Pörsänmäen Sanomat (Tribuutti Jaakko Tepolle) ilmestynyt

16.9.2009, 0:00  |  Uutiset

Savo-karjalainen kuoliaaksinaurattaja Jaakko Teppo on viimein saanut oman tribuuttilevynsä (tai oikeammin ’rippuuttilevynsä’) ja se on julkaistu tänään. Happoradio esiintyy tallenteella versiollaan Rötösrock-kappaleesta. Levyn voit tilata kotiisi esimerkiksi täältä. Täydellisen biisilistan ja muuta infoa löydät Jaakko Tepon kotisivuilta.

Happoradio ehdokkaana MTV Music Awardsissa

3.9.2009, 0:00  |  Uutiset

Viisi suomalaisartistia kisaa parhaan suomalaisen esiintyjän palkinnosta Berliinissä pidettävissä MTV Europe Music Awards -gaalassa. Kisassa mukana ovat Happoradio, Disco Ensemble, Deep Insight, Cheek ja Apulanta. Äänestys parhaan esiintyjän tittelistä jatkuu 12. lokakuuta asti MTV:n sivuilla. Syyskuun lopulla julkistetaan ehdokkaat myös muissa kategorioissa. MTV-musiikkikanavan gaala pidetään 5. marraskuuta Berliinissä.

Linkki äänestykseen: http://ema.musictelevision.fi/aanesta

Kaunis Minä myi platinaa

14.5.2009, 0:00  |  Uutiset

Levy-yhtiö tiedottaa:

Happoradion neljäs albumi Kaunis Minä on myynyt platinalevyyn oikeuttavan määrän, 30 000 kappaletta. Albumi julkaistiin elokuussa 2008. Ensimmäiset singlelohkaisut Hirsipuu ja Che Guevara kasvoivat mittaviksi radiohiteiksi ja povat pysytelleet radiolistojen kärjissä julkaisustaan saakka. Kolmas single Puhu äänellä jonka kuulen avasi Happoradiolle uusia kanavia – ja sitä kautta nosti bändin koko kansan tietoisuuteen.Neljäs single Olette kauniita nousi myös samantien radioiden soittolistoille. Yhtye pokkasi yhdessä ohjaaja Kusti Mannisen kanssa musiikkivideoita palkitsevassa Muuvi-gaalassa Hopeisen Muuvi-palkinnon Che Guevara-videostaan.

Happoradio nousi kultalevysarjaan vuoden vaihteessa, kun albumi Kaunis Minä myi yli 15 000 kappaletta. Nyt levy on ylittänyt jo 31 000 myydyn levyn rajan.

Että siitäpähän.

Olette kauniita -livevideo ensiesityksessä

13.5.2009, 0:00  |  Uutiset

Tavastian keikalta kuvattu Olette kauniita -video saa ensiesityksensä Voicella huomenna torstaina noin klo 09:00. Paikalla selityksiä jakamassa näillä näkymin Aki ja Markku.

Che Guevara Muuvi-ehdokkaana

30.3.2009, 0:00  |  Uutiset

Anna ihmeessä äänesi Mannisen poikien ohjaamalle Che Guevara -videolle vuoden 2009 Muuvi-kisoissa.

Äänestäminen tapahtuu joko tekstiviestillä, sähköpostilla tai postikortilla.

Tekstiviestiäänestys maksaa 0,65e/ kappale.
Palvelu toimii seuraavien operaattoreiden liittymillä: Aina, DNA, Elisa, Kolumbus, Saunalahti, Sonera, Tele Finland, Zeroforty sekä Ålands Mobiltelefon

Lähetä tekstiviesti Muuvi 3 numeroon 17176. (Happoradion kilpanumero on siis tuo 3.)

Sähköpostiäänet lähetetään osoitteeseen:

musiikki-tv@yle.fi

Voit äänestää myös postikortilla:

Muuvi
PL 87
00024 YLE

http://pop.yle.fi/aanestysohjeet

Saariselkä, Holiday Club Saariselkä

18.3.2009, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

18.3. klo 15:15
Ylläs – Saariselkä

Aki: Kello 12 starttasi konserttimatka-ajoneuvomme ravintola Taigan edestä ja suunnaksi otettiin Saariselkä. Nyt jäljellä vielä noin 50 kilometriä. Pysähdyttiin kahville ja porokebabille Sodankylässä jollekin huoltoasemalle ja kuinkas ollakaan, samaiselle asemalle pysähtyi myös ruotsalaistähti Pandora miehistöineen. Kävi ilmi että Saariselälle ovat hekin menossa konsertoimaan. Maailma on pieni.

Väsyttää kaatamalla kun en saanut viime yönä hyvästä yrityksestä huolimatta unta ennen aamuseitsemää. Äänekkäitä ovat nämä meijän sepät, jotka oven takana olutta joivat ja musiikkia kuuntelivat. Katselin siinä yön mittaan neljä jaksoa 24:ää ja kuuntelin levyllisen Johnny Cashia, menihän se niinkin. No mutta, onneksi tässä on tuntikaupalla vapaa-aikaa Saariselällä ennen musisointia eli ehdimme levätä hienosti.

Kaunista on täällä Lapissa! Jotenkin omituista kun ajoittain on pitkät pätkät tasaista kuin Pohjanmaalla ja sitten yhtäkkiä taivaanrannassa näkyy joku tunturirykelmä. Ja jotenkin sykähdyttävän näköisiä ovat nuo vapaat vedet jotka halkovat ajoittain lumista maisemaa. Varmaan sen verran virtaa etteivät pääse jäätymään. Tulee semmonen olo että tekis mieli mennä siihen soutelemaan ja kuvata siitä musiikkivideo! Eiku hetkinen, HIM teki semmosen jo. No ei sitten.

18.3. klo 20:04
Saariselkä

Aki: Saavuttiin tänne Suomen pohjoisnurkkaan joskus neljän hujakoilla ja mie ja Jatu paineltiin siitä suoraan päiväunille. Kolmisen tuntia nukuin. Juutalainen, Haapasalo ja Maarten lähtivät suoraa päätä kylpylän puolelle lillumaan krapulaansa pois, heitä en ole sen koommin nähnyt. Ihmetyttää muuten miks rundilla on aina liskojen yö (säpsähtelyä, sekavia unia, kylmää hikoilua) meneillään vaikkei ole edes ryypännyt?! Voiko liskojen yö siis tulla pelkästään epäsäännöllisestä nukkumisrytmistä, epäterveellisestä ruoasta jne? No pelkotilat tuosta onneks puuttuu, se on erona aitoon liskojen yöhön.

Eilisellä Ylläksen keikalla oli kuulemma myyty sentäs 180 lippua mikä on noin 18 kertaa odottamamme määrä! Jos tämäniltaiset odotuksemme kahdeksantoistakertaistuvat, Saariselän baarissa on 36 ihmistä. Väkimääräodotukset siis eivät ole kauhean korkealla tänäänkään. Saariselkä on aika hiljainen hiihtokeskus. Suurin osa tämänkin kylpylähotellin asukkaista on vähän vanhempaa väkeä, jotka eivät välttämättä ”nuoriso-orkesterin” konserttiin keskellä viikkoa (ja yötä) lähde rekkulehtamaan. No mutta kassellaan.

Telkkarista (MTV3) tulee kohta jotain ohjelmaa nettipokerista. Taidanpa kostoksi pelata vähän heti! Huoneista löytyy jälleen ilmainen laajakaista. Jupii!

PS. ”Pohjoisnurkka” on helkkarin huonosti sanottu. No mutta julmetun pohjosessa tämä kuitenkin on. Kattokaa vaikka kartasta!

Ylläs, Ravintola Taiga

17.3.2009, 0:00  |  Keikkapäiväkirja

16.3. klo 22:22
Tampere – Ylläs

Aki: No niin. Tuonelan reissuun lähdettiin. Orkesteri plus virkaatekevä valomies Pekka sekä Hollannin vahvistus Maarten saapui junalla Tampereelle sopivasti minuuttia yli yhdeksän illalla. Sopivasti siinä mielessä, että kioskit eivät enää olutta myy siihen aikaan, pannahiset. Mutta HAHAA. Ihanainen ralliperunamme Ville Kulju otti jälleen kerran kaiken huomioon ja oli ostanut linja-autoon kaksi keissiä keskiolutta. On se sitten hieno mies. Plus vielä niin kauhean kaunis!

Tampereelta lähdettiin sitten vähän yhdeksän jälkeen ajamaan kohti Yllästä nauttien rauhallisesti oluita sekä Haapasalon ”kasvisvaihtoehtoa” joka tarkoittaa kuivaa valkoviiniä ynnä Sprite Zeroa. Ei kato tuu turvotusta ja maistuukin jotenkin jännältä. Vähän kuin juomat teini-iässä!

Haapasalo, Markku ja Maarten kisailevat paraikaa itsekehittämäänsä bändikisaa, jossa minä keksin niille bändin ja ne yrittävät arvata ko. bändin perustamisvuoden ynnä ensilevyn ilmestymisvuoden. Kummastakin vaihtoehdosta saa yhden pisteen.

Nyt peliin liittyvät myös Pekka ja Kulju. Jännää.

16.3. klo 23:25
Tampere – Ylläs

Aki: Ookkei jännittävä bändipeli saatiin loppuun. Voittajaksi selvityi niukasti Markku DeFrost. Onnea voittajalle.

Lopulliset pisteet:

Markku 10,5
Maarten 9,5
Haapasalo 9
Kulju 6
Pekka 6

Arvuutettuja bändejä olivat mm. Abba, Led Zeppelin, The Wings, The Beatles, The Police, Queen, Extreme, Motörhead, Mötley Crüe, Twisted Sister, The Who, Jackson 5, Pet Shop Boys ja Black Sabbath.

17.3. klo 01:43
Tampere – Ylläs (Pyhäjärvi)

Aki: Meilläpäs onkin täällä rauhallista. Kaikki muut meni nukkumaan paitsi mie, Haapasalo ja Maarten. Haapasalo soitaltaa Mäkistään mm. Carpark Northia ja juo Kasvisvaihtoehtoa. No otin miekin vielä toisen lasillisen mutten päihtymistarkoituksessa. Ihan vaan janooni hörppäilen kun rupes suuta kuivamaan tuo vieraskirjaan vastailu.

Ja nyt tupakkatauon jälkeen meni lentävä hollantilainenkin unille. Kai tästä kohta joutaa itsekin. Pohjois-Pohjanmaan yö on pimeä ja talvi vetinen. Otin mie kuvankin tästä hetkestä ja pistäsin sen tänne vaan kun en osaa Macin iPhotolla muuttaa kuvan kokoa niin jääpi laittamatta. Jos joku tietää miten se tehdään, saa kertoa siitä esim. vieraskirjan välityksellä!

Kas näinkös se käy? Kuvassa Lentävä hollantilainen ja Juopuva loimaalainen:

Hyvää yötä.

PS. Ei löydä mokkula yhteyksiä täältä metsän keskeltä. Postitan tämän jahka päästään johonkin ihmisten ja Internetin ilmoille.

17.3. klo 09:04
Tampere – Ylläs (Tervola)

Aki: Ja huomenta. Heräsin kylmästä, seisovasta bussista joskus puoli kahdeksan aikaan aamulla noin viiden tunnin unien jälkeen lähinnä Haapasalon kuorsausääneen. Kömmin sängystäni tarkastelemaan tilannetta samaan aikaan heränneen Jatun kanssa ja havaitsimme olevamme Tervolassa jonkin huoltoaseman pihalla. Pakkanen tuntui kirpakalta ja aurinko paistoi komiasti. Puolitoista tuntia tapettiin aikaa huoltoaseman kahviossa (ostin sämpylän, tuoremehun, kolme kuppia kahvia, Maxi Tuplan, jotain outoja Läkeroleja ja PMMP:n Puuhevosen) kunnes loppuporukkakin havahtui aamiaiselle. Nyt on kolmioleivät ja juustosämpylät syöty ja matka jatkuu. Kulju meinasi oksentaa vessassa käytyään. Siellä haisi kuulemma homehtunut kusi. Ylläkselle vielä noin 200 km joten pian ollaan perillä. Nopsaanhan tämä menee, vasta vähän yli 12 tuntia matkattu.

Pirteä Markku Tervolassa:

17.3. klo 13:56
Ylläs

Aki: Perillä Taigassa, silakkapihvit ja minttukaakaot vedettynä. Ilma ei voisi tämän parempi olla, joten kohta on varmaan lähdettävä käymään rinteessä kaatuilemassa. Keikkapaikka näyttää aika hyvältä, huolestuttaa vaan että löytääkö sinne tiistai-iltana kukaan meidän lisäksemme. Vähän painaa väsymys mutta kai se on mäkeen silti jaksettava kun ei tänne kuitenkaan ihan joka vuosi pääse käymään. Neljä vuotta on vierähtänyt siitä kun viimeksi olen lasketteluvermeisiin koskenut. Minne aika oikein liukuu?

Majoituksemme on tässä Taigan yhteydessä ja on varustettu ilmaisella WLAN-yhteydellä. Se on aina positiivista. Etenkin kun minun pitää pelata tänään klo 19 alkaen joku Everest Pokerin turnaus, jossa olen ns. bounty-pelaajana. Tarkottaa että minut pudottanut pelaaja saa palkaksi jonkun $109:n arvoisen turnauslipun. Saisinko mie sen jos tunaroisin ite itteni ulos?

17.3. klo 20:40
Ylläs

Aki: Noni Everestin turnaus on paisteiltu. 202 pelaajaa osallistui ja fisuilin itseni sijalle 37. Kyllästyin koko hommaan ja rupesin puskemaan joka kädellä. Toinen riitti putoamiseen kun ei tullu coinflippi kotio päin. No saipahan minut tiputtanut pelaaja helpon turnauslipun ns. oikeaan turnaukseen!

Markku, Haapasalo ja Maarten kävivät rinteessä, muut ollaan loikoiltu majoituksessa. Läppäreitä on auki enemmän kuin kaljapulloja ja telkkarissa pyörii Inno. Mitä helvettiä rock-elämälle on tapahtunut? Ja ai saatana että ärsyttää tuon Innon juontajan tapa sanoa esim. ”Lamppu Lamppenstein”. Aijjaijjai.

Hiljaista on kuulemma Ylläksen rinteillä ollut viime päivinä joten mitään yleisömenestystä ei illaksi ole odotettavissa. No ei voi mittään, vejellään niille jotka paikalla ovat. Vielä suihkuun niin sitten olenkin valmis illan rangaistuksiin!

Takahuonetunnelmia. Kuvassa Kulju (vas.), Maarten (kok.), Haapasalo (rkp) ja Pekka (sit.). Seinällä liuta ilmeisesti Rocktopsin konkurssipesästä ostettuja kultalevyjä. Kaikkea sitä onkin.

18.3. klo 00:55
Ylläs

Aki: No niin nyt on ensimmäinen keikka suoritettu. Näin minuutti konsertin jälkeen on vähän kaksijakoinen olo. Tavallaan keikka oli paljon parempi kuin ennalta odotin muttei sitten kuitenkaan jostain syystä lähtenyt kunnolla lentoon. Vika oli siis itessä. Joskus se vaan jotenkin jää vähän vaisuksi se oma meininki. Väkeä oli sitten kuitenkin edes kohtuullisesti, että sikäli ihan jees!

Äh mitä helevettiä mie tänne tuun itteeni haukkumaan!? Piti siis sanomani että keikka oli ihan rautaa ja myö oltiin ihan liekeissä ja niin oli yleisökin ja koko Ylläs on itseasiassa jo tulessa kun menininki oli niin kiihkeää!

Noin.

18.3. klo 02:33
Ylläs

Aki: Nyt nukkumaan. Raportointi jatkuu huomenissa Saariselkä-otsikon alla. Selvisin rypemättä tämän illan! Jei!

PK-elämät / Asemalla -tuplajulkaisu

16.3.2009, 0:00  |  Uutiset

Happoradion kaksi ensimmäistä albumia on julkaistu uudelleen yhtenä tuplajulkaisuna. Paketin hinta on kaunis 10€ ja sen myyntipisteet ovat Prisma, Sokos, Euromarket, Citymarket sekä ABC liikennemyymälät.

Olette kauniita radioon

7.3.2009, 0:00  |  Uutiset

Kaunis Minä -albumin neljäs sinkku Olette kauniita on jaettu radioille ja se soi tällä hetkellä ainakin YleX:n ja Voicen taajuuksilla.

YleX:n Himopuntarissa viisu on kisomassa Sunrise Avenuen uuden singlen kanssa, käy vaikuttamassa täällä.

Huumaa

5.2.2009, 0:00  |  Uutiset

Happoradio vierailee MTV3:n Huuma-ohjelmassa esiintymässä yhden kappaleen verran. Tarkkaile siis televisiotasi tulevana lauantaina klo 20-21.

Huuman sivut