Rauma, Raumanmeren Juhannus

25.6.2004, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Tätä keikkaa oli taas ootettu kuin kuuta nousevaa. Eikä syyttä. RMJ on kaikinpuolin mitattuna kärkifestareita ainakin artistin näkökulmasta, ja päälavan soittoaika klo 19.30 juhannusaattoiltana on ehkä paras mahdollinen ajankohta meidän orkesterillemme. Päälavallahan sitä oltiin viimekin vuonna, mutta sillon oli niin aikanen soittoaika ettei väkeä ollu valunu koko alueelle vielä hirveästi. Nyt olisi tilanne oletettavasti hieman toinen. Ja lisäksi tässä vaiheessa uskoimme, että keikkamme kuvataan Ylen tv-lähetystä varten.

Matkaan lähdettiin ensin Jamin ja Markun kanssa Helsingistä henkilöautolla Loimaalle, josta meidät (ja Haapasalon) kävi hakemassa vanha ystävämme, RMJ-bussi. Kamat Haapasalon studiolta kyytiin ja tien päälle. Olipas kivaa mennä bussilla taas pitkästä aikaa. Aika hiljaisia poikia vaan oltiin tässä vaiheessa, vissiin vähän sitten kuitenkin jännitti tuo esiintyminen. Saavuttiin lyhykäisen ajomatkan jälkeen Raumalle, käytiin hakemassa passit jostain ihme asuntovaunusta, vietiin ylimääräset rojut majoitukseen ja suunnistettiin kohti festarialuetta. Perille päästiin ja huolestuttiin kun ei ollu meillä minniinnäköstä ajolupaa alueelle. Vaan sittenpä tajuttiin että myö istutaan saatana isossa bussissa joka on teipattu RMJ-tekstein ja logoin, että eiköhän se käy luvasta. Ja kävihän se. Ihmismassan läpi kurvailtiin bäkkärille ja vilkuteltiin juopuneille festarivieraille kuninkaallisin elkein. Jännitti.

Saatiin henkilökohtainen pukuhuoneemme käyttöön samantien kun paikalle saavuttiin ja tarjoiluhan oli jälleen mykistävän hymyilyttävä. Huoneessa oli kylmäkaappi jossa oli korillinen kaljaa ja kaksi pulloa viinaa sekä x määrä miedompia virvokkeita. Niin ja tusseja ja paperia (biisilistoja varten, kato) ja pyyhkeitä ja peili ja kaikki mitä vaan pukuhuoneessa pitää olla. Ja siis lisäksihän siellä on ne yleiset bäkkäritilat missä on olut- ja siiderihanat, baaritiski jossa pari baarimikkoa vääntää drinkkejä ja ihan tolkuton määrä mainiota ruokaa! Syötiin siinä vähän (hiljaisuuden vallitessa) ja maisteltiin muutamat rentouttavat juomat.

Jännitystä ei lievittänyt se, että ennen meitä päälavalla esiintyi juuri kokoelmalevyllään kultaa myynyt mainio Egotrippi. Melkosen hittiputken heittivät. Ja niitten keikan aikana myö laitettiin hiki päässä kamoja valmiuteen lavan takana. Eggiksen lopetettua siirrettiin rojut lavalle ja tehtiin hyvin pienimuotonen äänitarkastus. Lähinnä siis vaan linjacheck että kaikkialta kuuluu. Ja porukkaa oli siis ihan perkeleesti. Ja hikoilutti kun aurinko porotti kuumasti suoraan lavalle. Linjatarkastuksen jälkeen vielä pakollinen vessakäynti, korvamonitorien teippaus ja juontaja Simo Frangénin spiikkauksen odottelua. Simon esitellessä orkesteria yleisö hurrasi jo siihen tahtiin että alko tilanteen absurdius hymyilyttää. Se on hurja tunne kun kuulee tuommosen tolkuttoman ihmismeren huutavan. Meidän ne korvamonitorit leikkaa muistaakseni 20 desibeliä äänestä pois, mutta silti se massan huuto kuulu voimakkaasti läpi. Kaaheeta. Sitten Dallasit soimaan ja myö lavalle. Tanssi-biisillä lähettiin liikkeelle jälleen ja hyvin lähti käyntiin. Paitsi että ekan biisin aikana huomattiin, että minun lauluni on meidän kuuntelussa liian hiljasella. Me hoidetaan itse nykyään kuuntelumiksaus lavalta ja niinpä AH kävi olevinaan lisäämässä minun lauluani ja vähentämässä omaansa. Vaan vanha vitsiniekka Ville Kuljupa olikin laittanu Reilukerhon nimissä piuhat eripäin kuin yleensä niin että toista biisiä (Pahoille teille) vedettäessä minun ääneni kuului meille entistä hiljempaa ja Haapasalon stemma entistä kovempaa. Tuli vähän tukala fiilis. Kolmanteen biisiin homma saatiin korjattua ja siitä eteenpäin soitto olikin yhtä juhlaa. Väkeä oli, kuten todettua, ihan tolkuttomasti ja jälleen Kaupunki täynnä ihmisiä ja Pois Kalliosta olivat semmosta yhteislaulua että ei paremmasta väliä. Soitettiin lyhyt puolen tunnin setti eli käytännössä sinkkubiisit ja Mulla menee hyvin.

Keikan jälkeen roudattiin pikaisesti kamat takas bussiin ja mentiin kuivattelemaan hikeä pukuhuoneeseen. Nyt sitä paskan jauhamista sitten riittikin yli omiksi tarpeiksi kun jännitys saatiin laukaistua. Se vähän jäi kaivelemaan että Ylen hemmot pitivät sittenkin ruokatunnin meidän keikkamme aikana, eli tälläkään kertaa emme keikkaamme saaneet taltioitua. Onneksi minä, tollo kun olen, en havainnut asiaa vielä keikan aikana vaan vasta jälkikäteen kun minua viksummat bändiläiset sen minulle kertoivat. Eipähän latistunut tunnelma vielä keikan aikana. Eikä se kyllä pahemmin latistunut sen jälkeenkään. Ei oikein voi jäädä paha maku tuommosesta meiningistä.

Keikan jälkeiset juhlat menivät tänä vuonna melko rauhallisissa merkeissä. Toki siellä majoituksessa maisteltiin tuotteita aamuun asti, mutta ei mitään isompia sählinkejä tällä kertaa tapahtunut. Jamillakin pysy vaatteet muistaakseni koko ajan päällä! Paluumatka Helsinkiin toteutettiin samaan tapaan kuin Raumalle menokin, eli ensin bussilla Loimaalle ja sieltä hlöautolla Kirkolle. Loimaalla pysähdyttiin syömään eräässä nimeltämainitsemattomassa pizzeriassa jonka myyjä oli varmaan ihan jurrissa kun oli niin sekava. Se esim. istahti rennosti minun paikalleni (kun olin ite vessahommissa) ottaessaan tilauksia ja jutteli ihan sekavia koko ajan. Ja se pizza oli luvalla sanoen huonointa pizzaa mitä Suomessa oon syöny, mutta menköön juhannuksen piikkiin. Se on kai ihan ok ruokapaikka normaalisti.

Raumalla raavittiin seuraavat kappaleet, järjestyksestä ei muistikuvia: Tanssi, Pahoille teille, Kaupunki täynnä ihmisiä, Sinä, Ikävä ihollesi, Pois Kalliosta ja Mulla menee hyvin.

Kommentoi

Tulevat keikat

2020

13.03. ESPOO, Sello-sali [Triokeikka, ’Laulun takaa’ –klubi] SIIRRETTY–> Ke 9.9.2020
27.03. RAAHE, Riemu Bar & Club PERUTTU
28.03. NIVALA, Tuiskula PERUTTU
03.04. KUUSAMO, Scandic Rukahovi PERUTTU
04.04. LEVI, Hullu Poro Areena PERUTTU
09.04. M/S Finlandia (Helsinki) PERUTTU
10.04. VANTAA, Shamrock PERUTTU
11.04. KOUVOLA, Mulligans PERUTTU
16.04. LEVI, Bar Ihku PERUTTU
17.04. OULU, Bar Ihku PERUTTU
18.04. TAMPERE, Bar Ihku PERUTTU
20.04. LAUKAA, Peurunka Areena PERUTTU
24.04. JYVÄSKYLÄ, Lutakko SIIRRETTY–> La 19.12.2020
25.04. LAHTI, Möysä SIIRRETTY–> La 29.08.2020

 

 

 

 

 

 

 

*** Viimeisimmät muutokset!