Nivala, Puustelli

4.10.2003, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Nivalan Puustelli oli vaihteeksi tuttu paikka kevään RMJ-rundilta. Oikein mukava paikka ja mikä tärkeintä: helppo ja lyhyt roudausmatka! Kankkusia oltiin siinä vähän jo tasoiteltu bussimatkan aikana ja nopsan roudauksen ja ruokailun jälkeen painuttiin jälleen pehkuihin. Kulju ja Kanttori laittelivat rauhassa laitteensa kuosiin ja suunnittelivat meille kuulemma lavavarustuksen tuleville keikoille ja uhosivat että se kun saadaan mukaan niin hienompaa ei oo Suomessa kenelläkään. Reilukerhon periaatteiden mukaisesti eivät suostuneet kertomaan meille mistä on kysymys. Näemme sen kuulemma Vaasan keikalla tai viimeistään Kiteellä. Vähän jänskättää.

Soundcheck lähti mainiosti käyntiin ja meillä oli oikein yleisöäkin. Hotellissa majoittunut jonkun sortin juniori- urheiluseura kävi pyytämässä läjäpäin nimikirjoituksia ja antoivat aplodeja mm. rumpusoundcheckille. Mainiota. Äänitarkastus alkoi mainiosti mutta Nollaa treenaillessamme kuului pa:sta ja monitoreista pahaenteinen räjähdystä muistuttava ääni. Jotain sähköhäikkää kuulemma. Äkkiä kamat pois päältä ettei mitään mee rikki ja Kulju ja Kanttori tutkimaan vian alkulähdettä. Onneksi ehdittiin kuuntelut saamaan kohdilleen ennen tätä välikohtausta eli ainoa harmi oli että Nolla jäi treenaamatta ja näin ollen myös soittamatta illan keikalla. Mutta Vaasassahan se vasta on luvattu soittaa eli ehkäpä siellä ehditään treenaamaan se sitten taas soittokuosiin. Ja neroutta ja kauneutta pursuava henkilökuntamme sai kuin saikin ongelmat ratkottua hyvissä ajoin ennen keikkaa.

Lepäilyä hotellihuoneissa parin tunnin ajan ja sitten kaljat taas auki. Markku yritti jälleen taistella viinapirua vastaan ja oikeasti jopa kävi kävelylenkillä Nivalan metsissä. Sanoi vaan että kaikki paikat oli täynnä juopottelevaa nuorisoa ja sitä alko pelottaa niin että aika lyhyeksi lenkki jäi. Palasi kiireen vilkkaa tutumpaan ympäristöön eli hotellihuoneeseen juomaan olusia. Tällä kertaa takahuoneen antimet olivat vähän niukemmat kuin yleensä joten omaan laskuun jouduimme kittailemaan. Onneksi löytyi joku kioskintapainen hotellin läheisyydestä että saatiin kaljaa huoneisiin. Keikka aloitettiin 0.45 ja paikalla oli väkeä aika mukavasti. Keikka oli ok, ei mikään helmiveto mutta oikein ok. Takahuoneesta loput kaljat naamariin ja baarin puolelle istuskelemaan.

Baari meni kiinni neljältä ja siitä sitten hotellihuoneiden viereiseen ”aulaan” jatkamaan. Sieltä on mielessä välikohtaus kun AH ja tuhannen känniin jälleen ennättänyt Jami selättivät Markun kostoksi jostain poikkinaisesta sanasta. Melkein murtu varvas rumpalimieheltä mutta ei onneksi ihan. Aulasta siirryttiin kohtapuoliin jälleen huoneisiin ja siellä painiotteluvuorossa olivat Jami ja AH. Kolme sekuntia alusta Jami makasi maassa hiljaa kun löi selkänsä johonkin tuolin karmiin. Ei onneksi käynyt pahemmin paitsi että kipeäksi meni ristiselkä. Vaarallista touhua tämä keikkailu.

Aamulla herättiin (liian) hyvissä ajoin eli kympiltä, syötiin aamiainen ja roudattiin kamat bussiin. Matkaan kohti Tamperetta päästiin onneksi hyvissä ajoin ja Jamin saatua maanantai töistä vapaaksi avattiin tietenkin kaljat melko pian lähdön jälkeen. Tampereella vaihdettiin henkilöautoon ja Helsinkiin saavuttiin joskus yhdeksän maissa. Minä ja Jami oltiin siinä vaiheessa jo lipsuttu sen verran viihteelle että mentiin suoraan Iltakouluun, suoraan kulkematta lähtöruudun kautta. Ilta ja yö vierähti siinä ja jatkoillessa niin että alkuviikko onkin mennyt nukkuessa ja liskoja hätistellessä. Puuh. On tämä hieno ammatti.

Kommentoi

Tulevat keikat

2020

30.10. KAJAANI | Kajaani Fest Lammen Loiskeet [PERUTTU]
30.10. JOENSUU | Las Palmas [PERUTTU]

11.11. HELSINKI, Triplan Kulttuuriaukio [Akustinen] [Liput]
28.11. RANTASALMI | Spa Resort Järvisydän [PERUTTU]
04.12. LAHTI | Möysän Musaklubi
05.12. MIKKELI | Wilhelm Public House
18.12. TURKU | Apollo Live Club
19.12. JYVÄSKYLÄ | Lutakko

 

 

 

 

*** Viimeisimmät muutokset!