Lahti, Seurahuone (Suomipopin syyskiertue)

8.10.2004, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Seurahuoneen keikan pohjustus pitää aloittaa edellisestä päivästä eli torstaista klo 07.00:sta. Sillon nimittäin minä ja Markku (ja Jami paria tuntia myöhemmin) lähdettiin Helsingistä ajamaan kohti Hämeenlinnaa Linnusta sammakoksi -kappaleen lopulta alkaviin videokuvauksiin. Ja Haapasalo lähti samoihin aikoihin Loimaalta. Perillä oltiin siis noin kasilta aamulla ja alotettiin kuvaukset. Yhtä kyytiä jatkettiinkin sitten perjantaiaamuun kello kuuteen saakka eli valvottua tuli semmoset 24 tuntia. Kuudesta saatiin nukkua puoli kymmeneen eli kolme ja puoli tuntia, ja aamiaisen jälkeen kuvaukset aloitettiin taas ja painettiin iltakymmeneen asti. (Kauhee homma tuommonen kolmen minuutin videon tekeminen!) Viimeisenä kuvauspaikkana oli Sotkian seuraintalo joka on jossain noin 140 km Lahdesta johonkin suuntaan. Filmauksen loputtua, tunnelman ollessa hysteerisimmillään, lähdettiinkin sitten ajamaan kohti Lahtea, jossa odotti Radio Suomipopin syyskiertueen keikka. Perillä oltiin joskus puolenyön aikoihin ja oli vähän semmonen olo kuin ois tarkkaillut itseään jostain kauempaa. Vaan ei auttanut itku musiikkimarkkinoilla – korvamonitorit kiinni ja lauteille.

Ja keikkahan meni kuin menikin sitten ihan mainiosti. Porukka oli hyvin hereillä ja mukana riekkumisessa vaikka kello oli jo ties vaikka mitä, ja orkesterimme heitti varmaan uransa rennoimman keikan. Videon tekemisestä oli jotenkin jäänyt päälle semmonen ylinäytteleminen ja mehän käyttäydyttiin kuin joku oikea rock-yhtye! Sinä-kappaleen aikana minä mm. kävin tanssittamassa henkilöä yleisön joukossa. No okei okei, se oli tuttu henkilö, mutta kuitenkin!

Keikan jälkeen olikin sitten semmonen tilanne että väsymys oli jotenkin mennyt överiksi, eli ei siitä mihinkään nukkumaan voinut mennä. Kierroksia ei saanut laskettua mitenkään. Eli juopotteluksi meni. Taisin lopulta saada itseni nukkumaan joskus yhdeksän aikaan aamulla. Yhdeltä ylös ja Helsinkiin. Ja oli kyllä yksi erikoisimmista oloista ikinä. Tavallaan täysin rikkinäinen olo mutta toisaalta pirun hyvä, kun onnistuttiin tekemään hauska video tuommosella killeri-aikataululla ja vielä vetämään onnistunut keikka siihen päälle.

Ja ei voi muistaa mitä biisejä ja missä järjestyksessä soitettiin paitsi että Tanssilla aloitettiin.

Kommentoi