Iisalmi, Koljonvirta

11.6.2004, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Kahden kuukauden unplugged-sekoilujen jälkeen oli taas sähköisen keikan vuoro. Vähän jännitti kun rutiini puuttui. Matkaan lähdettiin niin että minä, Markku ja Jami ajettiin Helsingistä Mikkeliin, jossa hypättiin miksaajamies Kuljun, valomies Kanttorin ja viinamies Haapasalon kyytiin. Liikkeelle jouduttiin taas sillä Tuonelan Matolaatikolla (kts. esim. RMJ-Kouvola -keikat 2003…) eli ahtaissa tiloissa nakotettiin. Vähän oltiin etukäteen puhuttu että ”nyt ei sitten juua vielä matkalla” mutta paskanlati. AH oli jo pikkusihneessä kun Mikkelissä kohtasimme ja ei siinä hirmu kauaa menny kun muutkin auottiin kaljoja paitsi Markku siidereitä. Iisalmeen saavuttiin siis tutussa päiväpökkyrässä, jossa kaikilla on hauskaa.

Koljonvirrassa (vai Villikissako sen paikan nimi on, en tiiä) oltiin jo RMJ-rundilla ja sieltä oli hyvät muistot. Edellisellä keikalla väkeä ei ollu hirveesti mutta sitä innokkaampia olivat. Roudaus hoidettiin alta pois, viriteltiin ”hopeakolmiot” ja muut hörpöttimet lavalle, ja painuttiin huoneisiin. Jotain siinä yritettiin kai lepäilläkin mutta eihän siitä taas mitään tullu. Tämä osio on ärsyttävintä keikkareissuilla. On sen verran levoton olo ettei saa nukuttua, ei oikein viiti syödäkään mitään kun sitten menee keikka röyhtäilyksi ja viinankaan kanssa ei uskalla liikaa aikaa viettää ettei käy ”vaasat” lavalle noustessa. Siinä sitä sitten turhaillaan ja kytätään kellosta että millon uskaltaa ottaa drinksua ettei ehi enää yliannostusta ottaa ennen esiintymistä.

Baarissa oli tällä kertaa oikein mukavasti väkeä ja tunnelma oli semmonen suotuisan oloinen. Takahuoneessa huitastiin jotkut jallukolat naamariin, teipattiin korvamonitorien piuhat selkiin ja alkunauhan soidessa marssittiin lavalle. Koljonvirrassa on kaponen lava, josta johtuen sinne on aika hankalaa mennä kun joutuu loikkimaan Kanttorin valolaitteiden yli. Se alkaa aina naurattaa kun bändin poijjaat saapuu polleina Dallasin soidessa ja aurinkolasit silmillä ja sitten lavalle nousu näyttää siltä että ”anteeks mie menisin tästä”. No se siitä.

Keikka oli oikein hyvä. Samperin kivaa oli taas soittaa sähköisesti ja kunnon volyymillä. Uudet biisit (Kaupunki täynnä ihmisiä, Tanssi ja Linnusta sammakoksi) toimivat livenäkin hyvin. Kaupunki täynnä ihmisiä tuntui taasen olevan Pois Kalliosta -biisin ohella suurin hitti ja mikäs sen mukavampaa.

Keikan jälkeen juhlittiin aika pitkälle aamuun niin että loppujen lopuksi vain minä ja Jami oltiin pystyssä. Sitten tuli kuningasidea, että ”hei lähettäänki takas Kirkolle nyt”. Tuumasta toimeen ja kohta oltiin Iisalmen jossain ostoskeskuksessa ostamassa mäyräkoiraa ja soittelemassa Matkahuollosta ja VR:ltä bussi- ja juna-aikatauluja. Joskus ysin maissa aamulla muistaakseni lähti bussi kohti Kuopiota, josta noustiin Helsingin junan kyytiin. Muille bändin jäsenille jätettiin jotain lappuja että ”lähettiin kesäretkelle”. Ai niin ja Haapasalon ja Jamin huoneen baarikaappi oli tyhjennetty ja jälkeenpäin kuultiin että oltiin kirjotettu pöydälle lappu: ”Haamu maksa lasku” ja jätetty 2 euron kolikon viereen. Reilukerhon huumoria kun kaapin lasku oli varmaan 40 euroa.

Jamin ja minun matka jatkui iloisissa tunnelmissa junan ravintolavaunussa ja myöhemmin pitkin Kalliota ja päättyi vähemmän iloisiin tunnelmiin seurauksena mm. kadonnut matkapuhelin. Mutta eipä siitä sen enempää ettei sukulaiset huolestu. Hengissä ollaan! (Jälkihuomautus 16.5.2006: Sain sen puhelimen lopulta takas löytötavaratoimistosta. Se oli löytyny baarista, jossa en ees muistanu käyneeni. Väärästä pubista kävin kyselemässä…)

Kommentoi

Tulevat keikat

2020

13.03. ESPOO, Sello-sali [Triokeikka, ’Laulun takaa’ –klubi] SIIRRETTY–> Ke 9.9.2020
27.03. RAAHE, Riemu Bar & Club PERUTTU
28.03. NIVALA, Tuiskula PERUTTU
03.04. KUUSAMO, Scandic Rukahovi PERUTTU
04.04. LEVI, Hullu Poro Areena PERUTTU
09.04. M/S Finlandia (Helsinki) PERUTTU
10.04. VANTAA, Shamrock PERUTTU
11.04. KOUVOLA, Mulligans PERUTTU
16.04. LEVI, Bar Ihku PERUTTU
17.04. OULU, Bar Ihku PERUTTU
18.04. TAMPERE, Bar Ihku PERUTTU
20.04. LAUKAA, Peurunka Areena PERUTTU
24.04. JYVÄSKYLÄ, Lutakko SIIRRETTY–> La 19.12.2020
25.04. LAHTI, Möysä SIIRRETTY–> La 29.08.2020

 

 

 

 

 

 

 

*** Viimeisimmät muutokset!