Ylivieska, Vieska

11.2.2005, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Juhlaa kun ei ollu krapulasta tietoakaan ja nukkuakin olin ehtiny yli kuus tuntia! Se on varmaan suomirockin historian ennätysyöuni keikkojen välisenä yönä. Aamiaisella tapasin Markun, joka oli yhtä hyvässä kuosissa kuin minäkin. Voi meitä uskovaisia pulleroita! Lähettiin sitten käymään musakaupassa sen kanssa kun urpo oli lyöny virveliään liian kovasti Oulun keikalla. Eli rumpukalvoja piti saada. Nehän löytykin ihan helposti, ei ongelmia.

Lyhyt matka Ylivieskaan paineltiin nopsaan ja sitten alko taas nämä iloiset ”voi vittu” ja ”kärähti taas” -kiljahdukset kun keikkapaikka näytti suhteellisen synkältä. Majoitus oli siinä yläkerrassa, eikä ollu kehumista siinäkään. Kaks isoa huonetta täynnä sänkyjä, keittiö ja neuvotteluhuone. Eipä siinä midis, siellähän myö sitten pyllyiltiin. Pitkästä aikaa tehtiin myös soundcheck, jossa oikein innostuttiin jammailemaan jotain heviriffiä. Vieläpä niin, että suhteellisuuspäällikkö Ville Kulju paukutti rumpuja. Kovasti lyöpi sekin. Ja se ite yökerhohan oli loppujen lopuksi ihan hieno paikka. Tanssiravintola, mutta kuitenkin.

Tunti ennen keikkaa mentiin sitten yökerhon puolelle ja voihan perse kun ei siellä taas ollu kuin noin kolme ihmistä. Alko ahistaa ihan sikana kun se on kuitenkin semmonen ehkä 600:n hengen baari. Ja takahuone oli muuten kohillaan, mutta sieltä puuttu peili, kaljat, jallu, limpparit, pyyhkeet, tussit, paperit, kahvi ja sämpylät. Eli kaikki mitä meidän raiderissa lukee. Pienen selvittelyn jälkeen saatiin siitä sitten ne olennaisimmat asiat kuitenkin eli kaljat ja jallut ja vähän limpettiä. Alettiin aika samantien tinttaamaan kun ahisti se väen vähyys. Keikan alkaessa porukkaa oli sitten kuitenkin tullut jonkin verran, ja sekin posse oli hyvin innokkaasti lavan edessä. Eli loppujen lopuksi keikka olikin oikein mainio. Mekin oltiin aika hyvässä iskussa tällä kertaa kun ei kerenny se tinttaaminen vielä tehdä tehtäväänsä. Hiennoo. Ai niin ja pitkästä aikaa soitettiin Huda huda ja se kuulosti paikotellen ihan oikeelta biisiltä.

Keikan jälkeen sitten alettiin se normisetti eli humalainen sekoilu. Paikallinen jengi oli oikein mukavata ja siinähän se sitten vierähti yö jatkoillessa. Eräälle paikalliselle ihmeteltiin että eipä tullu liikaa jengiä ja taas, ja sehän siihen totesi lakonisesti että ”työ ootte vaan niin suosittu bändi”. Niinpä niin. Jatkohölmöilyssä meni aamuun asti ja oli kyllä helevetin hauskaa. Siinä neuvotteluhuoneessa piirreltiin kaavioita fläppitaulua ja piirtoheitintä hyväksi käyttäen. Sittenkin, kun sekä fläppitaulun paperi että piirtoheittimen kalvot olivat loppuneet. Sehän se oli tolkun hommaa. No aamulla niitä sitten Markun kanssa pestiin veden, fairyn ja ginitilkan kanssa ja kyllä ne siitä tais puhistua. Joskus kahen jälkeen lähettiin sitten hampurilaisbaarin kautta kohti vanhaa tuttuamme, Kokkolaa.

Kommentoi