Kokkola, Fifty-Sixty [K-20]

18.8.2006, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Aki Tykki: Viihdeorkesteri Happoradion neljäs keikka Kokkolassa, paikkana tällä kertaa ostarille rakennettu Fifty-Sixty -niminen baari jossain aika kaukana keskustasta. Inasen taas jänskätti etukäteen että mihin ollaan lupauduttu. Markku oli tullut paikalle jostain syystä meitä muita aiemmin, ja se viesti siis miun, AH:n ja Jamin seurueelle väliaikatietoina että ”täällä on parikymmentä pikkulasta oottamassa nimmareita ostarin pihalla, tulukee pian”. Ja myö tietysti luultiin että pilailee Markku, tuo vanha vääräleuka. Perille päästiin joskus yheksän maissa illalla ja todettiin että ei se luikuria lasketellutkaan. Siellähän nuo oli natiaiset edelleen (kolme tuntia myöhemmin) ja juoksivat jo meijän autoa vastaan. Myö oltiin ihan vaan että no huhhuh. Eipä siinä mittään. Kulju oli niille jakanu läjän meidän keikkajulisteita ja niihin sitä sitten raapusteltiin siinä hikipäässä muutaman sadan kilometrin ajon päätteeksi. No ei siinä kauaa menny ja mukavaahan se vaan oli. Eipä oltu tätäkään ennen koettu.

Baari oli tosiaan ostoskeskuksessa, mutta vaikutti itseasiassa oikein mukavalta jo ensisilmäyksellä. Tiskiltä saatiin lonkerotkin heti kärkeen eli sekin puoli oli hoidossa! Kauheen iso baari se ei ollut mutta lava oli kuitenkin semmonen mihin mahtuu ja bäkkärikin löyty ja kaikki. Eli tyytyväisiä oltiin! Meillä ei Kokkolassa ollu majoitusta laisinkaan, eli keikkaa odoteltiin lähinnä keikkabussissa ostarin pihalla. Sieltä seurattiin kauhun vallassa kun paikalliset huligaanit kävivät jotain välejään pimeällä pihamaalla selvittelemässä, mutta siitäkin selvittiin.

Keikka meni silleensä kuin pitääkin eli ihan oukei. Porukkaa oli mukavasti ja tunnelma kohillaan. Vedon jälkeen annettiin hien vähän laskea takahuoneessa ja sitten mie ja Jami jo lähettiinkin kohti Nivalan Puustellia. (Meillä oli siis hotelli varattuna Nivalasta siksi kun meillä oli siellä seuraavana päivänä keikka jo klo 12 päivällä, eikä me oltas Kokkolasta aamulla sinne enää mitenkään ehitty.) Tekniikka jäi vielä kamoja kasailemaan, joten Markku ja Haapasalo jäivät niiden bussikyytiä odottelemaan parin olusen ääreen. Puustelliin saavuttiin siis koko posse parin tunnin välein, hengissä mutta väsyneinä.

Nämät soitimme:

01 älä huuda
02 linnusta sammakoksi
03 suru on
04 hc-sää
05 pahoille teille
06 sinä
07 tanssi
08 hitaasti
09 tavikset
10 kaupunki täynnä ihmisiä

11 encore
12 pois kalliosta
13 mulla menee hyvin

Kommentoi