Helsinki, Tavastia [+ Tohkasen Rautahammas]

17.12.2004, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: This is it. Historiamme ensimmäinen oma Tavastian keikka. Ollaan oltu siellä toki rällyyttämässä kolmesti aiemmin, mutta ne on aina olleet jotain tapahtumia kuten kesäkisoja tai rumia klubeja. Eli jännitti aika lailla. Jännitti siis se että saadaanko me paikalle tarpeeksi ihmisiä kliimaksimeiningin saavuttamiseen. Tavastia vetää kuitenkin vissiin 750 ihmistä eli joku 100 henkeä siellä ei näytä shiish yhtään miltään. Lisäksi keikka kuvattiin neljällä kameralla, eli piti pistää läskeille pakkelia naamaan ettei tartteis jälkeen päin hävetä taas. (Näistä matskuista muuten kasattiin se meidän tv-mainos ja aika jeppikseltähän se näyttää!)

Markku DeFrost: Juu, ja saatin me sinne sit vissiin 620 hlöä, eli ei huonosti! Sit tietenkin alkoi jännittämään entistä enemmän. Meillähän oli siellä vielä extravaloja ja -härpättimiä (=saippuakuplakone!) sekä sellainen valoa diffusoiva (=diffuusio on osmoosia puoliläpäisevän kalvon läpi) esirippu. Lämppärinä toimi ekan keikkansa heittänyt Rautahammas, joka suoriutui hommastaan helevetin hyvin. Itse keikasta ei meistä varmaan kukaan muista paljoakaan, kun jännitti ja häröilytti. Meidät lavalle kutsui jo legendaksi muodostunut Tervasaaren kesäteatteri (Hietalahti + Hanski), jonka Antti Tuisku -aiheinen kuvaelma oli varsin mainio. Kiitokset teille, otetaan ne jallut sitten toisen kerran kun teillä ei oo jääkiekkokeikkaa seuraavana päivänä.

Aki Tykki: Markku sie oot totaaliääliö! Osmoosi on diffuusiota puoliläpäisevän kalvon läpi, eikä päinvastoin! Mutta mikä se on se penteleen kirous että Tavastialla kärähtelee tekniikka mulla. Ihan ensimmäistä kertaa kun sille lavalle noustiin (joskus 2002 syksyllä) mulla hajos kitarapiuha, jota olin käyttäny kaikissa treeneissä ja jokaisella keikalla aiemmin. Ja nyt sitten, joulukuussa 2004, Tavastian mikrofonipiuhavarastosta randomilla valitut kaksi mikkipiuhaa olivat molemmat rikkinäisiä. Eli siitä johtu se rätinä ja pauke etenkin loppukeikan aikana. Vittu minnuu vitutti. Onneksi luulin (erheellisesti) ettei se päts-pau-kriik-mpf kuulu yleisöön vaan pelkästään meidän korvamonitoreihin, etten alkanu ihan kunnolla skitsoilla. Ja joo en miekään kauheesti keikasta muista kuin että siistiä oli. Ja Mulla menee hyvin -biisiin otettiin taas 51koodia-yhtyeen Jute urpoilemaan lavalle. Ja se taas minut esitteli, muistaen mainita että olen ”puimurikuskien puimurikuski”, ”Suomen juntein juntti” ja että ”tämä urpo se unohti kaksi kertaa hittibiisin sanat Tavastian keikalla”. Eikähän se varsinaisesti valehdellut. Tanssi-kappaleen molempien säkeistöjen alut jostain syystä unohin ihan täysin. Sitä se jänskätys teettää. Videolta keikkaa katsoessa tosin kävi ilmi että yleisö onneksi taisi osata ko. biisin sanat minua paremmin tällä kertaa. Siistii.

Keikan jälkeen alko sitten Tuonelan Juhlinta taas mm. Rautahammas-orkesterin kanssa. Yöllä huomasin että miun nahkatakki on kateissa, eli paitahihasillaan sitä sitten paineltiin Baker’siin jatkoille ja sieltä Kallioon jatkojen jatkoille. Myöhemmin myös kävi ilmi, että akustinen kitaranikin on kadonnut samaisena päivänä. Eli jos joku vitsiniekka nyysi ne kamat sieltä bäkkäriltä niin takas ne! Ainakin se kitara kun pitäs varmaan joskus joku biisikin vielä tehä. Ja kun se oli ihan uus. (Huomautus 20.4.2006: Kateissa ovat edelleen, sekä takki että kitara.)

Kommentoi