Evijärvi, Nuorisoseuran talo

11.12.2004, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Pistokeikka Evijärven legendaariselle nuoriseurantalolle! Kyyl! Keikka oli hyvinkin erikoinen. Porukkaa oli useampi sata ihmistä, mutta kun se saatanan halli vetää 1100 ihmistä, niin varsinaisesta tungoksesta ei voida puhua. Ja samaisessa paikassa on vissiin toinenkin ainakin lähes samankokoinen halli. Kaikki on suurempaa Pohjanmaalla, nuorisotalotkin. (Vrt. meiän Joensuun muinainen Kalevankadun nuokkari, joka oli kokoluokaltaan lähinnä tuommonen keskisuuri kesämökki, ja sekin jaettu varmaan kuuteen pikkuruiseen huoneeseen. Vaan kivaa oli sielläkin. Ja tästä tuli mieleen, että onkos noita nykyään ollenkaan noita nuorisotaloja. Siis niin kuin kaupungeissa. Pohjanmaahan nyt on pullollaan nuorisoseurantaloja yms. jotka vissiin nuokkareiksi lasketaan, mutta onko kaupungeissa enää moisia? Ei ainakaan oo Joensuussa enää sitä Kalevankadun nuorisotaloa kun siihen piti joku kerrostalo pistää päälle. Ihan typerää. Ja sitten ihmetellään miksi alaikäiset heittelee pulloja kaupungilla. Lasipulloja. Ei muovipulloilla niin väliä kun ne mee niin herkästi rikki, eivätkä satukaan niin pahasti osuessaan ihmiseen. Paitsi jos on täysinäinen pullo, mutta harvemmin sitä täysiä siideripulloja viskotaan. Ainakaan meillä päin.)

Yleisö ei paljoa armoa antanut, vaan liikkui ulko-ovesta sen mukaan mitä biisiä kulloinkin soitimme. Singlebiisien ajaksi nuoriso riekkuuntui lavan eteen ihan hyväksi massaksi, mutta heti kun soitimme jonkin kappaleen, jota he eivät ilmeisesti YleX:n taajuudelta olleet kuulleet, he lähtivät ulos tupakoimaan. Reilua! Vaan ihan jees-fiilikset jäi joka tapauksessa, oli hyvä olo soittaa. Mukavia fanejakin kävi juttelemassa ja sehän on aina kivaa. Ai niin ja takahuoneessa oli soittajille Selostajan pizzalättyjä ja vieraskirja, joka oli täyttynyt muistaakseni vuonna -93. Aika legendaarisia merkintöjä sieltä löytyi. Mm. Pääkkösten raapustukset.

Kommentoi