Helsinki, Tavastia [+ Augustana]

18.4.2006, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Pitkästä aikaa oikein perinteinen lämppärikeikka Happoradiolle. Eli Ameriikasta asti oli saapunut tämmönen ”Jenkkien Coldplayksi” tituleerattu orkesteri nimeltään Augustana, ja samalla levy-yhtiöllä kun ollaan, meidät buukattiin support-rooliin Helsingin Tavastialle. Ideana oli soittaa uuden levyn biisejä ensimmäistä kertaa ja näin promota pian ilmestyvää levyämme. Sikäli pääsimme helpolla, että settimme kesti vaivaiset 30 minuuttia. Soitimme siis neljä uutta biisiä ja kolme vanhaa.

Oli aikamoista huteruutta ilmassa vielä etenkin noiden uusien biisien kohdalla, mutta melkein kunnialla keikasta selvittiin. Suru on -kappaleessa yllekirjoittanut päästi vähän liikaa fiilistä tulkintaan, minkä seurauksena ääni meni ajoittain vähän omia reittejään ja tekstit tuppas katoamaan päästä. Vieläpä kertosäkeissä. Kyllä sekin kuitenkin loppuun asti päästiin. Tavikset tuntui jo aiheuttavan jonkinlaista liikehdintää yleisössä ja mikäs sen mukavampaa. Ja HC-sää sai amerikkalaisilta kovasti kehuja. Mielenkiintoista. Olivat muuten äärimmäisen mukavia immeisiä Augustanan jäpikät. Niillä on kuitenkin puol miljoonaa myytyä levyä ja sinkkulistan 8. sija Jenkkilässä, eikä ollu mistään starbailusta tietoakaan. Antovat meidän käyttää jopa samaa takahuonetta, toisin kuin eräs toinen yhtye, jonka kanssa Tavastian lavan jaoimme joulukuussa 2002…

Setti:

1. Varo miestä
2. HC-sää
3. Linnusta sammakoksi
4. Suru on
5. Tavikset
6. Pois Kalliosta
7. Kaupunki täynnä ihmisiä

Kommentoi