariskan nimikirjoituksen käsivarteeni. Mutta eihän sitä naista silloin mistään löytynyt. Prkl. Oman keikkamme alku hieman viivästyi teknisten ongelmien takia mutta lopulta Dallasin tunnusmusiikki kajahti ilmoille. Porukkaa oli lavan eteen kertynyt aloitukseemme mennessä todella hyvin ja tunnelma oli katossa ensimmäisistä soinnuista lähtien. Ilosaarirockin tämänvuotinen keikka jäi kyllä historiaan parhaimpana keikkanamme tähän mennessä. Kiitos, joensuulaiset! Mahtavuutta oli.

Keikan jälkeen alkoi tietysti raivotinttaus ja seuraavan yön vietin hämärillä jatkoilla jossain päin Kanervalaa. Rokkiin 51 Koodia -yhtyeen keikalle menin suoraan nukkumatta (kuten Olli-Matille edellisenä iltana lupasin) ja siitähän ei lopulta hyvä seurannut. Mutta se on jo toinen tarina.

Soitettu setti:

1. Happoa
2. Väärä mies
3. Pahoille teille
4. Pohjalta
5. Ikävä ihollesi
6. Sinä
7. Huda huda
8. Pois Kalliosta
9. Mulla menee hyvin

Kommentoi