Loimaa, Tori

31.12.2004, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Markku DeFrost: Uusi vuosi starttasi käyntiin Loimaalta ja mikäs sen parempaa. Mie menin sinne omalla autolla jo päivällä joskus 16:n maissa. Siis Haapasalolle juomaan pohjia, räjäyttämään raketteja ja saunomaan. Pitäähän sitä meilläkin olla uusi vuosi, vaikka töitä tehdäänkin. Aki + Jami liittyivät joukkoomme joskus 19:n aikoihin ja nautimme yhdessä Haapasalon tarjoamasta nakki -aiheisesta illallisesta. Ruokailun ja saunan jälkeen minä järjestin pienimuotoisen ilotulitus-shown ja sitten olikin jo tilataksi pihassa.

Saavuimme keikkapaikalle, joka oli siis Loimaan tori, joskus 21:n aikoihin. Pikaisen checkin jälkeen siirryimme lämpimään bussiin odottelemaan keikan alkua. Tilanne vaikutti aika pahalta vielä 20 min ennen keikkaa, sillä tori oli tyhjä kuin Henry Saaren pussit kuvausten jälkeen. Onneksi loimaalaiset ovat varsin jämptiä porukkaa ja iloksemme ihmiset pakkautuivat lavan eteen juuri siihen aikaan, kun alueen virallinen uutismedia Loimaan Lehti oli kertonut meidän aloittavan. Päätimme antaa matti myöhäsillekin mahdollisuuden ja siirsinmme keikan alkua vielä 10 minuuttia. Sitäpaitti bussissa oli piruksen paljon lämpimämpää kun siellä ulkona pakkasessa.

Keikkahan oli vallan mainio vaikka ilmassa leijui epävarmuus tekniikan toimivuudesta. Tämä oli ikään kuin testi Lapin kiertuetta ajatellen, sillä emme olleet koskaan ennen vetäneet sähköistä keikkaa -5 asteessa. Eikä kyllä mitään muutakaan keikkaa. Onneksi lavalle oli tuotu kohtalaisen paljon lämpöpuhaltimia, joten soittokeli oli meille kutakuinkin normaali. Taidettiin soittaa noin 50 min setti ja lopussa oli torikin jo aivan täynnä, ainakin meidän mielestä. Hyvä niin! Mehän olimme Loimaalla tavallaan lämppärinä, koska illan pääaktina oli kuntaliitoksen uusi Uberführer, kunnallismarttyyri Okko ”Kamu” Jotain. Okko veti ainaski puolen tunnin uskomattoman puheen, joka sai silmät kostumaan varmasti kaikilta kuulijoilta.

Me emme Loimalla kauan ehtineet haahuilla, sillä tekniikka suoritti ns. raivoroudauksen ja bussi nytkähti kohti Ellivuorta jo noin 20 min keikan päättymisen jälkeen. Oltiin sitä paitsi myöhässä jo. Vuosi vaihtui virallisesti bussissa matkalla. Juhlimme sitä jo varsin huuruisissa tunnelmissa halvan kuohuviinin ja Oasis-DVD:n voimin. ->Ellivuoren raportti

Kommentoi