GOOM-risteily, m/s Romantika

7.2.2005, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki & Markku DeFrost: Lappeenrannasta lähdettiin todella aikasin liikkeelle, että orkesterin Helsinki-osasto ehti tekemään pitstopit kodeissaan. Tunti kotona teki hyvää kun pääsi pois siitä typeryyden kuplasta, jossa näillä rundeilla yleensä elellään. Tapasimme konkkaronkan Länsisatamassa klo 16, jossa kiertuemanageri-miksaaja-kasvissyöjä-kätilö Ville Kulju jakoi meille GOOM-paketit eli kirjekuoren, joka sisälsi mm. bäkkäripassin, aikataulut ja hyttiavaimen. Siitä mentiin jalkapatikalla passintarkastukseen ja sehän oli yllättävän tiukkaa meininkiä. Markku heitti täyden Viru Valge -pullon roskikseen siinä tullimiehen silmien alla kun ei sitä saanut laivaankaan viedä, eikä kukaan jaksanut lähteä kuljettamaan sitä takas bussiin. Paitsi Haapasalo, joka kyllä oman pullonsa jaksoi bussilla laivaan salakuljettaa.

Passintarkastuksesta siirryimme risteilyn ”vip-loungeen” odottamaan ”nopeaa” laivaannousua, koska kiertuemanageri-miksaaja-kasvissyöjä-kunnallismarttyyri Ville Kulju oli meidät sinne käskenyt. ”Tässä menee tunteja bussin kanssa”, hän sanoi, ”menkää vaan kävellen omin nokkinenne”. Siellä sitten nakotettiin tunnin verran siellä tupakkakopissa. Tunnin, jonka puolivälissä näimme bussimme kaahavan vapaata kaistaa laivaan. Kulju, jumalauta! Tää on niin tätä. Loungesta risteilyisännän johdolla marssimme laivaan, jossa siirryimme yökerhoon odottamaan soundcheckin alkua, hyttiemme valmistumista tai baarin aukeamista. Mitään näistä ei tapahtunut ainakaan tuntiin, eli sielläpä sitten karjotettiin vaan kun ei bussiinkaan enää päästy. Jossain vaiheessa selvisi, ettemme me soundcheckiä teekään. Eikä tehnyt itseasiassa kukaan muukaan orkesteri kun hommat oli yllättäen vaiheessa kuin Kiinan demokratia. Baari aukes 18.30, otettiin siinä lonkerot (helvetin jäykkää oli…), siirryttiin pikasuihkujen kautta vip-tilaisuuden avoimen baaritiskin ääreen.

Puoli yhdeksään asti siinä istuttiin, jonka jälkeen mentiin lavan taakse odottamaan ysiltä alkavaa keikkaamme. Jännitettiin tapamme mukaan notta tuleeko sinne ketään, ja jälleen kerran turhaan. Ihan helevetin hyvä meininki oli. Harmillisen lyhyt oli meidän iltasetti eli encoreineen kokonaista kuusi biisiä. Eli saman verran kuin Turussa ikinä. Mutta soitimme siis pelkkiä hittejä ja Vittulaulun ja mukavaa oli. Sitten alettiin kaatamaan oikein tosissamme, eikä kukaan enää tuntunut muistava sitä seuraavan päivän klo 13:n keikkaa. Otteita illan, yön ja seuraavan aamun tapahtumista:

(kellonajat ja henkilöt ovat kuvitteellisia)

Klo 23.00 Happoradio + tekniikka kokonaisuudessaan ryyppää yökerhon artistipöydässä
Klo 24.00 Kiertuemanageri – miksaaja – kasvissyöjä – pakkomaisteri Ville Kuljulla on pissahätä ja hän käy virtsaamassa muutaman sentin annoksia AH:n ja Markun hytin muovimukeihin. Miksi, Ville, miksi?
Klo 02.45 Aki Tykin filmi katkeaa CMX:n keikan aikana.
Klo 03.00 Roudari Vetku rakastelee virtuaalisesti takapuoleen vaivaantunutta Goomin pääjärjestäjää, joka on selvin päin.
Klo 04.00 Jami Motti ja Vetku aiheuttavat pahennusta laivan yökerhon bilelattialla tanssimalla modernia sovellusta Capoeirasta.
Klo 04.30 Haapasalo kertoo CMX-fanituksestaan, elämäntarinansa sekä herttamikrofonin yläpään varianssista ensin CMX:n Tipille ja sitten Halmkronalle. Onneksi jälkimmäinen oli Sonyn hengessä ihan vitusti jurrissa.
Klo 05.00 AH joutuu vankilaan suoraan kulkematta lähtöruudun kautta. Onneksi hänellä roikkuu kaulassaan ”vapaudut vankilasta” -kortti, joka myös vip-passina tunnetaan.
Klo 06.00 AH:lle tulee jano ja hän käy juomassa hytissään olevista puolityhjistä muovimukeista jotain kummallista nestettä. Kun ensimmäisessä ei tunnu olevan alkoholia, hän maistaa toisesta.
Klo 07.00 AH:ta viedään jo toista kertaa putkaan. Tällä kertaa jalat eivät kosketa maata kitaristin roikkuessa virolaisten korstojen välissä. Tällä kertaa hän muistaa vip-korttinsa aiemmin, eikä ehdi edes vankila-alueelle asti.
Klo 11.00 Bändi ”herää” aamuun uuteen ja kokoontuu laivan messiin aamupalalle. Markku juoksee vessaan oksentamaan puolikkaan karjalanpiirakan.
Klo 12.00 Orkesteri ja tekniikka kokoontuvat bäkkärille. Kiertuemanageri – miksaaja – kasvissyöjä – tangoesimies Ville Kulju arvioi vahingot (risk assesment protocol) ja toteaa tilanteen kerrassaan hälyttäväksi (DEFCON 4).
Klo 13.00 Keikan pitäisi alkaa. Nuoripari Jami Motti ja Kanttori taxfree -ostoksilla. Haapasalo pelti kiinni. Markku vessassa oksentamassa, Aki juo irvistellen lämmintä Perry-siideriä. Keikan alkua siirretään järjestäjän toimesta.
Klo 13.30 Keikka alkaa. Soitto soi vaihtelevalla tarkkuudella mutta yleisö tykkää kovasti. Yökerho on aivan täynnä, kuin myös Haapasalon pää.
Klo 14.30 Keikka ohi, Haapasalo zegoilee takahuoneessa, Markku käy oksentamassa ja antaa haastattelun Goom-dokumentoijille. Akille alkaa Perry oikeasti maistua. Markku ja Aki siiryvät yleisön puolelle, jossa satunnainen lonkerontarjoaja sysää soittajat lopullisesti humalan puolelle.
Klo 15.00 Markku siirtyy hyttiin lepäämään ja muu bändi juo sen yhden goomilaisen loput lonkerot. Iteppähän tarjosi. Kiitos!
Klo 16.30 Laiva satamassa. Kamat ja Haapasalo kannetaan bussiin ja eikun passintarkastukseen. Haapasalon passia ei löydy, joten hänestä ei tullivirkailijalle mainita mitään.
Klo 17.30 Bussi jättää Markun, Akin ja Jamin Hämeentielle Helsingin Kallioon, ja kaksi viimeksimainittua siirtyvät suoraan Saloon Bravadon antimien ääreen. Markku jatkaa matkaa taksilla kotiinsa. Bussi jatkaa Poriin, Haapasalo heitetään kitarakamojensa kanssa hankeen Loimaan kohdalla.

Kommentoi

  1. Sari

    Voi ziizus kun hauska juttu, jälleen kerran toimitte Pelastajana yhdessä tylsistä työpäivistä! Huono puoli oli että tuppas
    naurattaan ääneen mitä asiakkaat kilvan ihmetteli, mutta en välittänyt niistä ;)