Kuopio, Puijonsarvi Night

25.9.2003, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Markku DeFrost: Tsuku tsuku sanoi juna, kun me Akin kanssa lähdettiin Helsingistä Tampereelle torstaina klo 11, jo valmiiksi väsyneinä/hysteerisinä. Ja voi pojat, jos olisimme tienneet millainen viikonloppu oli edessä, niin ei olisi naurattanut. Minä oikeasti päätin tänään maanantaina tätä kirjoittaessani, että en juo ensi viikonloppuna keikoilla yhtään alkoholia. Tai siis vaan pari kaljaa, lääkkeeksi.

Bussi otti meidät kyytiin Tampereen rautatieasemalta klo 13. Koska olimme koko porukka hyvällä tuulella ja etenkin äänimiehemme Hoowerin järkyttävä krapula aiheutti yleistä hupia keskuudessamme, päätimme ottaa muutaman oluen. Kun ottaa väsyneenä muutaman oluen, siinä humaltuu isompikin mies aika helposti. Niin vain kävi, että minä, AH ja Aki oltiin enemmän tai vähemmän juovuksissa, kun Kuopioon päästiin. Kuopio tuntui jokseenkin epäselvältä, eikä sitä Puijonsarvea tuntunut löytyvän, joten jossain vaiheessa muistan huutaneeni liikkuvan bussin avoimesta ovesta ”Hei ämmä, miss tääl on Puikkari?”. Ei hyvä. Pyrin aina olemaan hyvä ja ystävällinen, nyt vaan jotenkin se homma repesi.

Puijonsarvi on hieno keikkapaikka. Pikainen soundcheck ja eikun syömään. Sitten pienet nokoset ja kaikki onkin valmiina illan koitoksiin. Aloiteltiin muistaakseni AH:n huoneessa josta siirryimme pikaisesti alakertaan, jossa oli bäkkärillä viinaksia tarjolla. Meidän kanssa siellä keikalla oli myös Hemma Beast, tuo suomalaisten oikeiden muusikoiden superkokoonpano. Hauskoja tyyppejä olivat, juttu luisti hyvin alusta alkaen. Etenkin kun nuo oikeet starbat sai puhuttua bäkkärille vielä lisäkattauksen viinaa.

Keikka oli vallan mainio, porukkaa oli koko illan aikana jotain 800, en tiedä paljonko meidän keikalla, mutta joka tapauksessa riittävästi. Pois Kalliosta ja muut sinkkubiisit upposi yleisöön odotetusti, joten mukava hype oli päällä, kun poistuimme takahuoneeseen. Ainoa asia mikä meni päin princcalaa, oli Dallas-alkunauha, joka ei vaan suostunut toimimaan. Niinpä astuimme lavalle sekavassa järjestyksessä ja aika epämääräisen härön vallitessa.

Takahuoneessa nuo pienet epäkohdat unhoittuivat nopeasti, kun kokeneemmat muusikkoveljet ja jaloviina lohduttivat. Taisin istua koko illan bäkkärillä valomerkkiin asti muutamaa viuhahdusta salin puolella lukuunottamatta. Sinne takahuoneeseen alkoi sitten kokoontua juoppoja (=muusikoita) vähän sieltä sun täältä. Suurlähettiläät olivat majoittuneena ko. hotellissa kuin myös M. Vilkkumaa yhtyeineen. Avonaisen jaloviinapullon tuoksun houkuttelemana oli koko takahuone kohta täynnä populaa. Ei siinä midis, saimme täydennyksenä talolta vielä korin olutta ja yhden jaloviinapullon ja niiden kanssa sitten lähdettiin yläkerran huoneisiin jatkoille. Taidettiin päätyä AH:n huoneeseen. Siellä oli ainakin meidän poikien lisäksi julkimot Toni Wirtanen, Marzi Nyman, Tatu Frentzen (liekö sukua sille formulakuskille? arh arh!), Lenni-Kalle Taipale ja sit jotain ihan kummallista settii. Eipä aikaakaan, kun Marzi loihti jostain akustisen kitaran ja helvetti pääsi irti. Varttia myöhemmin oli vartiointiliikkeen edustaja hajoittamassa bileitä. Ei onnistunut. Muistan, että jossain vaiheessa olin Tonin ja Marzin kanssa mun huoneessa tutkimassa uusimman Erotiikan Maailman ”henkilökohtaista” -ilmoituksia…. Ne on muuten oikeesti aika hauskoja. Tajuntani sammui aamupalan jälkeen, joskus 7.30 aamulla. Kivaa kerrassaan!

Kommentoi

Tulevat keikat

2020

05.08. SAVONLINNA, Panimoravintola Huvila
08.08. SEINÄJOKI, Vauhtiajot
21.08. HAMINA, Työskin Liveterassi
27.08. HELSINKI, Allas Sea Pool
28.08. TAMPERE, Satamaravintola Kaisla [Liput!]
09.09. ESPOO, Sellosali [Laulun takaa –klubi: Aki Tykki] [Trio-keikka] [Liput!]

 

 

 

 

*** Viimeisimmät muutokset!