Vammala, Hotelli Ellivuori

31.12.2004, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Markku DeFrost: Ellivuoreen päästyämme oli tekniikalla edessään jälleen raivoroudaus (siellä oli siis pa valmiina, mutta backline piti saada sisään ja kasattua noin puolessa tunnissa) ja minulla raivokas neuvottelu hotellinjohtajan kanssa bändin majoituksesta. Kun kävi nimittäin niin, että seurueemme oli kasvanut aika lailla hotellille etukäteen ilmoitetusta määrästä. Lopulta saimme tarvitsemamme huoneet (kiitos ellivuorelaiset!) ja suunnistimme bäkkärille tuhoamaan raideriamme.

Ellivuoren keikka alkoi muistaakseni joskus 01.30:n maissa mutta tuossa vaiheessa olin jo aika heikoilla jäillä, joten tämä loppukertomus perustuu myöhemmin dokumentoituihin silminnäkijähavantoihin J. Kun tulimme bäkkäriltä lavan takatilaan, huomasimme että baarissa oli kattovalot päällä ja aivan hiljaista (=edes taustamusiikkia ei ollut), ikään kuin valomerkki olisi jo tullut. No, kukin paikka juhlii uutta vuotta omalla tavallaan…

Itse keikka oli ihan jees. Porukkaa tuli lavan eteen ja kaikilla oli ilmeisesti hauskaa. Itselleni tuo keikka oli ehkä kaikkien aikojen raskain. Meinasi kunto loppua jo kolmannessa biisissä ja viimeisen vartin vedin ihan hämärän rajamailla. Kaksi noin tunnin sähkökeikkaa illassa ja tolkuton määrä viinaa… ei muuten toimi! Kun pääsimme bäkkärille, sippasin hetkeksi ihan täysin ja kävin vessassa puhumassa Norjaa pöntön kanssa. Olo parani kummasti. Ei Kononenkaan luovuttanut vaikka oksensi jo 30 km kohdalla. Niinpä siitä oli hyvä jatkaa yötä ja samoilla silmillä menin sitten aamiaiselle.

Jotkut seurueestamme (ei orkesteri kuitenkaan) yrittivät itse asiassa ihan nukkuakin mutta hotellissa majoittuville venäläisille oli järjestetty rekikoira-ajelua klo 9 alkaen ja ne koirat piti siinä hotellin pihassa sellaista meteliä, että aika vihaisen ja väsyneen oloisia ihmisiä valui huoneistaan aamiaiselle. Minullehan tämä sopi mainiosti, sillä sain uutta juopotteluseuraa heti aamiaisesta alkaen.

Bussi Lapualle lähti joskus 13:n aikoihin ja minä aloin harkita nukkumaan menoa. Joku muu varmaan jatkaa tarinaa tästä, sillä minulla ei ole Lapuan osalta oikeastaan mitään kerrottavaa. Muuta kun että oli paha olo ja nukuin kokoajan.

Aki: Ei miulla tuohon muuta lisättävää oo kuin että miekin meinasin kuolla siellä Ellivuoressa kun kunto loppu. Lenkille se ois lähettävä. Vaan enpä taida kuitenkaan kehata. Ja mie jottain yritin nukkua mutta sitten en kuitenkaan, kuten Lapuan keikkaraportista (1.1.2005) saatatte lukea.

Kommentoi