Vaasa, Hullu Pullo

10.10.2003, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Markku DeFrost: Vaasassa soundcheck piti tehdä jo kello 18:aan mennessä, joten jouduimme lähtemään Helsingistä kahdeksan aikaan aamulla. Epäinhimillistä. Minä, Aki ja Jami ajeltiin hlöautolla ensin Poriin, jossa hypättiin bussiin. AH tuli myöhemmin perässä suoraan keikalle, koska oli studiohommissa. Porissa pysähdyttiin paikalliseen rasvalaan vetämään parit piirakat ja ostamaan keskiolut-tuotteita. Fiilikset olivat jälleen katossa, olihan Vaasaan tulossa Firevisionin retkue kanssamme iltaa viettämään. Matka sujui joutuisasti, jopa niin joutuisasti, ettei ehditty kunnolla edes päihtyä…

Faikkareiden Somppi otti varaslähdön iltaan ja tuli morjestamaan meitä jo roudaukseen (ja koska oli paikalla, niin vanhasta tottumuksesta roudasi tietenkin mukana). Pikaisen jumpan jälkeen siirryimme bussiin olusille ja muistelemaan kevään rundia. Jeppistä. Soundcheck vedettiin siis ilman Haapasaloa ja sitten kipaistiin äkkiä Alkossa. Mukaan tarttui viisi (5) pulloa jaloviinaa ja joitakin sikspäkkejä. Ruokailtiin vielä Hullussa Pullossa (hyvää!) ja sitten mentiinkin jo hotellille. Siellä tunti unta ja let the party begin! AH oli ilmestynyt paikalle ja eipä aikaakaan, kun Somppikin jo oveen kolkutti. Ensimmäiset jaloviinapullot olivat tyhjentyneet, kun tilataksi kurvasi pihalle ja seurueemme palasi rikospaikalle jossa Faikkareiden Tamu jo odottelikin.

Hullu Pullon bäkkäri hakee vertaistaan, siellä on saunat ja pelit. Pääsee käytännössä lauteilta lauteille. Örvellys jatkui samaan tahtiin bäkkärillä ja yhtäkkiä huomasimme, että orkesterillemme oli käymässä vanhanaikaisesti: Kaikki jätkät pelti kiinni ennen keikkaa… Tällöin kello oli jotain puoli yksi ja vetoon oli enää muutama minuutti. No eihän siinä mikään auttanut, piti vaan yrittää parhaansa. Mulla ja Jamilla oli paketti jotenkin kasassa mutta etenkin Haapasalo pysyi nippa nappa tolpillaan, kun keikka alkoi. Muutamia häröjä lukuunottamatta keikka meni kuitenkin ihan kohtalaisesti, onneksi nuo biisit on aika rutiininomaisesti selkärangassa… Tosin tekniikan pojat äityivät ylistämään suoritustamme kaikkien aikojen huonoimmaksi. Onneksi keikka kuvattiin, joten voimme analysoida tuloksia seuraavan kerran bussissa. Yleisön puolelta meininki oli kuitenkin oikein hyvä. Porukkaa oli lavan edessä kiitettävästi ja Vaasassa porukkaan upposi muutkin kuin sinkkubiisit. Hienoa, levyä on siis kuunneltu!

Keikan jälkeen takahuone täyttyi ihmisistä, sinne kun pääsi aika helposti baarin puolelta. Ja koska olimme niin tanakasti humalassa, emme välittäneet mistään oikeastaan mitään. Onneksi Tekniikka oli vielä selvinpäin ja katseli hieman porukan perään. Bäkkärillä oli siis täys meno päällä. Noin 20 ihmistä huusi ja melskasi, hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että bäkkärille tuli puolessa tunnissa kolme kertaa 10 valkovenäläisen viinalähetys sekä yksi kuuden jerkkusnapsin lähetys. Ja kaikki hävisi sen siliän tien pääasiassa bändin ja tekniikan suihin. Yllättäen kello löi puoli neljä ja suurehkoksi kasvanut seurueemme oli taksijonossa. Ja sittemmin hotellilla. Tästä vaiheesta minulla ei oikeastaan ole enää paljoakaan kerrottavaa, sillä muistini alkoi pätkimään hotellille päästyämme. Muistan ainakin, että kävin Kuljulta hakemassa käsittääkseni viimeisen jallupullon, joka tuhottiin Akin ja Jamin huoneessa. Lienen sammunut joskus 8 maissa aamulla…

Heräsin lauantaina klo 12.15 hotellihuoneeni kylpyhuoneen lattialta, kun siivooja tuli ilmoittamaan, että pitäisi huone luovuttaa. Saatana. Kukaan ei ollut sitten tietenkään sopinut myöhäisemmästä huoneiden luovutuksesta, joten kamat kassiin ja pihalle. Minä olin aivan pelti kiinni vieläkin. Yleensä en jatkoilla juo muuta kuin siideriä mutta nyt olin juonut valkoviiniä ja jaloviinaa, joten krapula ei vielä aamuun mennessä ollut päässyt yllättämään. Mentiin Haapasalon ja Akin kanssa paikalliseen karvakäsipitseriaan ja taisin sielläkin sammahtaa pöytään. Hullun Pullon tyypit päästi meidät sisälle roudaamaan joskus kahden maissa. Minä ja Aki sievisteltiin oloamme lonkerolla ja ”hyvillä” jutuilla. Lonkeron juotuani yritin vähän pakata rumpujani mutta ei se nyt vaan onnistunut. Sammuin sinne ravintelin pöytään ja sieltä (jälleen!) siivooja tuli herättelemään joskus neljän jälkeen. Pitäsi kuuleemma lähteä… Sekavin tuntein juoksin baarin takaovelle. Ei bussia, ei kamoja, ei jätkiä missään. Hyvää syntymäpäivää Markku, terveisin Reilukerho! Bussi odotteli parin korttelin päässä ja muilla oli hauskaa! Tämän erikoisen herätyksen johdosta jaksoin olla hereillä yli puoli tuntia bussimatkan alusta. Heräsin Porissa ja tein sumeilla aivoillani tilannekartoituksen. Ulkona on pimeää, Aki istuu bussin etuosassa alkoholistiasennossa tyhjien olutpullojen ympäröimänä ja muut on taas jossain muualla. Akilta asiasta kysyttyäni, sain vastaukseksi humalaisen miehen mitään tietämättömän virnistyksen. Onneksi Jami löytyi ja se vaikutti olevan ainakin ajokunnossa ja päästiin jatkamaan matkaa henkilöautolla kohti Helsinkiä. En olisi voinut jäädä mistään hinnasta Poriin yöksi. Minulla oli nimittäin sellainen olo, jolloin on pakko saada grilliruokaa, päästävä omaan sänkyyn ja nukuttava valot päällä. Pelotuskrapula, tiedättehän? Jami jätti minut kotiovelleni joskus yhdentoista maissa illalla ja vei Akin Semifiaaliin katsomaan Stellan keikkaa ja juomaan niiden bäkkäriviinat. Siltä tuli vielä sunnuntai-iltana sekavia viestejä. Hullu.

Ens viikonloppuna on vielä keikka Kiteellä ja sitten Happoradio vetäytyy kolmeksi viikoksi keikkatauolle (ja vieroitukseen). Sitten alkaa akustinen rundi. Tauko tulee tarpeeseen, jos meno on tällaista :)

Setit ja meiningit:

1. Happoa
2. Väärä mies
3. Pahoille teille
4. Pohjalta
5. Nolla
6. Sinä
7. Huda huda
8. Tuhkaa hangelle
9. Pois Kalliosta
+encore:
10. Asemalla
11. Mulla menee hyvin

Kommentoi

Tulevat keikat

2020

30.10. KAJAANI | Kajaani Fest Lammen Loiskeet [PERUTTU]
30.10. JOENSUU | Las Palmas [PERUTTU]

11.11. HELSINKI, Triplan Kulttuuriaukio [Akustinen] [Liput]
28.11. RANTASALMI | Spa Resort Järvisydän [PERUTTU]
04.12. LAHTI | Möysän Musaklubi
05.12. MIKKELI | Wilhelm Public House
18.12. TURKU | Apollo Live Club
19.12. JYVÄSKYLÄ | Lutakko

 

 

 

 

*** Viimeisimmät muutokset!