Tornio, Umpitunneli (unplugged)

14.11.2003, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Markku DeFrost: Raahesta oli Tornioon matkaa vaivaiset 200 kilometriä, joten meillä ei ollut kova kiire lähteä aamulla… tai siis päivällä. Se näkyi myös edellisen illan bileiden aikataulusta. Itse heräsin klo 14:n aikaan Grand Prix -luokan krapulaan. Sappinestesunnuntai oli vaihtunut perjantaiksi. Juttelin vessanpöntön kanssa tasaisin väliajoin ja olin niin heikossa kunnossa, että Jami kävi minulle pizzaa ja limpparia aamupalaksi, koska itse en edes voinut nousta sängystä. Tässä kohtaa voisi käyttää vanhaa mutta ah niin kulunutta sanontaa: aamulla kun heräsin niin pelkäsin kuolevani ja tunnin kuluttua pelkäsin etten kuolekaan… Mentiin sitten joskus 15:n maissa paikalliseen ottamaan yhdet korjaavat ja lonkero jäillä teki sen taas. Olin parantunut, ainakin hetkeksi!

Tohkanen pääsi alle 0,5:n joskus neljän-viiden välillä, joten matkamme Torniota kohti alkoi vihdoin. Yllätys oli iloinen perille päästyämme, paikalla oli pa, valot ja miksaaja talon puolesta. Umpitunneli on muutenkin Suomen keikkapaikkojen top 10:ssä kevyesti. Bäkkärillä on mm. vuolukivitakka, saunaosasto, baarikaappi, yksi omistaja ja täys huoltokirja yms yms. Pajautettiin siinä chekki menemään ja hyvältä kuulosti. Ruokailun jälkeen (hyvää sekin!) oli aika käydä kuittamassa hotellihuoneet, jotka olivat Matkakoti Hetassa.

Aina näillä reissuilla on pommi viritettynä jonnekin, tällä kertaa se odotti Matkakoti Hetassa. Se meni aivan uskomattoman ylivoimaisesti huonoimpien majoitusten top ykköseksi! En usko että sitä voidaan koskaan syrjäyttää paalupaikalta. Voisin tästä aiheesta kirjoittaa vaikka kuinka pitkään, joten otan tähän vaan nyt muutamia erikoisia poimintoja majapaikastamme: AH:n ja Jamin huoneessa oli teevadillinen vanhoja vihertäviä sillivoileipiä jääkaapissa, mun ja Martinin huoneessa oli korillinen tyhjiä kaljapulloja, mun sängyn lakanat oli vaihtamatta ja ne haisi venäläisen rekkakuskin hielle / muille kehon eritteille. Jeppistä kamaa! ”Hotellin” ”receptionisti” (joku veke, kake tai pate) kertoi että ko. paikassa joskus majoittunut mm. Erja Koriseva. Siis sen kuuluisamman Korisevan sisko. No vau! Meillä oli itseasiassa todella hauskaa siellä, kaikki tavallisuudesta poikkeava herättää meissä näköjään hysteeristä hilpeyttä, eihän sille koko hommalle voinut kuin nauraa.

Illan keikka oli mainio, yleisöä oli paikalla ihan mukavasti. Veto oli jo rutinoituneen varma, olihan kysessä jo toinen akustinen keikkamme :). Soitimme biisit kahdessa setissä, ihan vaan kokeilumielessä. Homma toimi todella hyvin ja siksi emme tee sitä enää koskaan.

Itsehän olin edelleen aika romuna edellisen illan bileistä, joten lähdin nukkumaan jo joskus 02:n jälkeen yöllä. Muut pojat tais istua Umpitunnelissa pilkkuun asti. Ai niin, käytiin syömässä iltapalaa Tornion Keskus-Grillillä. Oli muuten aivan järkyttävän kokoiset annokset siellä. Martinin poronkäristys painoi varmaan kilon. Suosittelen!

Kommentoi

  1. Eeva

    Heh! Nykyään Hetaa voi jopa suositella, kun siellä on omistus vaihtunu ja paikka rempattu. Tervetuloa uudestaan pohjoisen keikoille ja eiku Meeri testaamaan seuraavaksi.

    • Aki | Vai sillä kurin. On myö tuon jälkeen pariin kertaan Torniossa käyty mutta johonkin perinteisempään hotelliin (nimi joku Valtion hotelli tms. rento) ovat majottaneet.

Tulevat keikat

2021

18.06. RIIHIMÄKI, Riutanharju [FB Event]
25.06 HAMINA, Wanhan Työskin Kesäterassi ***

09.07. KAJAANI, Lammen Loiskeet
29.07. HELSINKI, Allas Sea Pool

06.08. SAVONLINNA, Saimaa Hehkuu
07.08. JÄMSÄ, Akuliinan Kesäfestarit
08.08. KOUVOLA, Ankkapurhan Puistokonsertti
13.08. OULU, Koiteli Elää
14.08. ESPOO, Tagi On Pop
21.08. SEINÄJOKI, OmaSP Stadion (Stadion Fest)
27.08. HYVINKÄÄ, Red Carpet Festival
28.08. KAARINA, Saaristo Open

 

*** Viimeisimmät muutokset!