Oulu, Radisson SAS (Suomipopin syyskiertue)

29.10.2004, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: ”Hetkinen. Eikös me kuukaus sitten oltu täällä viimeks?”… Joensuusta lähdettiin hyvissä ajoin maenion aamiaisen jälkeen joskus ehkä oisko ollu kymmenen maissa. Muuten ei ois Ouluun ollu mitään kiirettä, mutta kun meidän piti ehtiä Oulun Teleringiin viideksi jakamaan lippuja illan keikalle. Hyvin kerettiin ja matkakin suju mukavasti kun nukuttiin käytännössä koko 430 kilometriä uudessa upeassa bussissamme. (Ai niin sillä unohtu kehuskelle jo Joensuun raportissa! No nyt kehuskelen sitten. Oikein vessa on ja kaikkea ja vuosimallikin on uudenkarhea -86!) Teleringiin mentiin tällä kertaa minä ja Haapasalo ja sielläpä sitä nakotettiin sitten krapulaisina viidestä kuuteen. Muutamia ihmisiäkin kävi mutta varsinaisesta kansainvaelluksesta ei voida puhua. Vaan mitäpä tuosta.

Telering-spektaakkelin jälkeen valuttiin hotellille ja siellähän noita muiden bändien hönöjä alko jo liikuskella. Mie en saanu unta jostain syystä siinä, joten menin miksaaja-Kuljun kanssa syömään pastaa. Muu orkesteri kuuhotti huoneissaan.

Tämä kun oli näitä Radio Suomipopin syyskiertueen keikkoja niin soittoaikamme oli jälleen joskus puoli kolmen maissa yöllä. Vähän jotain tasoittelevia siidereitä ja kaljoja siinä yritettiin nauttia mutta ei niistäkään mitään iloa ollu. Alakerran keikkapaikalle valuttiin joskus vähän ennen esitystä ja mentiin napit korvilla monitoripöydän taakse jemmaan odottelemaan Dallasia. Jotenkin ahisti ihan hulluna. Pelotti lähinnä. Olo oli mitä kehnoin ja yleisöä taas ihan perkeleesti ja lava oli semmonen ettei meidän ja kännisen lauman välissä ollut muuta kuin kaksi pientä porrasta. Ja justiin ennen keikkaa tuli joku sikakänninen tyttö sinne meidän taka-alueelle selittämään jotain kummallista. Jotenkin se ties kyllä ketä me ollaan ja halus jutella kovasti, mutta oli niin humalassa ettei me oikein saatu siitä mitään tolkkua. Ja huono hetki se on rupatella muutenkin kun just ollaan lavalle menossa. No, ei sitä sen koommin enää näkynyt.

Keikka nyt sitten kuitenkin meni melko lailla mainiosti. Paitsi että meidän kuuntelu oli jostain syystä jotain ihan hirveää. Itse kuulin lähinnä särkevien rumpujen, basson ja kitaroitten absurdin äänivallin ja (onneksi sentään) oman lauluni. Haapasalo sitä siinä keikan edetessä korjaili, joten kyllä se nyt melkein siedettäväksi lopulta saatiin. Meininki oli kyllä kohdallaan ja oululaisetkin jakso hienosti keikkamme loppuun. Hyvähyvä.

10 minuuttia keikan loppumisen jälkeen minä ja Jami oltiinkin jo huoneessamme turvassa ja peittojen alla. Todettiin ettei ees yritetä repiä mitään sekoiluja tästä illasta kun olo on mitä on. Nukkuminen nyt ei onnistunut taas ennen kuin joskus aamuseitsemältä, mutta eipähän tullu kaadettua. Paitsi Haapasalo kaato vissiin ihan kunnolla ja Markkukin vähän. Sentäs. Keikkaputkentulehdusta ilmassa vaikka oli neljän keikan putken toinen veto vasta. Puuh.

Kommentoi