Utajärvi, Untorock

26.7.2003, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Markku DeFrost: Huhheijaa, pistokeikka Utajärvelle Oulun tienoille. Pitihän se tietenkin lähteä tsekkaamaan, eihän tapahtuma voi olla huono, jos sen nimi on Untorock. Miksaajamme ei päässyt paikalle ja talon puolesta oli äänentoisto, joten ajeltiin paikalle kahdella henkilöautolla. (1400 km edestakaisin, anti olla viimeinen kerta!). Sattuneesta syystä meillä ei ollut soundcheckiä, joten painuimme hotellille heti kun olimme nauttineet artisteille varatun aterian (pyttipannua, jee!)

Hotelli oli noin 20 kilometrin päässä muistaakseni Tyrnävällä. Matkalla hotellille kohtasimme elämämme kovimman raekuuron. Hyvä ettei ollut auto lommoilla ja ojassa… Hotelli oli kuitenkin mainio. Meidän huoneissa ei saanut polttaa, siispä viereisestä tupakointihuoneesta tuli äkkiä virallinen kohtaamis-/juopottelupiste. Otettiin siinä vähän viunaa ja tilattiin taksi taksin keikkapaikalle joka oli siis Utajärven jäähalli.

Sielläpä oli väki todella juhlameiningeissä, tapahtuman järjestäjät mukaanlukien :). Saimme järjestäjältä pinon kaljalippuja, joten kaikki oli osaltamme kunnossa. Meitä ennen soitti Professori Heikkerö -niminen pumppu, joka osoittautuikin aika hauskaksi spektaakkeliksi. Pyysivät mm. ihmisiä lavalle ja sitten riisuivat niiltä vaatteet.

Meidän keikka meni läpi rutiinilla vaikka oltiin itse jo hieman etukenossa lavalle kavutessamme. Utajärvellä oli varmasti humalaisin yleisö, jolle olemme ikinä soittaneet ja sehän on tietenkin kivaa. Meininki oli mainio keikan alusta loppuun ja kokonaisuudesta jäi hyvä mieli! Keikan jälkeen kamat kasaan, tilataksi paikalle ja hotellille jatkoille. Tupakkahuoneessa rymysinne jonnekin kuuteen tai seitsemään asti, toivottavasti muut hotellivieraat eivät häiriintyneet :).

Sunnuntaina sataa aina…paitsi nyt. Se on kiva herätä aivan järkyttävässä krapulassa 700 km päästä kotoa, kun tietää että kamojen kantamisen jälkeen on vielä 8-9 tuntia istumista ilmastoimattomassa autossa. Herkkua! Saattueemme lähti liikkeelle vasta joskus kello 15:n maissa ja kotona oltiin varmaan yöllä. En muista.

Joka tapauksessa, Untorock on hieno festivaali ja Tyrnävällä / Utajärvellä on hienoja ihmisiä, jotka tietävät miten juodaan humalahakuisesti!

Kommentoi