Aki Tykki

Laulu, kitara ja koskettimet

Musiikillinen esihistoria

Ala-asteen kolmannella luokalla joku toi luokkajuhliimme Michael Jacksonin Thriller–videon. Sen nähtyäni ei maailmani enää palannut ennalleen. Kaveri laulaa ja tanssii ihan älyttömän hyvin, hengaa söpön tytön kanssa ja vielä muuttuu ihmissudeksi JA zombieksi. Se oli ehdottomasti siisteintä sitten Atsipoppaa–levyn. Sain hankittua koko albumin suostuttuani luopumaan kolmen viikon viikkorahoista. Se oli sen arvoista. Samoihin aikoihin ilmestyi Milos Formanin Amadeus-elokuva, jonka nähtyäni (neljä kertaa elokuvateatterissa, se jotenkin kolahti) aloin säveltäjäksi. En osannut soittaa vielä mitään soitinta, mutta hankin kuitenkin nuottipaperia ja tein biisejä: nuotteja säkällä peräkkäin. Yksi näistä ns. random-sävellyksistäni sai seurakseen isäni kirjoittaman sanoituksen, ja kappale äänitettiin ja lähetettiin silloiseen Kevään Sävel –kilpailuun. Reilun 300:n osallistujan joukosta sijoituimme sijalle n. 150, mikä ei ole ollenkaan pöllömpi saavutus kun otetaan huomioon, että kappale oli kymmenvuotiaan lapsen tuurilla säveltämä, ja oli tahtilajiltaan 5/4. Mitä ne 150 huonompaa biisiä olivat?! Hyvin pian Jackson-kolahduksen jälkeen ystäväni tutustutti minut yhtyeeseen nimeltä Dingo soittamalla heidän uuden kappaleensa Autiotalon. Olin kuulemastani ihmeissäni että onpas helmee, ja ystäväni vielä vakuutteli että ”joo-o eikä tää oo ees läheskään niitten paras biisi”. Sitten menikin pari vuotta koulukiusattuna, luokkamme ainoana poikapuolisena dingofanina. Kävin minä salaa äidin meikkilaukullakin silloin, mutta ne kokeilut onneksi loppuivat lyhyeen. Näytin liikaa tytöltä muutenkin. Eikä minua kyllä onneksi oikeasti pahasti kiusattu, minulla kun oli hyvä taito ystävystyä niiden muutaman avain-raggarin kanssa.

Ala-asteen neljännellä luokalla aloin ottaa pianotunteja joltain koulumme opetusharjoittelijalta (hinta oli 25 mk per 45 minuuttia) ja ensimmäinen kokonaan opettelemani oikea kappale oli Pariisin taivaan alla. 12-vuotiaana pyrin Joensuun musiikkiopistoon soittamaan pianoa ja soitettuani pääsykokeissa urkuversion (soinnut vasemmalla kädellä ja melodia oikealla) Mozartin 40:nnen sinfonian G-mollissa, raati kysyi haluanko klassiselle vai pop-jazz –puolelle. Valitsin intuitiooni luottaen jälkimmäisen vaihtoehdon. Toisinaan on käynyt mielessä, olisiko elämäni kulkenut hyvinkin eri reittiä, mikäli olisin valinnut toisin. Piano-opettajani Henryk Weselskin johdolla opiskelin pianonsoittoa viisi vuotta.

Yläasteella kävin paljon Joensuun musiikkikirjastossa kuuntelemassa levyjä. Diggailuni kohde vaihteli nopeasti – yhtenä päivänä kuuntelin Jean-Michel Jarrea ja seuraavana Louis Armstrongin jazz-levyjä. Vaan sitten käsiini sattui musiikinopettajani Tapio Kukkulan kovasti mainostama levy, Neljä Ruusua –nimisen orkesterin Hyvää päivää. En tiennyt siitä oikein mitään paitsi että ns. edelläkävijätyypit diggasivat sitä ja sen laulaja (”Ismon pikkuveli”) oli ollut samassa koulussa kuin minä. Ja sitten se jysähti. Kuuntelin levyn vedet silmissä loppuun ja menin kaverini Maaretin luokse vaahtoamaan että Neljä Ruusua on maailman paras bändi. Maaret oli näitä edelläkävijöitä ja sano että joojoo, vanha juttu, ja että niiltä oli kuulemma juuri ilmestynyt uusi levy. Maaret pisti soimaan jonkun käsittämättömän kappaleen, jossa oli jotain ihmesäkätystä ja falsettilaulua. Kappale oli Ruusujen seuraavan levyn ensimmäinen sinkku Sukellus, joka olikin sitten ihan eri meininkiä kuin juuri löytämäni Hyvää päivää –levy. Ja mie olin ihan että ”ei hyvää päivää”. Vaan kohta se kolisi sekin levy ja lujaa. About seuraavana päivänä aloin perustaa bändiä. ”Jos nuoki ossaa niin miksen mieki?” Yhdeksännen luokan joululomaksi lainasin luokkatoverini Minnan nylonkielistä kitaraa, ja musiikinkirjan takasivuilta löytämieni sointutaulukoiden avulla opettelin soittamaan ikivihreitä kuten Syksyn sävelen ja Paint it blackin. Kolme sointua opittuani aloin tehdä omia kappaleita kuten Pyöräretki ja Syvälahdessa. Ne ne olikin vasta.

Minä ja vanha luokkakaverini, rumpali Tero Suihko, perustettiin Sydänyö. Kahdestaan käytiin ensin musiikkiluokassa treenailemassa ”kunhan vaan jotain”. Soitettiin varmasti ainakin Hill Street Bluesia ja Ihmemiehen tunnaria, jotka olivat pianobravuurini. Ja ovat edelleen. Rippileirillä tapasin kummallisen pitkänhuiskean tyypin, jolla oli todella hassut jutut, ja se soitteli akustista kitaraa tosi huonosti. Pyysin hänet soittamaan bassoa meidän kanssamme, ja hän suostui vaikkei ollut eläissään bassoon koskenutkaan. Kyseinen tyyppi oli Teemu Metsälä, joka nyttemmin asuu Manchesterissa ja soittaa bassoa Boys of Scandinaviassa. Niin se elämä heittelee. Kitaristiksi tuli eräs ”Hurja-Juha”, joka ei kuitenkaan meidän poppailullemme lämmennyt vaan jätti leikin sikseen yksien treenien jälkeen. Jotain kautta tutustuimme sitten Miki Piihin ja perustimme yhtyeen jonka nimeksi tuli Stephen Kingin kirjan mukaan Sydänyö. Ensimmäiset kappaleemme olivat Perhosentappo ja Bakteerilapsonen, joista ensinmainittua on soitettu jopa Happoradion keikoilla. Jossain vaiheessa Tero jättäytyi bändistä ja tilalle löytyi Loimaalta Joensuuhun muuttanut moottoriturpa Markku DeFrost. Hän pääsi bändiimme, koska Teemu oli nähnyt Keskustan yläasteella tyypin, joka ”soittaa yhellä basarilla niinku ois tuplabasari”. Tällä kokoonpanolla jatkettiinkin sitten vuositolkulla, ja Teemun lähdettyä omille teilleen parin muun basistin (Leminen ja Aapi) kanssa vielä jokunen vuosi lisää. Sydänyö teki urallaan viitisenkymmentä keikkaa ja hirmu läjän paskoja ja vähän vähemmän paskoja biisejä. Happoradion ensimmäiseltä levyltä ainakin Nolla ja Happoa olivat kappaleita, joita soitimme jossain muodossa jo Sydänyön aikana. Myös Vuosipäivä-albumin päätösraidan (Encore) kertosäe oli mukana jo tuohon aikaan.

Muutin Joensuusta Helsinkiin armeijan jälkeen vuonna 1996 ja hyvin pian sen jälkeen Sydänyö kuoli omaan mahdottomuuteensa. Miki ja minä teimme edelleen biisejä (tältä ajalta on mm. kappale Pois Kalliosta, ehkä vuodelta -99 tai -00) ja kehittelimme ajatusta uudesta yhtyeestä. Vuonna 2001 Markku muutti perässämme Helsinkiin, ja perustimme Happoradion.

Muu musiikkimaku

Michael Jacksonin, Dingon ja Neljän Ruusun jälkeen seuraava kovan luokan kolahdus oli U2:n Achtung Baby, ja sen myötä koko orkesteri. Ensikosketukseni heihin oli, kun näin telkkarista heidän soittavan livenä Until the end of the world -biisiä. Edge soitti sitä menevää riffiä ja pomppi tasajalkaa ja se oli minusta hienon näköistä. Edelleen elämäni hienoin livekokemus oli U2:n keikka olympiastadionilla elokuussa 1997, enkä ole ihan varma tuleeko se kokemus koskaan saamaan vertaistaan. Sittemmin minulle merkittäviä bändejä ovat olleet mm. The Beatles, Oasis, PMMP, Zen Café sekä kavereitten bändit 51koodia, Stella ja Rautahammas. Raskaamman sarjan musiikkiin olen tutustunut noiden meidän bändin heviurpojen (Markku & AH) kautta vasta vanhemmalla iällä. Hevin suhteen olen siis ns. myöhännäisherännäinen. Viime aikojen kovin bändi tuolta kadun rytäkämmältä puolelta on ehdottomasti Stam1na.

Rooli Happoradiossa

Sävellän Happoradion kappaleet yhdessä kitaristi AH Haapasalon kanssa, ja vastaan sanoituksista. Viimeisimmän levymme myös tuotin yhdessä AH:n kanssa. Hoidan suurimman osan promootiosta koska joku jossain on keksinyt, että laulajan on oltava yhtyeen keulakuva. Olen myös suurimmassa vastuussa yhtyeen kotisivujen päivityksistä, vieraskirjan ylläpidosta ja taitaapa suurin osa keikkapäiväkirjoistakin olla minun kirjoittamiani. Tämä johtuu lähinnä siitä, etten ole kolmeen vuoteen tehnyt mitään muuta työtä kuin tätä orkesteria – minulla on eniten vapaa-aikaa jaaritella verkossa. Treeneissä huolehdin siitä, että Markun ei tarvitse yksinään puolustaa jatkuvia tupakkataukoja.

Elämä Happoradion ulkopuolella

Kuten totesin, orkesteritoiminta on minulle nykyään täysipäiväistä hommaa. Vapaa-ajallani teen varmastikin suurinpiirtein samoja asioita kuin muutkin tavikset – surffaan netissä (vähän liikaa), katson televisiota (liikaa), käyn baareissa (aivan liikaa) ja suunnittelen ulkomaanmatkoja (toteuttaen niitä aivan liian vähän). Seuraan F1-sarjaa ja NHL:n suomalaispelaajien edesottamuksia. Jääkiekon MM-kisat ja talviolympialaiset (lähinnä jääkiekon osalta) ovat minulle pyhä asia. Tänä vuonna tuli seurattua noita jalkapallon MM-kisoja myös jonkin verran ja pääsin vähän siitäkin lajista jyvälle. Sen verran innostuin että hankin liput elokuiseen Suomi-Portugali -matsiin. Peliin en kuitenkaan sitten päässyt kun lähdinkin Ouluun Musiikkivideo- festivaaleille. Näin jälleen kerran ajoivat rokkihommat urheilun ohi.

Urheiluharrastukseni ajoittuu lähinnä rundien ja studiosessioiden väleihin. Tennistä pelaan semi-aktiivisesti ja viime aikoina olen käynyt jopa kuntosalilla. Kiertue-elämän rappioittavaa vaikutusta on yritettävä tasoitella silloin kun siihen on henkinen ja fyysinen mahdollisuus.

Happoradion lisäksi soitan osa-aikaisena urkuja Rakkauden Remonttimiehet -nimisessä orkesterissa, sekä olen toiminut Poor Seamus –yhtyeen tuottajana ja äänittäjänä yhdessä AH Haapasalon kanssa. Heidän Sydney 5 Miles –levynsä julkaistiin 13.9.2006.

Mp3-soittimen 10 soitetuinta

21.6. – 23.10.2006

01. Maj Karma: Rukous 47
02. Dj Tykki: Time-out 26
03. Scandinavian Music Group: Hölmö rakkaus 19
04. Scandinavian Music Group: Valmis 19
05. Maj Karma: Attentaatti 17
06. Scandinavian Music Group: Ota minusta puolet 17
07. Scandinavian Music Group: Ylpeä sydän 17
08. Maj Karma: Ukkonen 16
09. CMX: Ainomieli 15
10. CMX: Härjät 15

Alla kuplii mm: Maj Karma: Musta joutsenlaulu ja Vuonna 2030, Poor Seamus: Pinch, PMMP: Kesä-95, CMX: Kain…

OBS! Kuten tarkkaavimmat teistä huomaavat, ei top-lista ole päivittynyt lokakuun 2006 jälkeen. Syy on se, että mp3-soittimeni on rikki, ja uutta en ole saanu hankittua. Jos kuitenkin ihan välttämättä haluat tietää, mitä musiikkia kuuntelen, kurki listojani Last FM -sivultani. Huomion arvoista lienee se, että Last Fm rekisteröi vain tietokoneella kuuntelemani musiikin, ja tällä hetkellä musiikkikirjastoni on hyvin vajavainen vastikään tuhoutuneen kovalevyni ansiosta. Levyhyllyn rippailu on käynnissä.

Kommentoi

1   |   2      »      
 1. vanu.pallo

  Moi :)
  Kaivoin tuossa vanhoja kuva-arkistojani niin olipa hauska löytää muutama kuva susta ja happoradion jengistä. Varsinaisia nuorukaisia kuvassa, kuten itsekin… Kuvat on 2000 luvun alkupuolelta eli Happoradion alkutaipaleelta.
  Sillon tavattiin ensimmäisen kerran töiden merkeissä, taisitte tulla johonkin radiohaastatteluun. Olin töissä kyseisessä paikassa ja sain tulla ihmettelemään teidän menoa.
  Pari sanaa vaihdettiin mutta kun sillon oli vielä niin nuori tyttönen tai naisen alku (miten sen nyt ottaa) niin taisi ujostuttaa liikaa ja jäädä sanat kurkkuun… Hieman kyllä harmittaa kun ujosteli kun ois ollut mahdollisuus jutella, etenkin kun ei tarvinnut olla teidän fanilauman seassa. :) Nyt sitten päälle 30 ja peli on menetetty. :D

 2. Katja

  Heipparallaa,
  ja iso kiitos upeasta kokoelmastanne. Vaikka suurin osa biiseistä olikin ennestään tuttuja, oli siinä silti uusiakin tuttavuuksia. Etenkin sinfoniaorkesterin kanssa soitettu ”Itä-Suomessa tuulee” on aivan huikea! Se ottaa mahanpohjasta ja saa aikaan kylmät väreet (vai liekö lämpimät). ;) Eikä noita tuntemuksia yhtään vähennä sun kommentti, että laulat sitä pala kurkussa, päinvastoin. Kunpa kuulisin joskus tuollaisen version myös ihan livenä.
  Ja nyt on pakko kertoa yks hauska juttu. Täällä Keski-Suomessa on kaksi Kallio-nimistä baaria, Äänekoskella ja Laukaassa. Niissä on tapana soittaa joka ainoa ilta viimeisenä biisinä ”Pois Kalliosta”. :) Tuosta kipaleesta ainakin kaikki paikalliset tietää baari-illan olevan päättymässä. Minusta tuo on hauskasti keksitty tapa. Tietysti, koska sehän on huippuhyvä kappale ja toisaalta hauska viesti henkilökunnalta asiakkaille. :)
  Huomenna nähdään Hankasalmella!

 3. vanu.pallo

  Heippa vaan Aki,
  Olipa hyvä keikka Helsingissä, harmi vaan kun ei sinne aivan eteen mahtunutkaan katsomaan ja kuuntelemaan joten täytyi hieman taaempaa tyytyä seuraamaan tai lähinnä takaseinältä.
  Tähän mieheen olisi mahtava tutustua. :) Harmi kun ei pääse kirjoittamaan henkilökohtaisempaa viestiä.
  Ei muuta kun oikein hyvää jatkoa ja mahtavaa musiikkia teette. :) Kiitos

 4. Sinisilmäinen nainen

  No on se hiivatti karseeta, kun pitää sotkeutua kaikenlaisiin netissä oleviin ohjelmiin ( TW), joita ei edes osaa itse käyttää päästäkseen seuraamaan sun ”hajatelmia” ja edesottamuksia : ( . Toi blogi on hyvä.
  Kokoelmassa on todella hyvä kattaus musiikistanne, nyt ei tarvitse ”sukkuloida” kaikkien levyjen välillä. Muutama lemppari biisi jäi puuttumaan, no se on on täysin ymmärrettävää – teillähän löytyy hyvää materiaalia vaikka kuinka paljon! Kakkos CD:n kolme viimeistä Joensuun kaupunginorkesterin kanssa toteutetut laulut ovat todella hienoja. Onko teiltä odotettavissa samanlaisia konsertteja jossain vaiheessa, vai oliko nauhoitus järjestetty erillisenä projektina?

 5. Happoradio-fani Itä-Suomesta

  Thriller on kyl tosi hyvä biisi. Yks mun kaveri kyl vähä pelkää sitä musavideoo ja suuttuu mulle jos mä soitan ees sitä kappaletta hälle, ja oon kyl ollu niinkin kiltti tälle kyseiselle henkilölle etten soittele Thrillerii hänen ollessa paikalla. Ei kannata kaveria kiusata tai saattaa tulla jääkausi yhteydenpidon kohdalla (nimimerkillä kokemusta on). :D

 6. camilla

  Mitenköhän kauan meni siinä, että sain tämän viestin alkuun? Monta tuntia, sillä vaikka olin koonnut kaikki pienet asiat siististi nippuun (etten saa tästä kommentista ihan omaelämänkerran pituista, mikä sekin on edelleen vaarana) etukäteen pääni sisälle hienoksi kokonaisuudeksi, ne hajosivat siinä vaiheessa kun avasin tämän sivun joskus kahdeksan aikaan illalla…

  Ensiksi piti sanomani, että rakastan Happoradion musiikkia. En ole koskaan koko pienen ikäni aikana fanittanut mitään, en ole tajunnut sen ideaa tai mitään suomiräppihiphoppopituksia (mitä ovatkaan?), ja nyt voin ensimmäistä kertaa sanoa, että melkein fanitan teitin musiikkia. Tai ainakin rakastan sitä kuollakseni. Tuntuu että alan repiä hiuksia irti päästä, jos en kuuntele sitä. Ja niin kuin tuo Riinatyttökin tuolla kirjoitteli, niin jumaloin sun ääntäsi Aki! Voisinko varastaa ja mennä sen kanssa naimisiin? Ehkä eläisin sitten elämäni loppuun asti onnellisena.

  Ja monesti olen miettinyt, että mistä tulevat ne kaikki sanat, ne kaikki ihanat sanat joiden takia alunperin kiinnostuin Happoradiosta. Ahmat on sellainen kipale, johon en ole kyllästynyt, vaikka soitin sitä viime talvena yötä päivää, koko ajan, useita tunteja katkaisematta kännykästä kuulokkeilla, se oli sitä tähänastisen elämän vaikeinta aikaa. Vaikka en olekaan mikään onneton ihminen, en miltään puolin, perheellä ei ole ongelmia tai minulla varsinaisesti. Olen vain pikkutyttö, joka ei saa mustavalkoista koiranpentua. Muistan liian hyvin ne pari tuntia kun kiersin koko tämän pikkukaupungin koiran kanssa, aurinko paistoi, oli pakkasta ja valkoista, käveltiin jäällä ja soitin Ahmoja. Ja jäi varjo siihen hangelle. Enkä ole vieläkään kyllästynyt siihen kappaleeseen, kuuntelen sitä samalla tunteella kuin alussa, ja se on jo jotain. Muutenkin minusta tuntuu, etten voi pariin viikkoon päästää irti tuosta levysoittimesta kovin pitkäksi aikaa, koska Jälkiä-musiikki on liian ihanaa. Sanottakoon, että nuo sanat ovat sieluni peili. Ja sovitus. HC-sää, Sinä, Rakkaus, Hiljaa Niin Kuin Kuolleet, Hitaasti, Tomu, Suru on, Lumen Alle, Muitoksi, Mulla Menee Hyvin, Itä-Suomessa Tuulee, Ikävä Ihollesi ja Kallioniemi.

  Niiden kanssa on kyllä itketty, minä muka vahva ihminen! :D Kärvistelty ja aina kun kuuntelen niitä, menen jonnekin kauas pois ja pohjalle, mutten osaa lopettaa. Koska rakastan, ihan liikaa. Valvon yöni koska en osaa sellaista asiaa kuin levyn katkaiseminen. Sen sijaan osaan painaa uudelleen play-nappia kun viimeinen biisi loppuu (?).
  On niin jännä kirjoittaa tätä, levy päällä ja kädetkin tärisee, hmm. Ja tästä tuli sittenkin se elämänkerta – mitenhän sitten joskus, kun minulla jo näin 15-vuotiaana tulee liikaa tekstiä aina. Puuttuu se lopettamisen taito. Mutta pakko on pakko, tulipa tämänkin tehtyä. Tuntuu liian kamalalta ajatella, että joku sellainen ihminen kuin Tykin Aki lukisi tämän shaiban ja ajattelisi että mitähän taas. Ja ehkä kommentoisi tähän, että mene roskikseen penturaukka. Mutta olisin aika onnellinen siitä.

  Ei kai tässä muuta voi enää sanoa kuin KIITOS ♥ koko jengille.

  • Aki | Ohhoh. Tämäpäs oli mykistävää palautetta. Kaunis kiitos ja koetahan malttaa nukkua välillä!

   (Jos voisin kloonata ääneni, mielelläni luovuttaisin sinulle yhden kappaleen puolisoksi. Vaan tästä ainokaisestani en malta luopua. Sori!)

 7. Sinisilmäinen nainen

  ****

 8. Pauliina

  Ai zai jai Joensuun miäs! Miepä nautinkin teidän keikasta Ilosaaressa 2011…ikänä en oo tiennyt et siullakin Joensuu tausta..
  ja et opin vasta Happoradion ystäväks samal keikoksil…miunki tyyppei on Ilkka ja Ismo ja kaikkein eniten Neljä Ruusuu mut
  Siekkarit pauhas….Jes!Mut yhtäkkii tuli myös Happis…Oon nuoriso-ohjaaja ja koik löytyy räpistä rocn´rolliin.mut antakaa
  palaa äijät,,,terkuin: uus Happis fani…ja ehk taasen joko Pohjois-Karjala tai…Ite muuten asun K:nummella…missäs nykyään itse hää…

 9. Elli

  Niin ja se Ikävä ihollesi…. aivan mahtavan upea biisi!!!

 10. Elli

  Kiva ”historiikki” sulla. Sana sulla on ”hallussa”. Olen oikeastaan vasta tänä vuonna ”sisäistänyt” biisejäsi/biisejänne. Tykkään kovasti. Varsinkin tuo tekstipuoli on kolahtanut…. toki musiikki/sävellykset ovat myös hyviä. Loimaalla toukokuussa kävin kuuntelemassa bändiänne eka kerran livenä – ihquja olitte!
  Uusi biisi Rakkaus on tosi jees! Ja enemmänkin! Tahtoo lisää!!!!

 11. Salme

  Hei Aki ja koko Happoradio,
  Olen viisikymppinen tavis-perheenäiti (tosin ei koiraa). En ole koskaan ihmeemmin välittänyt musiikista, en tunne bändejä enkä biisejä. Koska olen 60-luvun tuote, tiedän ja tunnistan toki kuitenkin tärkeimmät. Olette ensimmäinen bändi, jonka sivuja oli pakko tulla tutkailemaan nettiin (vaikka ei minulla ole ylimääräistä aikaa hengailla koneella), kun autoradiota kuunnellessa mieleen jäi nimi Happoradio. Syy: Aivan mahtava laulaja ja hurmaavat sanoitukset. Kai sitä voi tässäkin iässä ryhtyä Happis-faniksi, jos Anna Kortelainen on Chisu-fani? Ehkä joskus ehdin keikalle ja näen teidät livenä? Teini-ikäiset lapseni kuolisivat häpeästä, jos tietäisivät, että tänne kirjoittelen. Ei muuta kuin hyviä keikkoja ja kiehtovia uusia biisejä!

 12. Raitapaita

  Voi mahoton miten oon tykästyny tuohon Rakkaus-biisiin! Hieno homma, että syksyn keikkalista ilmestyi.

 13. Riinatyttö

  No moro :D hihhii, ööö piti kirjottaa jotain asiaakin.. Niiin! Että kun olen tälläinen melkeen 15 vasta, niin onko jotenkin outoa että sun äänes, Aki, iskee muhun ihan helekutin kovaa, ja sulan jokaisen ylimääräisen ’ähkäisyn’ tai huulien mikkiin koskemisen kohalla, kun ajattelen että laulat siinä korvan vieressä oikeasti.

  Tuolla viimevuoden EL’konsertissa, sain koskettaa kättäsi, ja olin siitä ihan shokissa seuraavat kaksi päivää myöskin ärsyttävänä kavereilleni jotka eivät ole niinkään faneja.
  Mutta siis, lupaa pysyä yhtä ihanana ja älä unohda ylimääräisiä ääniä, ne pelastavat joidenkin elämää!
  Olet ihana, mielestäni paras suomalainen laulaja! ♥ Kiva olis taas päästä jonnekin teitä kuulemaan.

 14. Raitapaita

  Hei mahtavaa! Saitte mun keikkaneitsyyden. Kyllä kannatti. ;) Takana On the rocks ja eilinen extempore lähtö vanhalle. Suur kiitokset! Toivottavasti näemme pian.

 15. Unikko

  Upea keikka Lohjalla! Olet varmasti monen muunkin unelma mies mutta voi että miten sopisit sisustukseeni ;)

 16. Voi niin ujo...

  Apua! Musiikkinne on upeaa! Melkein sulan kuunnellessa `puhu äänellä jonka kuulen´-biisin, kauniisti puettu vaikeita tunteita joihin osaan samaistua (=minuun tarvii tekstityksen :D) :)

 17. Jyba

  Aivan aki tykki, jos haluat tutustua jyban uusiin tekemiin kappaleiden sanoituksiin, josita siis vastaat,
  Laita breivia tulemaan, 15 %shipmmenteistä 50% teosto tuloista, joskappaleet tehdään studiossa huolella ja viimeistellen!
  down payment only 500€ Ne on niita siruutuvihkojen jyrin hyviöä sanoituksia! Ehkä tiedät, kysy isältäsi.

 18. Thomas

  Moi!
  Ensimmäinen biisi jonka kuulin teiltä oli pois kalliosta, ja niin kun minä sitä biisiä ”vihasin” =) ehkä hiukan edelleenkin… en tiedä miksi mutta tunteitahan musiikin pitääkin herättää = P. Elämänkolhujen myötä löysin lohtua ja tukea hienosta biisistänne nimeltä muistoksi ja sitä tulee edelleenkin kuunneltua paljon. Sen kappaleen innoittamana rupesin kuuntelemaan enemmän tuotantoanne ja nyt on jo kaikki levyt hyllyssä. Monta upeaa biisiä joista löytää jotain itselle tärkeää… iso peukku teille ja jatkakaa samaan malliin =) vielä pitää tuota pois kalliosta biisiä sahata, että alkais löytää sieltä sen oman ”jutun”

  • Aki | Ei sitä toina liikaa tutkia, ei kaikista biiseistä ole pakko tykätä. :) Hyvä että pääsit sen biisin ohi syvemmälle tuotantoomme.

 19. Pauliina

  Vihdoin sain järjestettyä itseni teidän keikalle torstaina On the Rocksiin. Mainio meininki ja kuulostitte livenä paremmalta kun levyllä. :) Eli seuraavaa keikkaa tähyillessä.. Suur kiitos!

  • Aki | Olet vissiin löytänyt sen On the Rocksin ainoan seisomapaikan, johon musisointi kuulostaa hyvältä. Tai sitten sinulla vain on kieroutunut maku. Kiitos itelles!

 20. Tarja

  Moi Aki! Olet tosi hyvä laulaja.Olen ostanut teijän melkein kaikki levyt,muutama oli mitä en saanut,ei löytynyt joensuusta.Sulla on melkein samanlainen musiikkimaku kuin minulla.Pidän kovasti esittämästäsi,puhu äänellä jonka kuulen,kappaleesta.Tuu taas joensuuhun päin.

  • Aki | Kiitos ja tullaanhan myö jo tänä syssynä. Vaikka en mie sitä kyllä yksin esitä sitä Puhista. Paitsi erikoistilanteissa.

 21. Pia

  Pikkutyttönä Dingo, teininä Gunnarit, Billy Idol ym. ja nyt Happoradio..no mahtuu sinne väliin tietty vähän muutakin. Nyt hankittuna Puolimieli ja Kaunis Minä. Eipä oo tullu ostettua itselle ainuttakaan levyä 10 vuoteen, mutta nyt oli ihan pakko..koukuttavaa musiikkia! Taitaa olla koukussa muuhunkin kuin musiikkiin..nimittäin näihin kysymyksiin ja vastauksiin. Yön hämärinä tunteina näitä kun töissä lueskelee , niin kyllä siinä väsymys väistyy..erityisesti vastaukset pistää hihittelemään ;) Monta sivua vielä lukematta.. Mukavia nää lähihoitajan hommat välillä :)
  Vähän tahtoo olla levottomia ajatukset aina öisin töissä..tuli mieleeni että Häävalssi mollissa biiisin vois laittaa johonki lasten soittoleluun musiikiksi..sit sitä jaksais ehkä kuunnella vanhemmatkin. Ja sit vielä vinkki että jätä ihmeessä vähemmälle hiilareiden murehtiminen, nauti elämästä rauhassa ja lisää sitä liikuntaa.. eli Zumba-DVD kehiin vaan, on kerrankin liikunta hulvattoman hauskaa! Kokemuksen syvällä rintaäänellä puhun :) Mikäli ei ole yhtä notkea kuin ne ohjaajat sillä videolla, kuten allekirjoittanut, niin taatusti naurattaa ainakin vähäsen. Yksin harrastavalle suosittelen kokovartalopeiliä, maksimoi hauskuuden..erityisesti mikäli omistaa 2 vasenta jalkaa! Poikien kanssa voisitte sitten yhdessä kokeilla, ei tarvitse yksin nauraa..eikä ainoastaan itselle, hih! Hyvä keino laukaista mahdollisia konfliktitilanteita keikkakiertueella, katoaa kireys..ainakin naamalta! Tällasia hajatelmia tällä kertaa.. Ja marsmars keikalle Kuusamoon ens talvena. Terkut koko porukalle..

  • Aki | Taitais olla vähän synkkä laulu lelumusiikiksi… Eikä uskalla zumbailla, siinä on riski että kuolee siihen nauruun. Terkkui!

 22. Pia

  Moi!
  Teitä fanittaa yks 3 v. kehitysvammainen/näkövammainen tyttö. Pelastaja on ihan ykkönen, kuunnellaan monta kertaa päivässä:) Jalat heiluu ja nauru raikaa..nauru ehkä siks kun äiti laulaa mukana!?! Musiikki yleensäkin on tytölle tosi tärkeetä. Nyt sitten lauletaan/kuunnellaan lastenlaulujen ym. musiikin seassa Happoradiota! Myös 2 v. pikkusisko huutaa aina että lisää! Ja mikä parasta, äitikin tykkää :) Kiitokset hyvästä musiikista..ja upeesta lauluäänestä! Ja tulipa tässä mieleen, että jos joskus pääset Aki esittämään lastenlauluja niin laulapas sellanen ku Magdaleena..meidän porukan suosikki ;) Lisää ehdotuksia seuraa ehkä joskus lisää? Toiv. ehtii Ouluun Qstockiin kuuntelemaan teitä ja muita hyviä bändejä livenä!?! Tsemppiä keikoille ja muutenkin..

 23. Nina

  Kiitos aivan, aivan mahtavasta ilosaaren keikasta, jos en ennen fanittanut kovasti, niin nyt ainakin erittäin kovasti. On the Rocksia odotellessa <3

 24. ly Nikunen

  Thank you, for your a music.You write beautiful songs. Which is again convinced that in Finland the wonderful music)
  I wish you all the best:)

 25. Leena

  Niin ja Ahmat tulevat on hieno biisi…. tulee kovin itseä lähelle, kiitos edelleen :-)

 26. Leena

  Hei!

  Pelastaja on todella suloinen kappale. Otan luvakseni kuvitella hieman että se kertoisi minusta. Tämä on osa projektia, jossa omien ajatusten vastakkaisilla ajatuksilla yritetään muuttaa omia synkiksi muuttuneita ajatuksia. Ei ole itse kehittämäni juttu kylläkään, vaan tällaisia neuvoja olen saanut. Tää biisi on niin suloinen että se sopii tähän… Kiitos! :-)

 27. päivi

  ihan täydellinen bändi olette, kiitos vaan suvilahden(kin) keikasta! näkemisiin jyväskylässä heinäkuussa, olen se eturivissä fiilistelevä punapää :))

 28. Helmi Lesonen / kesäjjuu

  Hey. (;
  ootte ihania,oon aikasemmin kuunnellu aina välillä radiosta teiän musiikkia ja tänään sitten pääsin keikalle helsinkii oli maailman ihaninta.ootte varmasti paras bändi mitä mun elämäs ikinä tullaan näkemään.Heti ku kaupat aukee lähen ostaa teiän levyjä.Oli maailman ihanin keikka!!(Radio-aalto helsinkipäivän keikka)Ja aki sulla oli söpis aurinkolasit siellä :DDD
  toivottavasti nähää kesällä vielä!!Oootte mielettömiä <3

  • Aki | Eiks ollu päheet valkoset pilotit! Harmi vaan että ne ei oikein pysy päässä, ei voi kauheesti keikoilla niitä pittää.

 29. ninatsu

  Moi Aki!
  Lievästi ja asiallisesti sanottuna ”hatuttaa” tällä hetkellä ja raskaasti. Onneksi teidän musanne ja varsinkin sun äänesi auttaa tilanteessa kuin tilanteessa. ’Kaikki paranee ehkä jo huomenna….

 30. Salla

  oon ylpeä tuosta sun mp3 soittolistasta, smg, on sairaan mahtava bändi, hienoa. mitä enemmän täällä luen tietoa sinusta, bändistäsi, tuntuu että tahdon entistä enemmän kuunnella musiikkianne.
  muuten, puhu äänellä jonka kuulen, on auttanut kaikenlaisissa vaikeuksissa. joten kiitos tästä mahtavasta biisistä, ja sanoista ennenkaikkea ! kiitos. :-)

 31. Sage

  Love you guys. Would love it if you came to New York City. I never seem to be in the right city when I visit Finland . So, I never get to see you guys. :(

 32. Mike

  Oon toki aikojen myötä kuunnellut sujuvasti teidän musaa radiosta, mutta nyt pari päivää sitten ostin teidän kaikki levyt yhdellä kertaa. Niitä tässä nyt kuunnellen!! :)

 33. atte

  teiän bändi on paras.minusta che guevara on paras biisi teiltä.

 34. Radiopeltori

  Milloin teette paskan biisin, en ole kuullut sellaista teiltä! Ajattelen jopa vakavasti levyn ostoa ja keikalla käyntiä.!

 35. Nanna

  Voikos teille vielä laittaa henk.koht.sähköpostia? En löytänyt tästä opuksesta enää sen suuntaista osotetta. Voin tietenkin olla sokea.

 36. Yks tyyppi vaa

  Mä ajattelin et vilkasen vaa näit mut luin ton kokonaa niit muiten en edes aio lukee ku Aki sä oot paras koko bändistä

 37. pikke

  Hei! Kiitos mahtavasta keikasta Hyvinkään Amarillossa 26.2.! Olen vakuuttunut, jatkakaa samaan mallin. Hyvää keväänjatkoa :)

 38. Maria

  Mä rakastan Teijän uusinta levyä! Ja sitäpaitti, te hoidatte asiat tyylikkäästi, ettekä pidä fanejanne tyhminä tai itsestäänselvyyksinä! <3

 39. Katri

  Olette hienosti pitäneet herrasmies-linjan. Siihen ei kaikki bändit pysty. Arvostan tyyliänne ja varsinkin musiikkia :)

 40. Eowyn_

  :D haha.. ihan alin kommentti kertoo mistä on kyse. :)

 41. Eowyn_

  Voipi olla :) mutta asiat pitää sanoo suoraan :D ainakin miun mielestä.

 42. Julmuri

  Huomenta,
  Erityisen syvä kiitos biiseistä: hirsipuu, tavikset, che, kaupunki täynnä ihmisiä ja hc sää. Olen soittanut reilun vuoden ko biisejä suunnilleen vuorotellen aina aamuisin työmatkoilla. Väännän nupit kaakkoon ja laulan/huudan päälle (erityisesti kertosäkeet ja ihan päin helvettiä, sori) niin että auto tärisee. Session jälkeen sitä rauhottuu kummasti ja kykenee ottamaan vastaan taas yhden työpäivän. Muilla biiseillä se ei oikein meinaa onnistua. Uus levy on jo tilattu, joten ehkä saan minäkin laajennettua vähän repertuaariani…

  • Aki | Juuri olin kommentoimassa että kovin vanhoista biiseistä olet settisi rakentanut! Mutta kerro toki löytyikö repertuaariin uudempaakin matskua. :) (Ja varovasti sen auton kanssa sitten, emme halua enempiä kolareita kontollemme!)

 43. Eowyn_

  Jos oisin tiennyt paremman paikan olisin tietty kommentoinut sinne :) Tykkäilin kovasti Pelastaja biisin videosta :)

 44. AuliK

  No hei,

  oli pakko tulla raportoimaan & kiittämään lauantaisesta (vai sunnuntaisesta?) Kooman keikasta. Oltiin liikkeellä ekaa kertaa, ja (niinku ekakerroissa yleensä) jännitti vähän. Tämän ikäisenä ei haluais roikkua baareissa turhan takia, eikä turhasta teidän kohdalla ollu tietoakaan. Hyvin te veditte :)

  Kiide myös nimmareista (mahdattekohan edes muistaa niitä kirjoittaneenne), ehkä seuraavalla kerralla ehitään vaihtaa useampi sananen..
  Nyt sit vaan ootellaan ”seuraavaa kertaa” ja otetaan haltuun nuo vanhemmatkin levyt.

  Välittänet nämä terveiset & kiitokset koko orkesterille sekä erityisesti hra Kuljettajalle (sori, nimi meni ohi; Mikko?)

  Tackar och pockar
  Auli K

  • Aki | Hyvä että kelvattiin, ehkä ens kerralla ei sitten enää jännitäkään niin. :) Kuljettajamme tunnetaan nimillä Lamberg, Manson ja Mikko. Eli oikein muistit.

 45. Maria

  Tulkaa PIAN(lihavoituna, alleviivattuna!) takaisin Ouluun tai muualle pohojosseen, jooko!? Olette aivan vallattomia! <3

 46. d

  Juu, antautumaan joutuis.

 47. Komisaario Palmu

  Kiitti keikasta Silja Europalla!!

 48. Taya

  Ai, että ihanaa, tuutte Treelle joulukuussa! Empä oikein osaa sanoin kuvata miten teidän musiikki tuntuu luissa ja ytimissä. En tiiä, johtuuko Itä-Suomalaisuudesta, kun tuntuu, että kaikki biisit kolahtaa.. Eka kerran, kun kuulin Itä.Suomesta tuulee, kuuntelin sen ainakin 10 kertaa putkeen, täällä hämäläisyyden ytimessä tuli ikävä juurilleen. Aika harvassa on nykyisin biisit, jotka ”tuntuu mahan pohjassa” asti, ihan kuin nuorena, kun oli ihastunu johonkin tyyppiin ja perhoset törmäili vatsassa miten sattuu. Sen saman tunteen saa teijän tietyt biisit aikaan…
  Empä ole 34 ikä vuoteen ikinä kirjotellut fani postia, eli tämä olkoon meikäläiselle ensimmäinen, historiallinen sellainen (ja luultavasti viimeinen).
  Toivon teille kaikkea hyvää, ens kuussa pääsen taas fiilistelemään livenä…Ihanata!

  • Aki | No mutta. Kiitos vaan kovasti ja hyvä ku kelpaa. Kirjoitat faniposteja ihan hyvin, älä jätä viimeiseksi!

 49. emilia

  Mitenkähän paljon Aki mahtaa saada tuommoisia kommentteja ylipäätänsä.. Veikkaan että kaikkia eij edes kehtaa julkaista? :D huhhujjaikkaa.

 50. Eowyn_

  Kiitos, kiitos, kiitos hienosta keikasta tänään Hämeenlinnassa :) <3 Oot yks niistä harvoista joille ois kyllä ihan pakko antautua ;D