Ylläs, Ravintola Taiga

17.3.2009, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

16.3. klo 22:22
Tampere – Ylläs

Aki: No niin. Tuonelan reissuun lähdettiin. Orkesteri plus virkaatekevä valomies Pekka sekä Hollannin vahvistus Maarten saapui junalla Tampereelle sopivasti minuuttia yli yhdeksän illalla. Sopivasti siinä mielessä, että kioskit eivät enää olutta myy siihen aikaan, pannahiset. Mutta HAHAA. Ihanainen ralliperunamme Ville Kulju otti jälleen kerran kaiken huomioon ja oli ostanut linja-autoon kaksi keissiä keskiolutta. On se sitten hieno mies. Plus vielä niin kauhean kaunis!

Tampereelta lähdettiin sitten vähän yhdeksän jälkeen ajamaan kohti Yllästä nauttien rauhallisesti oluita sekä Haapasalon ”kasvisvaihtoehtoa” joka tarkoittaa kuivaa valkoviiniä ynnä Sprite Zeroa. Ei kato tuu turvotusta ja maistuukin jotenkin jännältä. Vähän kuin juomat teini-iässä!

Haapasalo, Markku ja Maarten kisailevat paraikaa itsekehittämäänsä bändikisaa, jossa minä keksin niille bändin ja ne yrittävät arvata ko. bändin perustamisvuoden ynnä ensilevyn ilmestymisvuoden. Kummastakin vaihtoehdosta saa yhden pisteen.

Nyt peliin liittyvät myös Pekka ja Kulju. Jännää.

16.3. klo 23:25
Tampere – Ylläs

Aki: Ookkei jännittävä bändipeli saatiin loppuun. Voittajaksi selvityi niukasti Markku DeFrost. Onnea voittajalle.

Lopulliset pisteet:

Markku 10,5
Maarten 9,5
Haapasalo 9
Kulju 6
Pekka 6

Arvuutettuja bändejä olivat mm. Abba, Led Zeppelin, The Wings, The Beatles, The Police, Queen, Extreme, Motörhead, Mötley Crüe, Twisted Sister, The Who, Jackson 5, Pet Shop Boys ja Black Sabbath.

17.3. klo 01:43
Tampere – Ylläs (Pyhäjärvi)

Aki: Meilläpäs onkin täällä rauhallista. Kaikki muut meni nukkumaan paitsi mie, Haapasalo ja Maarten. Haapasalo soitaltaa Mäkistään mm. Carpark Northia ja juo Kasvisvaihtoehtoa. No otin miekin vielä toisen lasillisen mutten päihtymistarkoituksessa. Ihan vaan janooni hörppäilen kun rupes suuta kuivamaan tuo vieraskirjaan vastailu.

Ja nyt tupakkatauon jälkeen meni lentävä hollantilainenkin unille. Kai tästä kohta joutaa itsekin. Pohjois-Pohjanmaan yö on pimeä ja talvi vetinen. Otin mie kuvankin tästä hetkestä ja pistäsin sen tänne vaan kun en osaa Macin iPhotolla muuttaa kuvan kokoa niin jääpi laittamatta. Jos joku tietää miten se tehdään, saa kertoa siitä esim. vieraskirjan välityksellä!

Kas näinkös se käy? Kuvassa Lentävä hollantilainen ja Juopuva loimaalainen:

Hyvää yötä.

PS. Ei löydä mokkula yhteyksiä täältä metsän keskeltä. Postitan tämän jahka päästään johonkin ihmisten ja Internetin ilmoille.

17.3. klo 09:04
Tampere – Ylläs (Tervola)

Aki: Ja huomenta. Heräsin kylmästä, seisovasta bussista joskus puoli kahdeksan aikaan aamulla noin viiden tunnin unien jälkeen lähinnä Haapasalon kuorsausääneen. Kömmin sängystäni tarkastelemaan tilannetta samaan aikaan heränneen Jatun kanssa ja havaitsimme olevamme Tervolassa jonkin huoltoaseman pihalla. Pakkanen tuntui kirpakalta ja aurinko paistoi komiasti. Puolitoista tuntia tapettiin aikaa huoltoaseman kahviossa (ostin sämpylän, tuoremehun, kolme kuppia kahvia, Maxi Tuplan, jotain outoja Läkeroleja ja PMMP:n Puuhevosen) kunnes loppuporukkakin havahtui aamiaiselle. Nyt on kolmioleivät ja juustosämpylät syöty ja matka jatkuu. Kulju meinasi oksentaa vessassa käytyään. Siellä haisi kuulemma homehtunut kusi. Ylläkselle vielä noin 200 km joten pian ollaan perillä. Nopsaanhan tämä menee, vasta vähän yli 12 tuntia matkattu.

Pirteä Markku Tervolassa:

17.3. klo 13:56
Ylläs

Aki: Perillä Taigassa, silakkapihvit ja minttukaakaot vedettynä. Ilma ei voisi tämän parempi olla, joten kohta on varmaan lähdettävä käymään rinteessä kaatuilemassa. Keikkapaikka näyttää aika hyvältä, huolestuttaa vaan että löytääkö sinne tiistai-iltana kukaan meidän lisäksemme. Vähän painaa väsymys mutta kai se on mäkeen silti jaksettava kun ei tänne kuitenkaan ihan joka vuosi pääse käymään. Neljä vuotta on vierähtänyt siitä kun viimeksi olen lasketteluvermeisiin koskenut. Minne aika oikein liukuu?

Majoituksemme on tässä Taigan yhteydessä ja on varustettu ilmaisella WLAN-yhteydellä. Se on aina positiivista. Etenkin kun minun pitää pelata tänään klo 19 alkaen joku Everest Pokerin turnaus, jossa olen ns. bounty-pelaajana. Tarkottaa että minut pudottanut pelaaja saa palkaksi jonkun $109:n arvoisen turnauslipun. Saisinko mie sen jos tunaroisin ite itteni ulos?

17.3. klo 20:40
Ylläs

Aki: Noni Everestin turnaus on paisteiltu. 202 pelaajaa osallistui ja fisuilin itseni sijalle 37. Kyllästyin koko hommaan ja rupesin puskemaan joka kädellä. Toinen riitti putoamiseen kun ei tullu coinflippi kotio päin. No saipahan minut tiputtanut pelaaja helpon turnauslipun ns. oikeaan turnaukseen!

Markku, Haapasalo ja Maarten kävivät rinteessä, muut ollaan loikoiltu majoituksessa. Läppäreitä on auki enemmän kuin kaljapulloja ja telkkarissa pyörii Inno. Mitä helvettiä rock-elämälle on tapahtunut? Ja ai saatana että ärsyttää tuon Innon juontajan tapa sanoa esim. ”Lamppu Lamppenstein”. Aijjaijjai.

Hiljaista on kuulemma Ylläksen rinteillä ollut viime päivinä joten mitään yleisömenestystä ei illaksi ole odotettavissa. No ei voi mittään, vejellään niille jotka paikalla ovat. Vielä suihkuun niin sitten olenkin valmis illan rangaistuksiin!

Takahuonetunnelmia. Kuvassa Kulju (vas.), Maarten (kok.), Haapasalo (rkp) ja Pekka (sit.). Seinällä liuta ilmeisesti Rocktopsin konkurssipesästä ostettuja kultalevyjä. Kaikkea sitä onkin.

18.3. klo 00:55
Ylläs

Aki: No niin nyt on ensimmäinen keikka suoritettu. Näin minuutti konsertin jälkeen on vähän kaksijakoinen olo. Tavallaan keikka oli paljon parempi kuin ennalta odotin muttei sitten kuitenkaan jostain syystä lähtenyt kunnolla lentoon. Vika oli siis itessä. Joskus se vaan jotenkin jää vähän vaisuksi se oma meininki. Väkeä oli sitten kuitenkin edes kohtuullisesti, että sikäli ihan jees!

Äh mitä helevettiä mie tänne tuun itteeni haukkumaan!? Piti siis sanomani että keikka oli ihan rautaa ja myö oltiin ihan liekeissä ja niin oli yleisökin ja koko Ylläs on itseasiassa jo tulessa kun menininki oli niin kiihkeää!

Noin.

18.3. klo 02:33
Ylläs

Aki: Nyt nukkumaan. Raportointi jatkuu huomenissa Saariselkä-otsikon alla. Selvisin rypemättä tämän illan! Jei!

Kommentoi