Raahe, Gina (unplugged)

13.11.2003, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Markku DeFrost: Akustisen ”konserttisarjan” ensimmäinen keikka oli Raahessa. Näillä akustisilla keikoilla eivät ole mukana meidän vakiovieraamme Kulju & Kanttori, joten olemme käytännössä omillamme. Siispä logistiikkahelvetti oli jälleen kerran valloillaan kun lähtötilanne torstaiaamuna oli tämä: Osa kamoista, Markku ja AH Loimaalla, Jami ja Aki, loput kamoista sekä kuljettaja Helsingissä (ja kuljettajan ajokortti Siperiassa, oikeesti!), vuokra-auto Vantaalla, peräkärry Järvenpäässä, äänentoisto Porissa ja koko porukka krapulassa. Jos homma lähtee tästä, niin mihin se voi päättyä?

Erilaisten kommellusten jälkeen porukkamme oli kasassa Loimaalla ja matka Raaheen saattoi alkaa. Bändin lisäksi mukana oli kuljettajaksi värvätty Mr. Tohkanen, joka vaikutti mm. Makaroff & Modig -ohjelman urkurina Trio Tohkanen -yhtyeenä. Yhtyeemme tilapäinen kemisti Martin oli tullut paikalle Amsterdamista Hollannista asti. Allamme oli Killeri, eli vm. 94 Toyota Hiace 9 hengen bussi sekä isoiso kuomuperäkärry. Itse olin tinttaillut ansiokkaasti jo alkuviikon Martinin kanssa ja mm. tiistaina olimme koko porukalla katsomassa Robbie Williamsin keikkaa, joten pohja oli hyvä aloittaa uusi päivä. Meni tunti, meni toinen, kohta olimme Porissa moikkaamassa pikaisesti Kuljua ja samalla haimme vielä loput kamat kyytiin. Tässä vaiheessa verovapaat Saku-tölkit (minä, Martin ja AH oltiin nääs Tallinnassa maanantaista tiistaihin…) jo raksahtelivat tasaiseen tahtiin auton takaosassa ja loivat seesteisen tunnelman matkustaa läpi hyisen pohjanmaan. Onpa runollista, suomeksi sanottuna me siis ryypättiin ja Tohkanen ajoi.

Raaheen saavuttiin Illalla ja vieläpä suhteellisen myöhässä. Baari aukesi klo 21, johon mennessä meidän soundcheckin piti olla ohi. Tultiin pihaan joskus 15 yli yhdeksän… Raivoroudaus ja sitten oli jotain säätöä kamojen kanssa kun oli tietenkin uudet vermeet, eikä Kulju ollut auttamassa. No, onneksi ketään ei vielä baariin tullut, joten saatiin vetää rauhassa. Meille oli tihkunut väärää tietoa illan ohjelmasta, luulimme että olimme tulossa soittamaan opiskelijabileisiin, jotka on suunnilleen loppuunmyyty. Eipä ollutkaan mitään opiskelijabileistä, vaan pelkästään Happoradio ja aavikkopallo pimenevässä raahelaisessa torstai-illassa. Tämän vuoksi laskimme hieman bändin sisäistä kävijämääräveikkausta/-tavoitetta. Meidän majoitus oli periaatteessa baarin bäkkärillä. Kuulostaa hurjalta mutta tässä tapauksessa se sopi vallan mainiosti. Olihan kyseessä pätkän ensimmäinen keikka ja kaikki pojjaat virittyneenä juhlatunnelmaan. Meillä oli kolme huonetta jotka olivat toinen toistaan pienempiä. Päätimme aloitella iltaa siinä suurimmasssa, joka oli useamman tulitikkuaskin kokoinen.

Veto oli joskus puolen yön maissa ja se meni ilman mainittavampia kommelluksia, kamat toimi ja jopa soittajat toimi, kyseessä täytyy olla ensimmäisen akustisen keikan tuoma ylimääräinen skarppaus. Allahan oli siis tasan yhdet treenit keskiviikkoillalta. Ihmisiäkin oli paikalle eksynyt pari kourallista, joten ei se ilta hukkaan mennyt. Olisiko ollut jotain 30 katsojaa?

Keikan jälkeen vietimme hetken bäkkärillä/huoneissamme, josta siirryimme baarin puolelle nautiskelemaan alkoholismista. Parin nimmarinkirjoitusoperaation jälkeen saimme natiiveilta vinkin naapuribaarista, joka piti tietenkin tsekedautata. Sielläpäs olikin sitten meininki niinkuin moukarihäkissä ja taisimme olla siellä pilkkuun asti. Ei muuta kuin ”hotellille” jatkoille, meillä tuntui olevan illan teemana ”Happoradio goes international”, sillä mukanamme oli kerrankin aika sekalainen setti: HR, Martin Hollanista, Eric Ameriikasta, joku ougadapougou Kamerunista ja sitten vielä joitain perus-raahelaisia. Oikein hyvät bileet siis, kuulimme mm. aivan uskomattoman musiikki- esityksen, joka sisälsi kamerunilaista räppiä höystettynä Jami Motin bassokuvioilla. Jumalaare! Minulla lähti jalat alta joskus 7-8 maissa aamulla, Aki ja Tohkanen taisivat vielä jatkaa jonkun tunnin.

Kommentoi

Tulevat keikat

2021

18.06. RIIHIMÄKI, Riutanharju [FB Event]
25.06 HAMINA, Wanhan Työskin Kesäterassi ***

09.07. KAJAANI, Lammen Loiskeet
29.07. HELSINKI, Allas Sea Pool

06.08. SAVONLINNA, Saimaa Hehkuu
07.08. JÄMSÄ, Akuliinan Kesäfestarit
08.08. KOUVOLA, Ankkapurhan Puistokonsertti
13.08. OULU, Koiteli Elää
14.08. ESPOO, Tagi On Pop
21.08. SEINÄJOKI, OmaSP Stadion (Stadion Fest)
27.08. HYVINKÄÄ, Red Carpet Festival
28.08. KAARINA, Saaristo Open

 

*** Viimeisimmät muutokset!