Helsinki, Friday (unplugged)

27.3.2004, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Orkesteri saapui Fridayhin kamojen kera kerrankin etuajassa eli klo 19.05. alunperin sovitun 19.30:n sijaan. Ja eipä olisi kannattanut. Fridayn remontti oli siirtynyt, eli kiinteä lava puuttui paikasta edelleen. Henkilökunta oli kasaamassa väliaikaista lavaa kun saavuimme ja niinpä jouduimme odottelemaan sinne puoleen asti. Ei olis pitäny hätäillä taas. Mutta nautimme siinä oluset ja mukavasti aika vierähti. Sitten kamat sisälle ja pystyyn. Harmillisia nämä soundcheckit kun baari on jo auki. Hävettää olla se tollo joka baarin nurkassa huutaa numeroita mikrofoniin, mutta eipä auta muukaan. Soundit saatiin jotenkin tosi hyviksi, paremmiksi kuin kertaakaan viime vuotisella akustisella rundillamme. Johtui vissiin siitä kun oli parempi miksauspöytä lainassa tällä kertaa. On se näköjään niin että miksauspöydässä on muitakin ominaisuuksia kuin kanavien määrä.. Hyvillä mielin siirryimme kukin tahoillemme odottelemaan illan äksöniä ja nauttimaan rentouttavia aineita.

Saavuimme Fridayhin yhdentoista jälkeen, keikan oli määrä alkaa aikaisintaan klo 23.30. Paikka oli kuin nuijalla lyöty, ja kun joskus ennen kahtatoista kapusimme lavalle, oli meininki parempi kuin kohdallaan! Jengi lauloi lähes kaikki biisit mukana alusta loppuun sellaisella voimakkuudella, että mulla ja Haapasalolla oli välillä vaikeuksia pysyä äänissämme. Kun ei ollut (tietenkään) mitään monitorisysteemejä niin välillä yleisön jollotus kuului meille kovempana kuin omat äänemme. Mutta siitä viis, kyllä se vissiin ihan suunnilleen oikein meni. Ja pääasiahan on että yleisö viihtyy! Uusista biiseistä soitettiin tällä kertaa vain Linnusta sammakoksi -niminen tsibale, ja se sai oikein positiivisen vastaanoton. Se menikin ihan hyvin ottaen huomioon, että soitimme sen elämämme ensimmäisen kerran akustisena versiona juuri tällä keikalla. Kun eihän myö taas keretty mitään treenaamaan. Sen verta viksuja oltiin ettei lähetty ees kokeilemaan tuota uutta sinkkubiisiä Kaupunki täynnä ihmisiä akustisesti ilman treenausta. Olis saatettu tehdä hallaa sille biisille.

Jossain vaiheessa alko ongelmat taas, eli multa katkes kitarasta kieli. Aina sama juttu.. Olin ottanut varapaketin kieliäkin mukaan ja meillä olis ollu oikein kielenvaihtajakin siinä tarjolla mutta: ei sitä pakettia mistään löytynyt kun sitä tarvittiin. (Seuraavana päivänä se löytyi Markun auton takakontista, eikä kukaan voi käsittää miten se sinne oli joutunut..) No raavin sillä ”aattomalla” kitaralla sitten biisejä eteenpäin eikä tämän annettu sen ihmeemmin häiritä meininkiä. Varsinaisen setin viimeisenä kappaleena soitimme Pois Kalliosta ja sen loppuhehkutuksissa iski joku rokkikukkoiluvimma ja heitin kitarani näyttävästi lattiaan. Ei hajonnut onneksi. Vielä.

Encorena vedettiin sitten yhdellä kitaralla La Bamba ja perinteinen Mulla menee hyvin ja saatiin keikka näin kunniattomaan päätökseensä. Keikan jälkeen siirryttiin takahuoneeseen nauttimaan sihijuomia ja rupattelemaan mm. paikalle saapuneen tuottajamme Teropekka Virtasen kanssa. Baarin sulkeutumisen lähestyessä kävimme laittamassa kamoja lavalla kasaan helpottaaksemme seuraavan päivän roudausta. Tämä taisi olla virheliike. Jossain vaiheessa Markku astui jonkun kasan päälle, ja kuuli pahaenteisen ”ruts”-äänen. Joku vitsiniekka oli laittanut akustisen kitarani kyseisen kasan alimmaiseksi ja sen kaulan päällehän se Markku tietenkin juuri osui. Asiaa ei sen kummemmin tutkittu ennen seuraavaa päivää ja niinhän siinä kävi että kaula oli poikki ja kitara lunastuskunnossa. Että jeppistä jee. Jännittää vähän mistä saan kitaran ensi perjantain akustiselle keikalle Kirkkonummelle.

Kaikenkaikkiaan oli erityisen hauska keikka tämä. Tapaturmista huolimatta meni kyllä akustisten keikkojen kärkipäähän. Kiitokset yleisölle ja mukavalle henkilökunnalle!

Soitetut kappaleet (vapaassa järjestyksessä): Happoa, Pohjalta, Pahoille teille, Ikävä ihollesi, Sinä, Väärä mies, Linnusta sammakoksi, Pois Kalliosta, Asemalla, La Bamba, Wonderwall, Huda huda ja Mulla menee hyvin.

Kommentoi

Tulevat keikat

2020

05.08. SAVONLINNA, Panimoravintola Huvila
08.08. SEINÄJOKI, Vauhtiajot
21.08. HAMINA, Työskin Liveterassi
27.08. HELSINKI, Allas Sea Pool
28.08. TAMPERE, Satamaravintola Kaisla [Liput!]
09.09. ESPOO, Sellosali [Laulun takaa –klubi: Aki Tykki] [Trio-keikka] [Liput!]

 

 

 

 

*** Viimeisimmät muutokset!