Rovaniemi, Café Tivoli

30.10.2004, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Ensimmäistä kertaa Rovaniemelle! Juhlaa! Ollaan kuultu pelkästään hyviä asioita ko. kaupungista ja etenkin ko. paikasta. Matka Oulusta alkoi vähän huonoissa merkeissä, eli meidän upouusi bussi ei suostunut starttaamaan Radisson SASin pihalta kun lämpötila tais olla roimasti pakkasen puolella. ”Ylläri”. Jollain kurin Kulju sai akkuun kuitenkin virtaa ja matkaan päästiin. Ja nukkumiseksi meni taas matka. Onneksi siihen on mahdollisuus. Rolloon saavuttiin kuitennii hyvissä ajoin. Myö hotelliin ja syömään ja Parta-jeret laittamaan lavarakennelmaa pystyyn. Ja kyllähän tuo Tivoli oli ihan maineensa veroinen, ellei enemmänkin. Lava oli ihan älyttömän suuri näin Suomen mittakaavassa ja siellä oli vielä valmiiksi kunnon kokonen raiseri rummuille. Ja siihenhän myö lyötiin vielä oma raiserimme päälle, eli Markku soitti katonrajassa. Siistismiä. Näissä isoissa lavoissa on se hyvä puoli että Kanttorin valot pääsevät oikeuksiinsa. Harmittaa oikein kun ei ite ikinä pääse Happoradion keikalle niitä valoja ihastelemaan kun eihän ne meille lavalle oikein näy silleen kuin pitäis.

Keikkapaikalle saavuttiin joskus tuntia ennen suunniteltua alkamisaikaa ja siirryttiin bäkkärille nauttimaan olutta ja jallua. Oli jotenkin hyvä fiilis tällä kertaa, vaikkei paikalla ihan kauheasti sitä väkeä ollutkaan. Lipun hinta oli taas joku kova ja oli kuulemma Ismo ”kuningas” Alanko käynyt samaisessa paikassa edellisenä iltana. Eli ei ihan hirveästi väkeä odoteltukaan. Oli sitä ryhmää lopulta joku ehkä mitämienytvalehtelisin 60 henkeä, eli ei ollenkaan niin vähän että hävettäny ois. Vaan kun se paikka on niin iso niin siellä pitäs olla 600 henkeä että tupa ois täys. Joka tapauksessa keikka oli kerrassaan mainio ja hyvä mieli jäi kaikille! Kokeiltiin vähän uudenlaista biisilistaa tällä kertaa ja se tuntu toimivan. Nostettiin naftaliinista ’Asemalla’-biisi pitkästä aikaa ohjelmistoon ja hyvältä tuntui. Pidetään se setissä siis toistaiseksi.

Keikan jälkeen järjestäjät sulkivat sen isomman puolen joten mekin siirryttiin siihen pubipuolelle nauttimaan kahden euron (!) hintaisia jaloviinapohjaisia virvokkeita. Ja koko yön happy hour siellä oli muutenkin, eli esim. valkovenäläiset makso kaikille 2,50e. Kohtuullinen hinta minusta. Ja nehän olikin sitten oikein riehakkaat kinkerit. Paikallisten kanssa rupateltiin mukavia ja lopulta lähdettiin jatkoille hotelliin, jossa riekuttiinkin sitten aamuun asti. Ja olihan mukavata.

Ai niin Humanen poijjaat olivat samaan aikaan Rovaniemellä, ja tulivat oman keikkansa jälkeen Tivoliin meidän kanssa vähän ryypiskelemään. Ja niinhän siinä kävi että jo vahvasti päihtynyt kitaristivelhomme suostui jonkinlaiseen juomakilpailuun Kim Heroldin kanssa ja vielä meni häviämään sen! (Kimi tosin myöhemmin myönsi että Haapasalo joi niitä snapseja paljon enemmän kuin hän ja oli jo valmiiksi päissään, eli ei tarvitse hävetä yhtään!) Haamu meni siinä vähän huonoksi sitten mutta onneksi äänentoistofirmamme Orjatori on täyden palvelun talo eli kotiinkuljetus sisältyy hintaan. Miksaaja Kulju kantoi AH:n lopulta hotelliin lepäämään raskaan työpäivän päätteeksi.

Soitettu setti:

1. Omatunto
2. Älä huuda
3. Hitaasti
4. Tanssi
5. Linnusta sammakoksi
6. Pahoille teille
7. Odotat
8. Pelko
9. Sinä
10. Pois Kalliosta
11. Kaupunki täynnä ihmisiä
+encore: Ikävä ihollesi, Asemalla, Mulla menee hyvin

Kommentoi