Pelastaja

Ohjaus: Hannu Aukia (2010)

Kommentoi

1   |   2      »      
 1. Plop

  Kappale on TODELLA hieno ja kaunis….

  Ja todella kaunis on myös videolla esiintyvä nainen….*huoks*….

 2. söntte suvi

  onks tää biisi/video saanu vaikutteita bändiltä nimeltä mew? ”special” video tulee vahvasti mieleen :D

 3. suska

  Aivan ihana biisi ja ääni:)i just love it

 4. Maijukka

  Hieno kappale, monitulkittava ja helppo samaistua.

  Haluaisin Aki kysyä, luettuani noita edellisiä huomautuksiasi, että miksi lähdit tekemään biisiä Jeesuksen Getsemanen tuskasta (jos se nyt lähtökohta oli eikä vain lopputulos johon sattumalta päädyttiin). Se on nimittäin harvoin käsitelty näkökulma ja mielenkiintoinen ja hieno aihe. Kiinnostaa vain että mistä ajatus lähti.

  Ja inhimmillinen tuska on kyllä ikuisesti aihe, joka koskettaa meitä kaikkia.

  • Aki | Biisin sävellysvaiheessa jo alko päässä pyöriä tuo ”pelasta mut” -juttu ja siitä sitten pitkien pohdintojen jälkeen mieleen kohosi tuo Getsemane-tarina. En siis itse kuulu kirkkoon mutta tekstiä varten kävin oikein Raamatun ostamasta jostain Lopen kirjakaupasta. Harmillisen lyhyesti tuo mielestäni erittäin merkittävä kohtaus vaan noissa evankeliumeissa käsitellään, enkä muista kouluajoiltakaan että siihen olisi ihmeemmin huomiota kiinnitetty. Yksi syy miksi tämä kiinnosti minua itseäni oli se, että muinoin ripille päästessäni emme saaneet laulaa kirkossa laulua jossa sanottiin ”anna mun etsiä ja olla epävarma” ja ”anna mun tieltä joskus harhaan horjahdella – anna mun löytää takaisin”. Rippi-isät opettivat että ei saa horjua. Se oli minusta väärin.

   Vielä on lisättävä, että parhaat laulunaiheethan ovat rakkaus ja kuolema, ja missäs tarinassa ne molemmat tämän paremmin yhdistyisivät..?

 5. Eana

  Täällähän onkin käyty keskustelua Pelastajan sanoituksista (kysyin niistä tuolla toisaalla). Itselle tulee sanoista ekana mieleen, että ne kertoo Jeesuksesta, mutta sanoittaja tietysti tietää mitä itse ajattelee ;) Tottahan se on, että Raamatun mukaan Jeesus Getsemanessa ”horjui ja epäili enemmän kuin ennen”, ja sanoi myöskin Isälle, että ”Kyllä minä maljasi juon
  Jos sinä tahdot niin. Vien perille tän taakkani, joka minulle uskottiin”. Jeesus taisteli siitä, mennäkö ristille ihmiskunnan puolesta vai ei.. Mut Raamatun mukaan kuitenkin Hän oli se, joka tuli pelastamaan maailman, Hän on se Pelastaja. Siksi ajattelen, että tämä sopii paremmin ihmiseltä sanottuna Jumalalle kuin Jeesuksen sanoiksi :) Ja on meilläkin jokaisella edessä se oma elämän Kärsimyksen tie (niin uskon), mut tämä mun tulkinta ;) Kiva, että Aki kuitenkin antaa tähän vapautta :))

  • Aki | No just siulle sinne jotakin kirjailin vastaukseksi. Nimi Pelastaja viittaa nimenomaan tarinan Minään, ei siihen jolle huudetaan että ”pelasta mut”. Itseasiassa jälkikäteen tuli mieleen että parempi nimi kappaleelle olisi ollut Pelastajat. Paitsi että sitten se olisi kuulostanut tosi-tv-sarjalta…

 6. Aikamoista

  Ootteko muuten kuunnelleet paljon Mewin biisejä, esim. Mewin ”156”- biisiä, aikamoinen kertsi siinä muuten….tai nähneet Mew:in ”Special”-videota? Ainakin teidän videon ohjaaja on tainnut katsoa sen tarkkaan. Vähän liiankin tarkkaan.

  • Aki | Mew on hieno orkesteri. Video-ohjaajalta toivottiin että video ois mustavalkonen ja siinä ois vesielementti vahvasti mukana. Ei ihme jos muistuttaa tuota.

 7. _Sini

  Paras <333 RAKASTAN TÄTÄ <333

 8. Ossi

  hienoo…

 9. JepJep

  Hyvä biisi! :)

 10. d_b

  Mä en osaa selittää (tuskin tartteekaan) mut tää biisi on ehkä kaikista teiän biiseistä se johon saan suurimman tatsin. :)
  Se, mikä tekee tästä jutusta hulvattoman, on että meillä on 95% samanlaiset ”koulupuvut” (mitkä lie työasut) kun tällä videonne tähdellä. Ja siks tää video pisti pasmat sekasin tän biisin suhteen ihan totaalisesti. Et sai vähän niinku toisenkin näkökulman. MULLE tuli tästä _videosta_ mieleen se valtava työurakka mikä kulkee valmistumisen edellä. Ja se tunne että joku tenttikirja on koko elämä. Ja ite tentti sit se elämäntarkoitus. Vähän niinku jos lukee kokeisiin niin paljon, että on ihan sekasin. Sit ei edes osaa/ymmärrä enää mitään. Jossain vaiheessa herää siihen että elämä on muutakin, mutta on niin syvällä siinä opiskelussa että tuntuu ettei muulla oo väliä kun et saa hyvän arvosanan, mikä sit taas vaatii sitä tietyn sorttista ”no-life”-tilannetta. Ja sit ollaankin jo tässä biisissä. :)
  En silti vieläkään tajuu tätä videoo. Varmaan siks kun mulla OLI niin voimakkaasti erilainen näkökulma tähän biisiin (niin sairaalloinen *vinkvink* et ees sinulle, rakkaani, en siitä avaudu). Tai siis et jos oisin saanu teille tän videon alusta loppuun suunnitella ja tehä ni ois tullu toisenlainen. (Ylläripylläri.) Siinä onkin mulle tekemistä, aionkin tehä tästä biisistä oman videoversioni. Hähä. :) Hei!! Mä sain inspiksen!! Voi lol, mun pitäs olla lukee huomiseen tenttiin mut meenki tekee sitä videoo! :D Tosin taidan toteuttaa sen paperisena. Ainakin alkuun.

 11. Ihana

  Mielettömän siisti idea Aki, että just Jeesus kaipais sitä pelastajaa! Tai siis kun, Jeesushan on se ”pelastaja”, ja sitä pidetään yleensä pelastajana ja muutenkin…
  Mutta älyttömän upea biisi, herättää ajatuksia :)

 12. Ihana

  Mahtava biisi!<3

  Mietin vaan, että mistä tää todella kertoo, koska ittelleni pyörii useita ajatuksia tästä?

  Kertooko biisi rakkaudesta, ja siitä kun toinen jätti niin kylmästi, vaikka toinen rakasti niin kovasti tätä jättäjää? Mieleen tuli sit myös, et tää on myös jollain tapaa Jeesusmainen biisi. Et kaivataan sitä et Jeesus pelastais…
  Mutta ihana biisi ja saa ajatukset pyöriin päässä, mut se mitä todella haitte tässä, olis vielä kiva tietää. Ymmärsinkö oikein tän kappaleen "sanoman"? Ja jos en, mikä se on?

  • Aki | Tai mitäs jos se on Jeesus joka kaipaa sitä pelastajaa? Mutta tämän nyt saa tulkita ihan miten haluaa! (Alan toistaa itseäni mut ei voi mitään kun niin se on!)

 13. _Sini

  tää on ihana <3

 14. Katja Puumalainen

  mä tykkään teidän kaikista lauluista ja videoista.

 15. Sari

  Mun henkeni ei kulkenut kun rakastin toista niin kovasti. Nyt ei jalkani kanna kun kyseinen tyyppi jätti mut kylmästi. Silti rakastan vieläkin. Ihana biisi, mutta itku tulee joka kerta kuunnellessa. Tuska ja ikävä ovat niin suuria. :(

  • Aki | No höh. Vaan kyllä ne siitä taas rupee kantamaan kun aikaa kuluu, niin että jaksamista sinne vain!

 16. Kata

  Ei mun jalkani kanna, kun olen hyvää rusketusta vailla, pelasta mut – AU-RIN-KO

 17. tiitu

  Wau! Just näillä sanoilla haluisin laulaa Jeesukselle tänään! Ei mun jalat kanna ilman Pyhän Hengen kosketusta, Jumalan voimaa. Ihanaa, et saa luottaa Jumalan huolenpitoon, saa rakastaa täpöllä Jeesusta just näin vajavaisena. Tietää, et kelpaa virheineen, et Jumala luo aina uutta ja antaa uusia mahollisuuksia. Ja pelastaa! Ihana biisi!! Aina kun tää biisi soi, sitä alkaa vaan ylistää Jumalaa kaikesta Hänen hyvyydestään. =)

 18. mika

  mahtava!!!!!!!!!!!!!!

 19. juuminätaas...

  Voih……

 20. Joukka

  Aika hienosti huomaa, kuinka Akilla on ääni kehittynyt tässä vuosien mittaan. Varmaan itseluottamuksesta paljonkiin kiinni. Tässä pelastaja-biisissä Aki osaat ja uskallat käytellä ääntäsi todella hienosti, hyviä ominaisuuksiasi esille tuoden, erottuen massasta. Ja kai bändikin on saanut kiinni siitä omasta soundistaan. Tää nykyinen kombinaatio toimii todella järkyttävän hyvin, ei åå ennen suomipopissa tällaista kuultu. Rock rock.

  • Aki | Ohoh. No kiitoksia vain. Kai sitä väkisinkin kehittyy kun tekkee. On tullu keikoilla huudettua vissiin tuo ääni vähän… ”uskottavammaksi”? Pop pop!

 21. d

  Nyt kun Kämppis lopultakin jaksaa kantaa omaa taakkaansa, en halua antaa sille omaani, vaikka omat jalat ei enää kanna. En halua että enää pelastetaan yhtään mitään. Liian kauan kosketusta vailla.

 22. Suonatar

  Vallan tarttuva kipale kyllä ^^ Voimakas biisi ja hyvin riimitetty sanat ^^ Sanoissakin on sisältöä , monet ihmiset ovat esim. laitoksissa yksin ja anovat apua, hiljaisella kielellä, vailla sanoja.

  • Aki | Radio Suomen Levylautakunnan arvostelija kritisoi riimittelyä siksi että ne eivät ole linjassa keskenään. Mukana on siis sekaisin täydellisiä ja epätäydellisiä riimejä. Onneksi olen poppari enkä runoilija niin ei tartte niin paljoa välittää. (Vaikka aika paljon välitänkin.)

 23. Miuku

  Jestas kun tässä biisissä on upeet sanat. Tää biisi kertoo tunnoistani täysiä. Miehelleni (joka omistaa kaikki teiän levyt) tarjottimella biisin ”annan” ja kerron, että kuuntele miltä miusta tuntuu, kun ite en kai osaa oikeella tavalla sanoa, että auta. Liikaa on miulla ”päällä” mummon sanonta ”nainen menee läpi harmaan kivenkin”. KIITOS Happoradio! Ja vieläkään ei keikalle olla päästy ku ”väärinä” aikoina ootte Turus…

 24. Monni

  Luulen ymmärtäneeni ja nostan hattua! :) Hyvin monisyinen ja -sävyinen, mutta täydellinen vallitsevaan todellisuuteen :D

 25. paulette

  Paras kotimainen bändi ikinä<3 Mul on kaikki levyt, osaan biisit ulkoa ja yritän aina ehtiä keikoille:) Seuraava ois sit varmaan Tampereen Amarillo joulukuussa! Aki sul on niin upea ääni<3 see u in Manse!:) Niin ja viel et sanotukset on aivan loistavia!

 26. Ulpukka

  Kuten ”Kosketusta vailla”kin tuossa aiemmin sanoi, joka kuuntelulla löytyy uutta tästä kappaleesta. Jopa hengellisiä vaikutteita? Kaunista kuitenkin. Jokainen rakastunut voi varmasti samaistua fiiliksiin. :-) Muutenkin sanoitukset osuu ja uppoaa. Kun joskus ”isona” osaisi yhtä kauniisti ilmaista itseään. Loistavaa tulevaisuutta, pojjaat!

 27. yes

  On kyllä tosi hyvä biisi ! Ootte mun lempibändi !

 28. Lollipop

  Ei paras, mutta silti tosi hyvä ! !

 29. tyttö

  Upea biisi ja video. Onko videolla oleva nainen hoitaja? Liian raskasta taakkaa kantava ja uupunut? Vaiko potilas suljetulta psyk. osastolta? Nuo vaatteet voisivat kuulua kummalle tahansa, kenties enemmän kuitenkin hoitajalle.

 30. Tuittu

  ” Sisässä soi vain yksi ääni: Totuuden kaipuu …” – VALOA KOHTI *
  KIITOS Aki & kumppanit loistavaa työtä!!! :)

 31. surumielinen lapsi

  Happoradio mä rakastan teitä, te kosketatte jokaisella biisillänne mun sydäntä. Tää pelastaja on erityisen kaunis. Yleensä bändin vanha tuotos on parasta, mutta mun mielestä ootte pysynyt yhtä hyvinä. Video oli mielenkiintoinen tulkinta :)

 32. Laura

  Jebou, biisi on makee. Kertosäkeestä en oikein tykkää mutta muut säkeistöt ovat kyllä ihania :)

 33. tinadina

  Teidän tapa..yhdistää sanat musiikkiin ja videoon ..on niin just niin pelkistettyä ja herkkää..Mistä ihmeestä ammennatte noi sanat.??!!!!.”.kun olen kosketusta vailla”..Sitähän me ihmiset olemme vailla..Muissakin kappaleissanne osaatte vain puhua..äänellä jonka kuulen! Kiitos :) Rakkaus on just lähestymistä ja sitten taas ollaan valovuosien päässä toisistaan..pahinta on jos kukaan ei sano koskaan ääneen: Pelasta Mut!

 34. emilia

  Minun mielestä tää video täydentää kivasti biisiä: tulee yhtäaikaa mieleen masennus, epätoivo, ahdistus, syyllisyys, toivottomuus, riippuvuus. Kuitenkaan itse biisi ei masenna vaan pistää ennemminkin miettimään. Juuri näin sen pitääkin olla. Mieletöntä! :) Tiedättehän, että seuraavalle albumille on kasaantunut jo nyt ihan järjettömät odotukset?

 35. Luxonia

  Tätä kuuntelen nykyään päivittäin, kun on noita ”leap of faith”-juttuja tullut harrastettua jo 13 vuotta ja ensimmäiset vuodet olivat tosiaan sitä juoksua, kunnes tajusi, että se vie vain energiaa. Sitten oppi vain luottamaan ja hyppäämään tuntemattomaan. Enpä osaa upeampaa videota kuvitella Valotyöntekijöiden elämästä. Rakkautta ja Valoa, ja voimia upeiden biisien tekoon!

  • Aki | Valotyöntekijöistä tulee mulle mieleen jaloviinahuuruiset valomiehet, mutta veikkaisin että puhut eri asiasta.

 36. Kupoli

  Koskettavaa!!
  Olen 50v.äijä stadista jonka vaimo on vakavasti sairas.
  Tämä biisi kolahti kuin metrin halko suoraan sydämeen.
  Silmät kostuu joka kerta kun kuulen tän.Lapset ja vaimo nukkuvat jo.
  Ja ukko hiljaa itkee olohuoneessa kuunnellen tätä.EI MUN JALKANI KANNA.
  PELASTA MUT.KIITOS AKI!!!!!

  • Aki | Luin tämän viestin jo aikaa sitten ja se kohosi mieleeni taannoisella keikalla kun Pelastajaa vedettiin. Ääni vähän särkyi. Jaksamista sinne kaikille.

 37. jovi

  Ei mun jalkani kanna, kun olen sinun kosketustasi vailla,,,,,, :)) Ihana kipale. Hyvä jätkät ;))

 38. Kosketusta vailla..

  Joka kuuntelulla löytää uusia vivahteita. Ihan kuin joku osaisi lukea mun ajatukset. Miten voikaan laulaa niiiiin kauniisti kaipauksesta….Se on tunne isolla T:llä, joka tässä biisissä puhuttelee. Mahtava ääni, milettömiä nyansseja, jotka saa karvat pystyyn niskasta ja joka paikasta. Ja todellakaan ei jalat kanna tämän jälkeen, eikä henki kulje. Jään kuuntelemaan vielä kerran… jos toisenkin : )

 39. mielipuolena hirsipuussa

  JärKYTTÄvän hyvä chibale!! Olen kuunnellu/katsonut sen jo 5 kertaa peräkkäin! Video on hyvä ja mustavalko sopii tunnelmaan. Akilla vihainen, haastava ilme jostain syystä… Jäin videolla kaipaamaan vain sitä mieletöntä tuskaa, mistä laulu kertoo. Tämä on eka kappale, jonka kuulen uudesta tuotannosta ja tuntuu siltä, että o n kuultava ne loputkin ”kiekon” tuotokset.

  • Aki | Kyllä se pääosatyttö miusta aika tuskaselta vaikuttaa… Mutta hyvä että video kelpaa, olemma tyytyväisiä itsekin. Vielä kun kestäs itteensä siitä katella ni a vot.

 40. Annukka

  Ei laulukaan tosiaan mikään kepeä rallatus ole. Jotenkin itse en vaan sitä ihan nuin synkäksi päässäni mieltänyt. Mutta ainakin video puhuttelee, se kait on hyvä juttu.

 41. Annukka

  Hienoa oli tuo mustavalkoisuus ja kuvamaailma osittain. Jostain syystä itselle silti jäi päällimmäiseksi fiilikseksi jotenkin kauhuelokuvamainen tunnelma. Jotenki ne kohtaukset siitä naisesta…Bändikohdat oli hienoja, mutta muuten jotenki..outoa?

 42. Anu

  Pidän videon mustavalkoisuudesta ja siitä, että bändiosuuksissa video pyörii taustalla :)

 43. Excellent!

  Upea video taas kerran! Hienoa työtä HR!

 44. hummeri

  vakuuttava video :)) olin ihan fiiliksissä ku kahtelin!!! *tahtoo lissee tällästä matskua ;D

 45. satu

  TÄYDELLINEN!!!

 46. Oxana

  Ihana! Se on todella kaunis video ja laula

 47. maiju hara

  Huippuvideo ja biisi :D uusi levy myös ihan huippu.

 48. Hetu

  Vau! Todella kaunista! Olen sanaton…

 49. aurora

  Todella hyvä video ja biisi niin IHANA !!!!!!!! I I LOVE HAPPORADIO !!!!!!!

 50. jtta

  Ne puvut toimii, todellakin. Ja tää mustavalkoisuus. Bändikohdista tykkään kyllä (ylläri?), mutta jotenkin muuten ei välttämätt ä. Koko video olisi saanut olla veden äärellä, jotenkin Pelastajasta tulee nimittäin ensimmäisenä mulle mieleen juuri vesi.