Kajaani, Bepop [K-19]

29.9.2006, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

Markku DeFrost: Mie tulin tänne jo aamulla muiden kiireiden vuoksi (= Herätä piti klo 05 ja säätöä oli, kun Finnairin koneessa meni lähtökiihdytyksessä pelikaani turbiinista läpi ja suora lento Kajaaniin vaihtui odotteluksi Hki-Vantaalla. Pääsin lopulta Oulun kautta Kajaaniin muutaman tunnin myöhässä.) Menin hotellille lepäilemään joskus 15 jälkeen.

Aki Tykki: Miulla oli Vantaan keikan jäljiltä unirytmit siinä määrin sekasin, että mieki heräsin joskus ennen viittä jo aamusella. Kurkkuunkin sattu sen verran etten sitten enää saanu torkuttuakaan. Puol kaheksan tilasin taksin, kävin Motti-Jamin kyytiin ja mentiin Länsi-satamaan (Länsisatamaan?) jossa tekniikan miehillä varustettu Perse-expressimme odotteli. Auton kyytiin noukittiin myös Haapasalo ja ajettiin Kajaaniin. Yheksän tuntia meni ajaessa. Jei.

AH Haapasalo: Meillä oli Villen kanssa niin mukavaa että se automatka tuntu kahdelta tunnilta. Sävellettiin b-puolimusiikkia. Kajaanissa mentiin sitten keikkapaikan bäkkärille hyvissä ajoin saunomaan ja juomaan kaljaa.

Jami Motti: No matka oli mitä oli. Siskon (Sari Motti) luona vietin iltaa Sotkamossa. Saunoin, söin pizzaa ja join olutta. Sieltä tulin suoraan keikkapaikalle aika myöhään.

Markku DeFrost: Mie unohdin kotiin oman hinttipussini ja mun piti metsästää ympäri Kajaania hammasharjaa, korviksia, theodore-anttia ja muuta tarpeellista. (Haluan huomauttaa, että metsästäminen tässä yhteydessä on vain metafora, kaupasta minä niitä tuotteita olin ostamassa. Ja osmoosi on diffuusiota puoliläpäisevän kalvon läpi.) Ei sieltä ainakaan mitään korviksia löytyny. Haamun kanssa mentiin saunomaan keikkapaikalle. Siellä oli semmonen hieno valolaite, jonka avulla sai muodostettua kuvioita baarin seinälle. Ihan erikseen baarin henkilökunta kävi sanomassa, että älkää sitten leikkikö sillä. Se ehti olla päällä noin 3 minuuttia, kun tulivat sammuttamaan sen. Varjokuvassa baarin puolella näkyi, kun Kulju rakasteli minua virtuaalisesti takapuoleen.

Aki Tykki: Tällä kertaa tehtiin oikein soundcheck ja käytettiin tilaisuutta hyväksemme ja treenattiin jotain vanhempia biisejä. Välillä alkaa tietyt setin biisit tympiä ja sen takia olis kivaa vähän vaihdella tiettyjä kappaleita. (Pistettiin mm. Hitaasti-kappaleen jäähdyttelyversio siihen kuntoon että tästä lähtien varmaan esitetään ko. biisiä tuolleensa iisimmin pianon kera. Se nimittäin kuulostaa hyvältä. Ja Kuljukin vaahtosi sen soundcheckissä kuultuaan että ikinä enää ette esitä mitään muuta versiota tuosta. Taikka se mitään vaahdonnut, mutta sanoi napakasti.) Ite keikka oli oikein mainio. Yleisöä oli ja tykkäsivät meiningistä ja orkesterikin oli tikissään. Keikan jälkeen alettiin sitten tietysti tuhoamaan takahuoneen antimia kaksin käsin. (Taikka niitä mitään tuhottu mutta siis juotiin niitä juomia ja silleen.)

AH Haapasalo: Baari meni varmaan neljältä kiinni ja siirryttiin siitä todennäköisesti hotellihuoneisiin jossa oli ehkä jatkot. Jossain vaiheessa sitten varmaan nukahdin. Ehkä.

Jami Motti: Muut simahti joskus kaheksan aikaan aamulla mutta kun minua ei vielä nukuttanu, tilasin taksin ja lähin hakemaan kaljaa Nesteeltä. Taksikuski kerto jostain yöllä sattuneesta tulipalosta ja sitähän sitten ajettiin katsomaan kaljanhaun jälkeen. Vaan sehän oli jo sammutettu eikä siinä ollu mitään näkemistä. Siitä ajettiin sitten takas hotellille mutta kun mie olin just kaljan avannu ja siinä oli jotenkin mukavaa siinä taksissa, sanoin kuskille että ajetaan vaikka ympyrää sen aikaa että mie tämän kaljan juon. Kuski teki työtä käskettyä. Kaljan jälkeen sitten palasin hotelliin ja menin miekin nukkumaan ehkä yheksän aikaan aamulla.

Ville Kuljun jälkisanat: ”Saatanan tunarit!” lausui Presidentti Kekkonen aikoinaan. Samoja sanoja tapailin, kun Sokos Hotel Valjuksen toimitusjohtaja tänään tiistaina soitteli… Populäärimuusikot olivat juhlineet huoneessaan kunnolla, minibaarit oli tyhjätty suklaapötköjä myöden ja lampun olivat särkeneet populäärihenkilöt. Kovin ymmärtäväinen oli toimitusjohtaja, kuulemma pahempaakin on sattunut, rahalla tästä kertoi selvittävän. Lasku tulee loppuviikosta, sitä innolla odotan. Ensi kerralla selvinpäin? Not.

Kajaanissa esitetyt laulut:

01 älä huuda
02 tanssi
03 suru on
04 hc-sää
05 pumppu
06 pahoille teille
07 sinä
08 hitaasti (jäähdyttelyversio)
09 tavikset
10 linnusta sammakoksi
11 kaupunki täynnä ihmisiä

12 encore
13 pois kalliosta
14 mulla menee hyvin

Kommentoi