Kuopio, Viihdekartano

3.10.2003, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Kuin edellisen viikon toisintona tämänkin viikonlopun toiminta alkoi matkalla Tampereen kautta Kuopioon. Erona oli se, että tällä kertaa Nääsvilleen heilahdettiin Markun autolla viimeviikkoisen rattoisan junamatkan sijaan. Ja se että tällä kertaa mukana oli tuhannen krapulasta yllätetty Jami joka oli juhlistanut torstai-iltaa ja -yötä vähän rankemmalla kädellä. Sääliksi melkein kävi. Melkein. Tampereelle saavuttiin sovitusti kello 13 ja koska bussi, Kulju ja Kanttori olivat noin 7 minuuttia myöhässä aloitimme päivän olusilla Helsingin jengin ja hiuksensa punaiseksi värjänneen AH:n seurassa rautatieaseman Ale-pubissa. Hyvältä maistui. Ja AH näytti Kärtsy Hatakalta ja sekös meitä nauratti. Matkaan kohti Kuopiota päästiin melkein ajoissa ja taas suhahti oluset auki. Ei ollu mittään tolkkua siinä, mutta hauskaa oli koko matkan. Ainoastaan Markku taisteli kuivin suin ja uhosi vielä tässä vaiheessa viettävänsä selvän viikonlopun. Oli ottanut oikein verkkarit ja lenkkaritkin mukaan että lenkillä kävisi.

Saapuminen Kuopion Viihdekartanon pihaan ei taas kauheasti vakuuttanut. Paikalla oli jotain koiranäyttelysakkia ja soittopaikkamme sijaitsi kohtuullisen kaukana Kuopion keskustasta. Muutenkaan odotuksemme eivät olleet kovin korkealla, soitimmehan edellisen kerran Kuopiossa vain reilua viikkoa aikaisemmin ja nyt samana iltana Puijonsarvessa soitti Zen Cafe, jota Puikkarin perinteiden mukaisesti pääsi katsomaan ilmaiseksi kun meni paikalle oikeaan aikaan. Kamat roudattiin merkillistä luiskaa pitkin Viihdekartanoon ja paikkahan osoittautui oikein hienoksi ja isoksi paikaksi. Soundcheckit hoidettiin pois alta, syötiin mainio lihakeittoateria(!) ja painuttiin huoneisiimme lepäilemään.

Takahuoneeseen saatiin jälleen pyydettyä korillinen ”virvokkeita” ja pullollinen jallua. Siksipä siirryimme huoneistamme bäkkäritiloihin hyvissä ajoin ennen sovittua keikan aloitusta. Markun puheet selvitäpäin olosta osoittautuivat jälleen palturiksi, siellähän mies istui siideri kourassaan ja luovuttajan hymy naamallaan. Jami oli nukkunut krapulaansa pari tuntia pois ja oli juuri ja juuri elävien kirjoissa. Pystyssä kuitenkin ja melkein järjissään ja sehän riittää. Keikka aloitettiin joskus puolen yön jälkeen ja eihän siellä porukkaa hirveästi ollut niin kuin vähän pelättiinkin – viitisenkymmentä ihmistä ei paljolta näyttänyt kun baari oli tosiaankin erittäin suuri. Keikka vedettiin kuitenkin (tietysti) täysillä ja lavan eteen saapunut yleisö eli mukana kiitettävällä intensiteetillä. Edelleen sitä hämääntyy kun joku laulaa kaikki biisit mukana alusta loppuun, siis ei vain sinkkubiisejä. Paniikki meinaa iskeä että muistanko minä itse ne sanat edes suunnilleen oikein. Yleensä ehkä muistan. Toivottavasti.

Keikan jälkeen jatkettiin sitä mihin ennen keikkaa jäätiin eli takahuoneen antimien nauttimista. Jami simahti keikan jälkeen yrityksistään huolimatta ihan täysin ja valui nukkumaan paljon ennen meitä muita. AH, joka oli tintannut levotta Tampereelta lähtien sai humalakuninkaan kruunun ja mm. paini minut ketoon hotellihuoneisiin siirtyessämme. Paikka oli niin pieni ja sympaattinen ettemme raaskineet järjestää sen kummempia hotellihuonejatkoja vaan pikkuhiljaa siirryimme kukin unten maille. Ihan päissään mutta järjissään. Niin paitsi se AH.

Aamuroudaus oli hikinen väsymyksestä ja siitä perhanan luiskasta johtuen. Yllättävän paljon rankempaa oli kantaa meidän kamat ylämäkeen aamulla kuin alamäkeen illalla. Tuli mieleen Lahden roudaussessiot RMJ-rundilta. Hikeä puski mutta selvittiin kuitenkin. Eikä päässyt Markku lenkille.

Soitettu setti:

1. Happoa
2. Väärä mies
3. Pahoille teille
4. Pohjalta
5. Ikävä ihollesi
6. Sinä
7. Huda huda
8. Pois Kalliosta
9. Mulla menee hyvin
+encore:
10. Asemalla
11. Tuhkaa hangelle

Kommentoi

Tulevat keikat

2020

30.10. KAJAANI | Kajaani Fest Lammen Loiskeet [PERUTTU]
30.10. JOENSUU | Las Palmas [PERUTTU]

11.11. HELSINKI, Triplan Kulttuuriaukio [Akustinen] [Liput]
28.11. RANTASALMI | Spa Resort Järvisydän [PERUTTU]
04.12. LAHTI | Möysän Musaklubi
05.12. MIKKELI | Wilhelm Public House
18.12. TURKU | Apollo Live Club
19.12. JYVÄSKYLÄ | Lutakko

 

 

 

 

*** Viimeisimmät muutokset!