Mikkeli, Vaakuna (Suomipopin syyskiertue)

15.10.2004, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Matka alkoi minun ja Markun osalta aamukahdeksalta kun lähdettiin Helsingin Kalliosta kohti Loimaata. Ja mie samoilla silmillä. Aika kehno olo oli. Loimaan Popstudiolla hypättiin bussiin, joka tällä kertaa olikin joku meille uusi tuttavuus. Se vanha RMJ-bussi oli jossain muualla menossa ja uus bussi ei (edelleenkään!) ollu valmis eli vuokrabussilla mentiin. Tässä oli onneks tuo nukkumisosasto vähän niin kuin erillään siitä paskanjauhamis-osastosta eli sinnehän mie uuvahin samantien. Pieni ruokatauko pidettiin ja siihen havahduin, mutta muuten kuuhotin koko matkan Mikkeliin.

Mikkelissä meidän ”työt” alko sillä, että mentiin paikalliseen Telering-myymälään klo 17 jakamaan vapaalippuja illan konserttiin ja nimikirjoituksia mahdollisille halukkaille. Ja olihan siellä jonkin verran ihmisiäkin jee. Lähinnä niitä tietty kiinnosti ne vapaaliput, eikä niinkään puimurikuskien vapisevat allekirjotukset, mutta kuitenkin. Siellä tunti istuskeltiin ja juotiin kahvia ja rupateltiin ihmisten kanssa mukavia. Tai sekavia. Paikalla kävi myös eräs herrasmies pienen poikansa kanssa, ja kävi ilmi että tämä herrasmies pitää tietokilpailua läheisessä baarissa samana iltana kahdeksan aikaan. Luvattiin että yritetään tulla paikalle jos vaan ehditään. Teleringin keikan jälkeen käytiin olusella ja kaupassa ja mentiin hotellille syömään.

Ja myöhän ehittiin sinne visailuun sitten minä, Haapasalo, Jami ja dokumentti-Jaska. Osallistuttiin joukkueella nimeltä ”Team Huono olo”. Jami lähti jossain vaiheessa kesken kisaa mutta muut taisteltiin urheasti loppuun asti ja vieläpä voittoon! Tiukka kisa oli mutta lähimuistilla homma ratkaistiin meidän eduksi. Se juontajamies esitteli meidät Happoradioksi sitten kun peli oli selvä ja siellähän kävi ihmiset kättelemässä ja onnittelemassa tästä MM-95 -veroisesta voitosta. Ja kävipä eräs sanomassa että ”ootte kyllä hyvä bändi mutta tuo Vaakuna on niin ankea paikka etten tuu keikalle”. :) Hyvä se on että asennetta löytyy! Palkintona oli ilmaset juomat ja upea diplomi. Se päässee kunniapaikalle keikkabussiin, ellei oo jo hävinny.

Hotellilla minä ja Jami otettiin vähän unta palloon ja valuttiin takahuoneeseen joskus yöllä vasta. Siellähän olikin jo täydet kinkerit käynnissä kun jo soittaneet yhtyeet (plus meidän Haapasalo) tuhosivat kilvan takahuoneen kaljatarjoilua. Meidän osalta lyötiin jälleen soittoaikaennätys, eli meidän oli määrä nousta lavalla klo 02.35. ”Mie olin vaan että no huhhuh.” Ja mikä upeinta, aikataulu oli taas myöhässä eli lopulta aloimme soittomme noin 02.50. Ja semmonen sattumus kävi siinä että kun oltiin jo lavan vieressä laittelemassa korvamonitoreita päihimme, niin joku tuhannen känninen kuuno oli jotenkin onnistunut livahtamaan lavalle ja heitti jotain kreisisettiä Markun rumpujen takana. Virheliike, kun paikalla on miksaajamme Ville Kulju. Kulju on todella leppoisa mies eikä turhista kiukuttele, mutta kun se suuttuu, on parempi olla jossain muualla, esim. ulkomailla. Ja nyt se suuttu. Se kuuno lensi niska-perse-otteella sieltä lavalta pois semmosen sanailun saattelemana että lavalle jäi leijumaan paskanhaju. En tiiä paskoko reppana housuihinsa vai hätäpuuppako se vain oli, mutta meinas silti naurattaa. Sattuuhan noita kännisekoiluja, mutta elkää rakkaat ihmiset menkö sinne lavalle (älkääkä miksauspöydälle) räpläämään kun siitä ei oo kun harmia vaan kaikille.

Itse keikka oli kerrassaan riehakas. Erityisen iloisia meiningistä oltiin siksi, että käytiin samaisessa baarissa puolitoista vuotta sitten RMJ-rundilla ja sillon soitettiin muistaakseni lähes tyhjälle tanssilattialle. Nyt soitettiin lähes täydelle. Ja loppusetistä meinas eturivi kiivetä jo lavallekin hillumaan mutta malttoivat sentään pysyä omalla puolellaan. Kiitoksia vaan juhlahetkestä, mikkeliläiset ja muut paikalla olleet! Loppukeikka meiltä lähti kyllä sitten itseltä käsistä kun Mulla menee hyvin -kappaleeseen lavalle kutsuttiin Sadetanssin Teppo soittamaan kitaraa. Jälkeenpäin mies kuvaili muistojaan tekstiviestillä: ”Ei tainnu olla maailman paras idea se lavalle tulo. Olin varmaan 20 promillen humalassa.”. Mie kyllä luulen että vähän liiotteli.. Mutta ei se ihan nappiin menny kun eihän se ees kuullut mitä sieltä kitarasta lähti kun sillä ei ollu korvamonitoreita. Eikähän se sitä biisiä osannu soittaa kun olikohan kerran koko kipaleen kuullutkaan aiemmin. Ja vielä kaiken kruunuksi vahvasti päihtynyt Document-Jackimme kampesi itsensä rumpujen taakse ja paukutti lattiatomilla afrikkalaisia freejazz-rytmejä kappaleen päälle. Melkein hävetti, muttei sentään ihan. Pelimanni-hengessä!

Keikan jälkeen join yhden rauhoittavan olusen ja tein radikaalin päätöksen mennä nukkumaan. Ja siitähän ei tullut tasan yhtään mitään kun naapurihuoneessani (ja pitkin käytäviä) piti kuutisen yhtyettä yhteisjatkoja. Ei oikein tuu uni silmään kun joku vetää Hectorin Juodaan viinaa oven takana yhteislauluna kitaralla säestäen. Hirveä biisi. Jami tuli huoneeseemme ehkä tunnin minun jälkeeni ja päätettiin että otetaan siinä jotkut oluet rauhakseen kun ei tuosta nukkumisestakaan näytä mitään tulevan. Pian seuraamme liittyi roudauksesta selviytynyt Vetku ja siinä sitten istuskeltiin ja suunniteltiin kevään lapinreissua niin kauan että kohta päästiinkin jo aamiaiselle. Sitten nukkumaan ja aamulla nokka kohti Kalajokea.

Ja biisit olivat:

1. Linnusta sammakoksi
2. Tanssi
3. Älä huuda
4. Pahoille teille
5. Sinä
6. Pois Kalliosta
7. Kaupunki täynnä ihmisiä
+encore: Mulla menee hyvin

Kommentoi