Oulu, 45Special

10.2.2005, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Kahden päivän tauko (ti-ke) Goomin jälkeen ei riittänyt orkesterillemme täydelliseen palautumiseen. Siispä Oulua kohti lähdettiin melko apeissa tunnelmissa. Eikä asiaa auttanut se, että liikkeelle minä ja Jami lähdettiin Helsingistä noin klo 6.30 aamulla muutaman ”hassun” unitunnin jälkeen. Ensin ajettiin Loimaalle, josta otettiin yhtä huonokuntoinen Haapasalo kyytiin, ja siitä jatkettiin kohti Poria. Porissa hypättiin bussin kyytiin lopulta noin klo 10.30 ja lähdettiin jyryyttämään kohti Perämeren helmeä. Matkaan kului tuommoset kahdeksan tuntia vielä sen Hki-Loimaa-Pori -matkan päälle. Jee. Matkalla katottiin elokuva Valiojoukko, joka oli paikoitellen viihdyttävä. Vähän nukuttiin ja vähän jauhettiin paskaa. Mutta ei juotu! Ei pisaraakaan! Oikeesti!

Oulussa oltiin kiltisti, loikoiltiin hotellilla, katottiin Juuson ja Enbusken ohjelmaa ja Zen Cafén keikkaa ja käytiin Anttilasta hakemassa Markulle geeliä ja dv-kameraan nauhaa. Markku ja minä käytiin jossain vaiheessa jo keikkapaikalla nauttimassa herkullisia pizza-slicejä, kun pääsi nälkä yllättämään. Mutta ei juotu! Ei pisaraakaan! Oikeesti! Vielä!

Keikka oli melko tylsä. Porukkaa ei paikalla ollut niin paljoa kuin toivoimme, ja sekin muutama kymmen oli lähinnä tsekkailumeiningillä. Soitossahan ei ollut ongelmia kun oltiin hyvässä kuosissa, mutta jotenkin jännitti taas koko touhu. Varmaan justiin siksi kun ei oltu kännissä ja oli sitä tsekkailua lähinnä vain. Muut alko keikan jälkeen juomaan sitten kuitenkin paitsi minä. ”Uusi, raittiimpi Aki Tykki” -termi herätti hilpeyttä. Join mie muutaman hassun mutta olin jo kahden maissa hotellissa. Kävin suihkussa, pesin sukat (!) ja painuin pehkuihin. Toki heräsin sitten kuudelta kun Jami palasi hönössä ja vaati minusta baarikaapintyhjennysseuraa melkosen sinnikkäästi. Hillitsin kuitenkin itseni ja pääsin noin puolen tunnin selvityksen jälkeen takaisin uneen. Seuraavan kerran heräsin seitsemän jälkeen kun Jami soitti 118:n kautta hotellimme (Arina) respaan, kun ei hotellin sisäpuhelinta osannut käyttää hönöpäissään. Puoli kymmeneltä aamiaiselle ja sitten Markun kanssa raapustamaan näitä päiväkirjoja. Hienoa tämä särmä-elämä!

Ja laitetaas tähän pitkästä aikaa biisilista. Tämmösellä ollaan viime ajat suunnilleen ajeltu:

1. Omatunto
2. Linnusta sammakoksi
3. Älä huuda
4. Hitaasti
5. Tanssi
6. Pohjalta
7. Pahoille teille
8. Odotat
9. Sinä
10. Pois Kalliosta
11. Kaupunki täynnä ihmisiä
+encore:
12. Ikävä ihollesi
13. Asemalla
14. Mulla menee hyvin

Kommentoi