Tampere, Klubi

18.2.2005, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Porista lähdettiin krapulan saattelemana pirun aikasin liikkeelle syistä että Markulla oli sitä jotain työhommaa ihmisten aikaan ja meidän ois kuulemma pitäny tehdä soundcheck klo 14:ään mennessä. Mie ja Jatu jäätiin bussin kyydistä kun väsytti niin sairaasti ja koska oltiin diilattu itellemme kyyti Juten autossa vähän järkevämpään aikaan. Jutekin kun siis nähkääs oli justiin sopivasti matkalla Tampereelle. Se on meijän bändäri. Jei! Reiluna miehenä se tietysti kuitenkin jätti meidät jonnekin kilometrin päähän keikkapaikasta, joten saatiin semmonen kiva urheilusuoritus siihen krapulapäivän alkuun kun kamojemme kanssa rahtauduttiin. Klubissa (hieno paikka muuten!) oltiin sitten lopulta joskus kolmen aikaan. Ja sillon selvis ettei sitä äänentarkastusta oikeesti tarvinnu tehä kahteen mennessä. Lämppäribändi Replika teki justiin omaa checkiään ja myö sitten päätettiin syyä. Aika jeppistä jottain kalakiusausta oli ja minä kauhulla katoin kun osa porukasta laitto siihen ketsuppia. Ei kalan kanssa saa ketsuppia syyä, siihen on oltava joku sääntö! Eikähän myö sitten sitä soundcheckiä tehty kun ei jaksettu. Ei ne soundit siitä tarkastelusta parane mihinkään.

Klubilta paineltiin sitten Sokos Hotel Tammeriin joka oli kyllä hieno paikka. Semmonen vanha ja kulahtanu mutta hyvällä tavalla! Ei silleen Linda Gray –kulahtanu vaan silleen Sean Connery –kulahtanu. Tyylikkäästi. Hotlalla hetki köllöteltiin ja saatiin seurueeseemme mm. Mika DeFrost huoltojoukkoineen ja Rohto-yhtyeen bassotaiteilija Anssi Ahvenniemen. (Viimeksimainittu oli Tampereella siksi että pääsis treenaamaan meidän kanssa muutaman biisin bassottelut. Hän kun joutuu tuuraamaan Jamia tulevalla Kiss FM:n keikalla. Joudumme lentämään ko. keikalle Leviltä, ja palaamaan lentämällä seuraavana päivänä takaisinkin koneella. Ja Jamihan ei lentokoneeseen uskalla kun se pelkää korkeita paikkoja ja lentokoneita erityisesti.) Hotellin aulassa kokoonnuttiin joskus puol ykstoista ja juotiin siinä oluset. Maksovat 6,70€ kappale. Siinä sitten pohdittiin että se on markoissa semmonen suunnilleen about 39 mk 90 penniä ja se on kyllä perkele liikaa oluttuopista! Muistelin siinä ostaneeni taannoin Helsingin jostain S-marketista tms. mäyräkoiran (12 putelia kaliaa) hintaan 6,80€. Siinä on hinta kohillaan. No mutta. Eihän se hullu oo joka pyytää. Baarille lähettiin ja siellä meihin liittyi vielä Tohkasen Mikko, elikäs tuon Rautahammas-orkesterin koominen laulusolisti.

Klubilla oli porukkaa oikein mainiosti ja lämppäriyhtyekin näytti suoriutuvan tehtävästään hienosti. En mie sitä kauaa kerenny kuuntelemaan kun aina pitää vähän jänskättää takahuoneessa ennen keikkaa. Oma setti alotettiin joskus vissiin kahentoista aikoihin. Lava oli iso ja hieno semmonen puolikaari. Kyllä siinä kelpas puimurikuskien starbailla. Vedettiin setit himppeen ja jatkettiin kaljottelua.

Hotellilla oli yhdet jatkot, joiden kulkuun Tammerin henkilökunta puuttui noin viidentoista minuutin kuluttua niiden alkamisesta. Lähinnä heidän parannusideansa koskivat jatkojen äänenvoimakkuutta. Ideoista otettiin vaarin, sillä talossa pittää olla talon tavalla. Itse yritin liittyä Tohkasen ja Anssin kanssa jatkoihin myöhemmin mutta siihen mennessä talon väki jo puuttui myös juhlien osallistujiin. Eli Anssi ja Tohkis, jotka eivät oikeesti siinä hotellissa asuneet, eivät päässeet ala-aulaa pidemmälle. Ja minunnkin piti kaivaa hotellihuoneen avainta ja henkilöllisyystodistusta että mie se oon. Yllättävän tarkkoja ihmisiä olivat.

Kommentoi

Tulevat keikat

2020

03.10. HELSINKI | Tallink Victoria
30.10. KAJAANI | Kajaani Fest Lammen Loiskeet
30.10. JOENSUU | Las Palmas
28.11. RANTASALMI | Spa Resort Järvisydän
04.12. LAHTI | Möysän Musaklubi
05.12. MIKKELI | Wilhelm Public House
18.12. TURKU | Apollo Live Club
19.12. JYVÄSKYLÄ | Lutakko

 

 

 

 

*** Viimeisimmät muutokset!